Ευχές από τον Δημήτρη Τάγκα πρόεδρο κοινότητος Αγραμπέλου

διαβαστε περισσοτερα

Ευχές από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μπαμπίνης "Χριστόδουλος Παμπλέκης"

Η πρόεδρος και το Δ/Σ του συλλόγου ευχόμαστε από καρδιάς σε όλες τις Μπαμπινιώτισσες και τους Μπαμπινιώτες καθώς και στους απόδημους συμπατριώτες μας καλά Χριστούγεννα, χαρά, ευτυχία και ότι καλύτερο σε αυτούς και στις οικογένειές τους.

Συμπατριώτισσες - Συμπατριώτες
Οι ημέρες αγάπης των Χριστουγέννων ας αγγίξουν τις καρδιές όλων μας, για μια κοινωνία πιο ανθρώπινη. Εύχομαι ειρήνη σε όλο τον κόσμο, με λιγότερες αδικίες και πνεύμα αλληλεγγύης, με αγάπη και σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Ας δουλέψουμε όλοι μαζί ο ένας πλάι στον άλλο, για να αλλάξουμε τον κόσμο, για να κάνουμε τη ζωή των παιδιών μας καλύτερη από τη δική μας.

Στους ομογενείς συμπατριώτες μας, ευχόμαστε υγεία και προκοπή, εκεί που βρίσκονται, ελπίζοντας πως θα νοιώσουμε τη χαρά, σύντομα να τους έχουμε κοντά μας.

Ο καινούργιος χρόνος να είναι για όλους γεμάτος υγεία και δημιουργία !!!! 
διαβαστε περισσοτερα

Η θεραπευτική ομάδα του Καλειδοσκοπίου σας εύχεται ολόψυχα καλές γιορτές

Η θεραπευτική ομάδα του Καλειδοσκοπίου σας εύχεται ολόψυχα καλές γιορτές με υγεία για όλο τον κόσμο κι ο καινούριος χρόνος ας μας βρει όλους υγιείς και απαλλαγμένους από τα δεινά ετούτου του χρόνου Καλά Χριστούγεννα
διαβαστε περισσοτερα

Χριστουγεννιάτικες ευχές από τον Πρόεδρο το διοικητικό συμβούλιο & τους εργαζόμενους του Νομικού Προσώπου Δήμου Ξηρομέρου

διαβαστε περισσοτερα

ΜΑΡΙΑ ΑΓΓΕΛΗ-ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

«Πολλά δε θέλει ο άνθρωποςΝα ’ν’ ήμερος να ’ναι άκακοςΛίγοφαΐ λίγο κρασίΧριστούγεννα κι Ανάσταση» Οδ. Ελύτης
Εύχομαι ολόψυχα σε όλες και όλους:ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑκαι ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ!Με ΥΓΕΙΑΑΑ… Το 2021  Δρ Μαρία Ν. Αγγέλη
διαβαστε περισσοτερα

Διαδικτυακή ημερίδα: «Ενημέρωση για τον εμβολιασμό έναντι Covid 19 στις ευπαθείς ομάδες» από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Ι.Ε.Δ.Ε.Π

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την Ιατρική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου (Ι.Ε.Δ.Ε.Π) πραγματοποιεί εξ’ αποστάσεως ενημερωτική ημερίδα (webinar) για όλους τους ενδιαφερόμενους με θέμα: «Ενημέρωση για τον εμβολιασμό έναντι Covid 19 στις ευπαθείς ομάδες», την Δευτέρα 28/12/2020 και ώρα 18:00.
Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος. Θα προλογίσει ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, Παθολόγος–Επίκουρος Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας, Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ.Τη συζήτηση θα συντονίσουν οι Χαράλαμπος Γώγος Καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και Μάρκος Μαραγκός, Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων, Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών.Ομιλητές θα είναι οι:Στέλιος Ασημακόπουλος, Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας Πανεπιστημίου ΠατρώνΚαρολίνα Ακινόσογλου, Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Επίκουρη Καθηγήτρια Παθολογίας Πανεπιστημίου ΠατρώνΣχολιαστής της εκδήλωσης θα εί…
διαβαστε περισσοτερα

ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ Π.Δ.Ε. ΓΙΑ ΤΟ 2021

«Υπευθυνότητα, διαφάνεια, ορθολογισμός, συγκράτηση δαπανών και ενίσχυση παραγωγικών επενδύσεων»«Σε πέντε άξονες στηρίζεται ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Αυτοί είναι: Πρώτον, η υπευθυνότητα. Δεύτερον η διαφάνεια και η χρηστή δημοσιονομική διαχείριση. Τρίτον, η  ορθολογική κατάρτιση με εγγραφή εσόδων που αναμένεται να εισπραχθούν. Τέταρτον, η συγκράτηση των δαπανών. Και πέμπτον, η ενίσχυση των παραγωγικών επενδύσεων στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα. Ο προϋπολογισμός συντάχθηκε με γνώμονα και οδηγό την ειλικρίνεια, την ακρίβεια των οικονομικών μεγεθών, με έσοδα και έξοδα που δεν υποκρύπτουν σκοπιμότητες, ούτε προβλέψεις που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν».
Αυτά, μεταξύ άλλων υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 22 Δεκεμβρίου με την μέθοδο της τηλεδιάσκεψης και αφορούσε αποκλειστικά και μόνο την υπερψήφιση του προϋπολογισμού τη…
διαβαστε περισσοτερα

ΕΥΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗ

διαβαστε περισσοτερα

Προληπτικοί έλεγχοι για COVID-19 στην Αμφιλοχία παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Μαρίας Σαλμά

Πραγματοποιήθηκαν  σήμερα Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου  προληπτικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι για τον κορωνοϊό στην Αμφιλοχία, κατόπιν σχετικού αιτήματος της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Μαρίας Σαλμά, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και τη Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Αιτ/νίας.
Για τους ελέγχους χρησιμοποιήθηκε η κινητή μονάδα αιμοληψίας της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.Η κ. Σαλμά ενημερώθηκε από τον επικεφαλής γιατρό του ΕΟΔΥ για τη διαδικασία και αφού ευχαρίστησε το κλιμάκιο για την άμεση ανταπόκριση και συνεργασία, δήλωσε: «Η Π.Δ.Ε εντατικοποιεί τους προληπτικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους ενόψει των εορτών, έχοντας ως βασική μέριμνά της, τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας». Παράλληλα, κάλεσε τους πολίτες να συμμετέχουν στους δειγματοληπτικούς ελέγχους που θα διενεργηθούν και κατά τη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων στην Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας, ώστε να συμβάλουν στον περιορισμό της διάδοσης της πανδημίας. 
διαβαστε περισσοτερα

Οι κινηματογραφικές προβολές του CIAK ταξιδεύουν στο Μεσολόγγι

Συνεχίζεται το διήμερο αφιέρωμα με τίτλο «Ο Ιταλικός Νότος και η Δυτική Ελλάδα συνδιαλέγονται μέσα από τον κινηματογράφο», δίνοντας την ευκαιρία στους διαδικτυακούς ακόλουθους του «Τοπικού Κόμβου-Local HUB»  της δραστήριας κοινότητας «Messolonghi by Locals»,  να παρακολουθήσουν τις ταινίες του έργου CIAK  «Κοινές πρωτοβουλίες για την αναγνώριση και αξιοποίηση της δυνατότητας τουρισμού μέσω του κινηματογράφου», το οποίο υλοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας Interreg V-A Greece-Italy 2014-2020.
Οι ταινίες του CIAK συνεχίζουν το κινηματογραφικό τους ταξίδι στις 26 & 27 Δεκεμβρίου 2020 στο Μεσολόγγι, ενώ θα είναι προσβάσιμες για θέαση πανελλαδικά αφού πρόκειται να προβληθούν διαδικτυακά στην πλατφόρμα που βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://messolonghibylocals.com/ciakfilms/.Από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προηγήθηκαν διαδικτυακές προβολές των ταινιών μέσω του 23ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους στην Ηλεία και στη…
διαβαστε περισσοτερα

ΕΥΧΕΣ - Σπήλιου Λιβανού, Βουλευτή Αιτ/νιας -Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ν.Δ

διαβαστε περισσοτερα

Ευχές για καλές γιορτές του Συλλόγου Κωνωπινιωτών

Ο Σύλλογος Κωνωπινιωτών σας εύχεταιΥγεία, Αγάπη, Ευτυχία, Όνειρα, Χαμόγελα, Επιτυχίες…..μερικές από τις ευχές μας για τα φετινά Χριστούγεννα και τη νέα Χρονιάπου πλησιάζει.
Καλά Χριστούγεννα καλές γιορτές
διαβαστε περισσοτερα

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ        Σεβόμενοι τη θέση και το ρόλο μας αλλά και το θεσμικό καθήκον μας ως αντιπολίτευση απέναντι στο τόπο και τους πολίτες του Ξηρομέρου, επανερχόμαστε όσον αφορά την πρόταση με εισήγηση στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο προς τη δημοτική αρχή Ξηρομέρου που αφορά την ενδεχόμενη κατασκευή εργοστασίου ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα.
Παρακαλούμε εκ νέου τη δημοτική αρχή, να ενεργήσει θεσμικώς προς τα προϊστάμενα Υπουργεία και λοιπούς φορείς κλπ, σύμφωνα με τις προτάσεις μας  ή όπως θέλει αποφασίσει η ίδια, με σκοπό την επαύξηση των πιθανοτήτων να προκριθεί η περιοχή μας για την κατασκευή του υπόψη εργοστασίου και συναφών βιομηχανικών εγκαταστάσεων υποστήριξης.        Η παράταξη αντικρούει σφόδρα την κατηγορία από τη δημοτική αρχή, ότι με την εισήγησής μας στο Δ.Σ για εκδήλωση ενεργειών, δημαγωγούμε βασιζόμενοι σε φήμες. Δεν δημαγωγούμε, Αγωνιούμε!! Προτείνουμε-ελέγχουμε αλλά και συμβάλουμε στο έργο της δημοτικής αρχής όπου απαιτείται, όπως πράττουμε και σήμερα με κάθε καλή …
διαβαστε περισσοτερα

Ευχαριστήρια Επιστολή από Δ/Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου "Χριστόδουλος Παμπλέκης"

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου της Μπαμπίνης αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου για την μεγάλη και ζεστή αγκαλιά που έτυχε το εγχείρημα μας για την ηλεκτρονική εφημερίδα. Πολλά μέλη και φίλοι του Συλλόγου επικοινώνησαν μαζί μας τηλεφωνικά και μας εξέφρασαν την στήριξη τους.

