Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα: «Εφηβεία. Αλλαγές στο σώμα, μεταβάσεις στον ψυχισμό. Προκλήσεις και προσαρμογές για παιδιά και γονείς μέσα σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο».

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα: «Εφηβεία. Αλλαγές στο σώμα, μεταβάσεις στον ψυχισμό. Προκλήσεις και προσαρμογές για παιδιά και γονείς μέσα σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο».

https://www.dimosxiromerou.gr/nea
Ημερομηνία 27-03-2022 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ Δελτίο Τύπου Με απόλυτη επιτυχία διοργανώθηκε η ενημερωτική ιατρική ημερίδα, το Σάββατο στις 26 Μαρτίου και ώρα 11:30 π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων στο Δημαρχείο στον Αστακό, στη θεματική ενότητα της εφηβείας. Θέμα: «Εφηβεία. Αλλαγές στο σώμα, μεταβάσεις στον ψυχισμό. Προκλήσεις και προσαρμογές για παιδιά και γονείς μέσα σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο». Ομιλητής ήταν ένας δικός μας άνθρωπος, ο κ. Μάντζαρης Μιχάλης: Παιδοψυχίατρος - Ψυχαναλυτικός ψυχοθεραπευτής παιδιού και εφήβου, ο οποίος καθήλωσε το κοινό, γονείς και εφήβους, με την εκπληκτική εισήγηση του, με το ενδιαφέρον να είναι ακόμα μεγαλύτερο στο διάλογο που ακολούθησε με το κοινό, με ερωτήσεις, απορίες και απαντήσεις. Την εκδήλωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Ξηρομέρου - ιατρός κ. Γιάννης Τριανταφυλλάκης, ο οποίος καλωσόρισε στον Αστακό τον δικό μας κ. Μιχάλη Μάντζαρη. Το μέρος της παρουσίασης του κ. Μιχάλη Μάντζαρη, …
διαβαστε περισσοτερα

Από την καρδιά μας στον ουρανό. Γράφει η Αγγελική Ζαχαριά

Εδώ και κάμποσο καιρό όλο και λιγόστευε το λάδι στο καντήλι σου, ώσπου το ανεπαίσθητο σβήσιμο της φλόγας σήμανε και το δικό σου τέλος. Και μεμιάς οι πόνοι του σώματος και της ψυχής ραντίστηκαν με το νερό της λήθης ή τους πήραν επάνω τους οι φτερούγες που σε αγγελόκρουσαν. Και μαζί τους πήραν και τα παράπονά σου, αυτά τα θλιβερά απομεινάρια της γλυκόπικρης ζωής, που όλους μάς ακολουθούν στον άφευκτο προορισμό.
Η ζωή σου κύλησε με ήσυχες φουσκοθαλασσιές και βατά κακοσκάλια. Ούτε τρανταχτές χαρές ούτε αθεράπευτες λύπες. Έζησες πάντα πρόθυμη να συντρέξεις, να βοηθήσιες, να προσφέρεις από το μετρημένο περίσσευμα και το καθημερινό στέρημα. Μικρά τα δώρα που μας έκανες, αλλά άφησαν στην καρδιά μας το γλυκό τους αποτύπωμα. Και τώρα που έφυγες αυτό είναι που μας πονάει. Το χνάρι που άφησε το γλύκασμα από εκείνα τα δοσίματά σου, από τότε που είμαστε παιδιά, μέχρι που κάναμε τα δικά μας παιδιά. Η ζωή με αφείδωλη γενναιοδωρία γέμισε την κούπα σου με αμέτρητες μέρες και σύ τίμησες το ακριβό δώρο …
διαβαστε περισσοτερα
check page rank