Όλα έτοιμα για την αυριάνη δοξολογία στον Αγ.Γεώργιο

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος συγχωριανή μας Αλέκα σύζυγοςΕυαγγέλου Ηγουμένου ανέλαβε εθελοντικά τον καθαρισμό και όλες τις ετοιμασίες για την αυριανή δοξολογία στον Άγιο Γεώργιο Πόρτας Μπαμπίνης ....Την ευχαριστούμε χρόνια πολλά και του χρόνου 

διαβαστε περισσοτερα

ΜΠΑΜΠΙΝΗ:Αύριο τιμούμε τη μνήμη του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.

Aύριο Κυριακή 23 Απριλίου και ώρα 7:30 πμ. 
θα τελεστεί η Ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία 
η Θεία Λειτουργία. Στην Ιστορική Ιερά Μονή 
Αγ.Γεωργίου Πόρτας Μπαμπίνης.


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μπαμπίνης θα 
προσφέρει παραδοσιακά γλυκά και άλλα γλυκίσματα που 
θα φτιάξουν οι γυναίκες του χωριού μας.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
διαβαστε περισσοτερα

Λαμπρός ο εορτασμός της Ζωοδόχου Πηγής στην Κανδήλα.

Η Κανδήλα σήμερα την Παρασκευή της Λαμπρής φόρεσε τα καλά της και γιόρτασε την πολιούχο της και προστάτιδα Ζωοδόχο Πηγή. Πλήθος πιστών προσήλθε να προσκυνήσει και να πάρει ευλογία απ΄όλη την γύρω περιοχή. Το πρωί τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Αστακού Αρχιμανδρίτη π. Ιερόθεο Κοκκώση. Συνλειτούργησαν ο εφημέριος Αρχοντοχωρίου π. Αθανάσιος Φραγκοτάσιος με τον εφημέριο της ενορίας μας π. Ευφρόσυνο Γρίβα.
Δείτε εδώ
διαβαστε περισσοτερα

ΣΤΕΛΙΟΣ Ν.ΠΟΥΡΝΑΡΑΣ(Αρχείο Γ.Δ.ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ)

διαβαστε περισσοτερα

Παρουσίαση βιβλίου Μπάμπη Τσελεπή: «Η ενοχή της Αθωότητας… 2.329 μέρες σκοτάδι» στο ΑΓΡΙΝΙΟ

Μνήμες από την αντίσταση κατά της Χούντας θα ζωντανέψουν τοΣάββατο 29 Απριλίου 2017, στις 19.30΄, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου (κτίριο πρώην Τράπεζας της Ελλάδος), οδός Αναστασιάδη 1, Αγρίνιο, όπου ο Μπάμπης Τσελεπής από τον Πρόδρομο Ξηρομέρου, ο οποίος φοίτησε στο Παπαστράτειο Γυμνάσιο Αγρινίου, παρουσιάζει το αυτοβιογραφικό βιβλίο του: «Η ενοχή της Αθωότητας… 2.329 μέρες σκοτάδι». 
διαβαστε περισσοτερα

Ιστορική Μονή Αγίου Γεωργίου Πόρτας Μπαμπίνης

Η ιστορική μονή του Αγίου Γεωργίου Μπαμπίνης, γνωστή και ως μονή Πόρτας Μπαμπίνης είναι χτισμένη στη νοτιοδυτική πλευρά της αρχαίας πόλης των Φοιτιών. Η μονή και το υπέροχο μεταβυζαντινό καθολικό της έχουν αξιόλογη ιστορία που κατά πάσα πιθανότητα αρχίζει στην ύστερη βυζαντινή εποχή. 
Δείτε εδώ
διαβαστε περισσοτερα
check page rank