''ΘΕΑΤΡΟΥ ΔΡΑΣΕΙΣ'' ομιλία του Άρη Μπιτσώρη στο κλείσιμο του φεστιβάλ

Καλησπέρα σας, απόψε φτάσαμε στην τελευταία παράσταση της 1ης Συνάντησης Ερασιτεχνικών Θιάσων στο Ξηρόμερο με τίτλο: ¨ΘΕΑΤΡΟΥ ΔΡΑΣΕΙΣ¨ που ελπίζουμε να γίνει Θεσμός και να αποτελέσει συνιστώσα σε ένα ισχυρό Πολιτιστικό προφίλ που θα δημιουργηθεί στο Δήμο μας αν ανάλογες-με διαφορετικό, βέβαια,  θεματικό περιεχόμενο- δράσεις πραγματοποιούνται σε άλλα χωριά ή κωμοπόλεις του. Στόχος μας  να βγει το Ξηρόμερο από την Πολιτιστική και όχι μόνο απομόνωση. Δράττομαι της ευκαιρίας, από την παρουσία της κ. Αντιδημάρχου, να επαναλάβω αυτό που ανέφερα στην έναρξη του Φεστιβάλ: 
πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να υστερούμε σε τίποτα από άλλες περιοχές της πατρίδας μας που παράγουν πολιτισμό, ότι ήρθε ο καιρός να υπερβούμε τη μιζέρια του επαρχιωτισμού και να κάνουμε όχι απλά βήματα αλλά άλματα προς τα εμπρός. Αρκεί να το πιστέψουμε.
Εμείς τοπιστεύουμε και έχουμε τολμήσει πολλές φορές, όπως τολμήσαμε και φέτος. Και είναι θετικό ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση στήριξε τις ¨ΘΕΑΤΡΟΥ ΔΡΑΣΕΙΣ΄ στην παρθενική τους εμφάν…
διαβαστε περισσοτερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: ¨ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΡΟΜΗΘΕΑ¨

Με μια καταπληκτική παράσταση έκλεισε η 1η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων ¨ΘΕΑΤΡΟΥ ΔΡΑΣΕΙΣ¨ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΉΘΗΚΕ ΣΤΗ Μπαμπίνη Ξηρομέρου. Ένα έργο με επίκαιρο περιεχόμενο, γεμάτο αλληγορικές έννοιες απόλαυσαν οι Ξηρομερίτες  θεατές τη Δευτέρα 12 Αυγούστου, από το Θεατρκό Εργαστήρι Πρέβεζας.
Πρόκειται για μια εξαιρετική παράσταση με τους ηθοποιούς να βρίσκονται σε απόλυτο συγχρονισμό, με γρήγορες και καυστικές ατάκες και μοναδικές ερμηνείες. Το έργο «Αναζητώντας τον Προμηθέα» είναι μια διασκευή της σκηνοθέτιδος Λιλής Σακκά με πάντρεμα του «Προμηθέα Δεσμώτη» του Αισχύλου και του έργου του Νίκου Καζαντζάκη «Αναφορά στον Greco”. Πραγματεύεται την αναζήτηση ενός «Προμηθέα» τότε και τώρα. Η αφήγηση του Καζαντζάκη μπλέκεται με την τραγωδία του Αισχύλου σε μια προσπάθεια, να συνδεθεί το τότε - η ιστορία του Πόντου - με το τώρα - την ιστορία του Προμηθέα - η οποία επαναλαμβάνεται μέχρι και σήμερα. Το τότε, λοιπόν, είναι ο Πόντος. Η αδικία, ο πόνος, ο ξεριζωμός, το απόλυτο μηδέν και η προσπάθεια γ…
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................