Αστακός :Η Γαλήνη και η ηρεμία της θάλασσας

Η  Γαλήνη και η ηρεμία της θάλασσας δεν συγκρίνετε με τίποτα (φωτο Χρήστος Κυριαζής)


Να σ' αγναντεύω, θάλασσα, να μη χορταίνω,
απ' το βουνό ψηλά
στρωτήν και καταγάλανη και μέσα να πλουταίνω
απ' τα μαλάματά σου τα πολλά.
Απόσπασμα 

Κώστας Βάρναλης
διαβαστε περισσοτερα

ΜΠΑΜΠΙΝΗ: Αυγά ψητά στη σούβλα και σουβλάκια πατάτες. Πρωτότυπες συνταγές και γεύσεις από την ψησταριά ''ΤΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑ'' στη Μπαμπίνη

Στη Μπαμπίνη Ξηρομέρου ο ιδιοκτήτης και σέφ της ψησταριάς " τα πλατάνια",Φώτης Μπενέκος, κάθε καλοκαίρι έτσι και εφέτος εκτός από τους παραδοσιακούς Ξηρομερίτικους μεζέδες θα μας παρουσιάσει  με μεγάλη επιτυχία και  νέα σπεσιαλιτέ του καταστήματος : '' αυγά ψητά στη σούβλα-σουβλάκι  πατάτες ''. Η νεολαία του χωριού και της γύρω περιοχής σχηματίζει ουρά για να γευτεί το νέο μενού. Όπως μας δήλωσε ο Φώτης Δ.Μπενέκος  προσκαλεί & προκαλεί τον οποιονδήποτε  chef  να διαγωνισθούν σε πρωτότυπες συνταγές και γεύσεις.
διαβαστε περισσοτερα

ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΕΥΓΑΣ:H Αγία Σοφία θα συνεχίσει να παραμένει εμβληματικό σύμβολο του Χριστιανισμού

H Αγία Σοφία θα συνεχίσει να παραμένει εμβληματικό σύμβολο του Χριστιανισμού, τόνισε σε ανάρτησή του στο Twitter, o Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Φεύγας,σχολιάζοντας την απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει σε τζαμί την Αγία Σοφία. 

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση στο Twitter:

διαβαστε περισσοτερα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ: Η απόφαση μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί , προσβάλλει το θρησκευτικό αίσθημα, τον συμβολικό της χαρακτήρα και τον Ελληνισμό ...

Αποτελεί στοιχείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί τόσο από τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης ,όσο και από την UNESCO. Η αντίδραση πρέπει να είναι άμεση και μαζική !
Πηγή:facebook
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................