Πάνος Χολής: Τι γυρεύει το κυκλάμινο... στο βήμα;


Τι γυρεύει το κυκλάμινο... στο βήμα;
Με ρωτούσαν πολλοί την Κυριακή αλλά και την επόμενη ημέρα, γιατί υπήρχε ένα κυκλάμινο στο βήμα του Caravel που θα μιλούσε ο Δήμαρχος και υποψήφιος Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης και όχι ας πούμε το συνηθισμένο, μια ανθοδέσμη.

Το κυκλάμινο είναι ένα πολυετές ανθοφόρο φυτό, όπως η παράταξή μας.
Συμβολίζει την γονιμότητα και την ειλικρίνεια, όπως του Δημάρχου μας.
Έχει παρατεταμένη και επίμονη ανθοφορία και συμβολίζει την αγάπη και την αφοσίωση, χαρακτηριστικά της παράταξης μας και των μελών, συνεργατών της.
Είναι επίσης γνωστό ότι συμβολίζει την Ελλάδα, που παρά τον μεγάλο ορεινό της όγκο κατάφερε να δημιουργήσει έναν από τους σπουδαιότερους πολιτισμούς, σαν το κυκλάμινο που φυτρώνει μέσα από το βράχο. Όπως η παράταξή μας, που παρά το άγονο τοπίο του Δήμου που παρέλαβε, κατάφερε να φυτρώσει η ελπίδα και να ανθίσει η προοπτική του, όπως το κυκλάμινο.
Συμβολίζει επίσης την Ανάσταση του γένους, που μέσα από δυσκολίες και κατακτητές, οι Έλληνες κατάφεραν να ελευθερωθούν, όπως η προσπάθεια της τετραετίας να ανακτηθεί η ελευθερία του Δήμου μας.
Αυτές ήταν οι σκέψεις στην επιλογή του κυκλάμινου, για να ομορφύνει το χώρο και να συμβολίσει τη δυναμική της παράταξης μας, για ένα ακόμα καλύτερο Δήμο, γόνιμο, ανθεκτικό που στάλα, στάλα μαζεύει το νερό, ώσπου να βγει στον ήλιο και να ανθίσει.
-Και όπως λέει και ο ποιητής μας.

"Κυκλάμινο κυκλάμινο
στου βράχου τη σχισμάδα
που βρήκες χρώματα κι ανθείς
που μίσχο και σαλεύεις;
Μέσα στο βράχο σύναξα
το γαίμα στάλα, στάλα
Μαντήλι ρόδινο έπλεξα
κι ήλιο μαζεύω τώρα! "

Παναγιώτης Ηλ. Χολής

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος
Δήμου Ξηρομέρου
"Ξηρόμερο Δύναμη Ελπίδας

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................