 Τους ευχαριστούμε και θέλουμε να τους διαβεβαιώσουμε ότι θα κάνουμε κάθε προσπάθεια να γίνει η εφημερίδα μας "Εν Μπαμπίνη" ( enmpampini.blogspot.com )  πιο σύγχρονη και πιο κατανοητή στα πλαίσια του πολιτιστικού της χαρακτήρα.

 Επίσης να ευχαριστήσουμε τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης του Νομού μας: Μπαμπίνη IN, ΞΗΡΟΜΕΡΟNEWS, ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS, AGRINIOPRESS, xiromero.gr, ΚΑΤΟΥΝΑNEWS, ΑΣΤΑΚΟΣ NEWS, Karvasaras, iAitoloakarnania κ.α. για την σωστή και έγκυρη προβολή της προσπάθειας μας.
Υ.Γ. Απευθύνουμε πρόσκληση στα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου που επιθυμούν να αρθρογραφήσουν, να αποστείλουν τα γραπτά τους στο ακόλουθο μέιλ pamplekis2002@gmail.com .
διαβαστε περισσοτερα

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ: Γράφει ο Άρης Μπιτσώρης

Γιορτάδες  μέρες  ήρθανε, ανοίχτε  τσι  αγκαλιές σας.Το είχα διαβάσει στο διαδίκτυο και μου είχε αρέσει πολύ.Με αυτόν τον ποιητικό τρόπο καλούσε πέρυσι τέτοιες μέρες ο Πολιτιστικός Σύλλογος ¨Μανώλιες¨ τους  Ζακυνθινούς αλλά και τους επισκέπτες του νησιού στις εκδηλώσεις του.Μέσα σε ένα χρόνο έχουμε ολική ανατροπή. Από το δια ζώσης στο κατά μόνας και στο μακρόθεν. Από τη χαρούμενη διάθεση στη μελαγχολία. Από τις ζεστές αγκαλιές στα ψυχρά μηνύματα. Όμως, παρά την απομόνωση και την ¨αφωνία¨ οι καλλιτέχνες έχουν την ανάγκη να εκφραστούν και οι παρακάτω στίχοι γράφτηκαν για τη θεατρική και κινηματογραφική ομάδα του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου και αποτέλεσαν το σενάριο για το ομώνυμο ταινιάκι(clickfilm ή filmaway με φρασεολογία πανδημίας) με  σκηνοθέτιδα τη Ρίτσα Γεωργιάδου που είναι και η ψυχή της ομάδας.
Φίλοι μου, έχουμε καιρό δια ζώσης να τα πούμεμε mail και με sms μόνο επικοινωνούμε.Το κατά μόνας ποτέ ξανά.Κοντεύουνε Χριστούγεννα κι ο χρόνος να γυρίσεικι αυτός ο κορονοϊός  δε λέει να μας αφ…
διαβαστε περισσοτερα

Ευχές από τον Αίολο Αστακού

ΤΑ ΦΕΤΙΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ…Μέσα στη δίνη της παγκόσμιας πανδημίας δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστος και ο σύλλογός μας, με αποτέλεσμα να σταματήσουν όλες οι δραστηριότητές μας και η ανδρική ομάδα να διανύει τον τέταρτο χρόνο εκτός παρκέ.Παρόλα αυτά ευχόμαστε το 2021 να μας επαναφέρει στην πραγματικότητα που γνωρίζαμε.Σαν συμβούλιο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλη την τοπική μας κοινωνία, που έχει σταθεί δίπλα μας, στην τεράστια και δύσκολη προσπάθεια, ο σύλλογός μας να σταθεί στα πόδια του και η νεολαία της περιοχής να συνεχίσει να αθλείται.Υποσχόμαστε ότι και το νέο έτος θα επιμείνουμε  να δουλεύουμε σκληρά για τον Αίολο και ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ!!!
διαβαστε περισσοτερα

Μπαμπίνη......Τοπίο στην ομίχλη(φωτο)

Πρωινές Εικόνες  σήμερα στη Μπαμπίνη την οποία έχει καλύψει ένα πέπλο ομίχλης 







διαβαστε περισσοτερα

Ευχές από τη Δημοτική Παράταξη Αναζωογόνηση Ξηρομέρου

Η παράταξη μας και εγώ προσωπικά σας ευχόμαστε ολόψυχα Χαρούμενες και ευτυχισμένες γιορτές με υγεία , προσοχή και αισιοδοξία .Εμείς  θα κάνουμε γιορτές αυστηρά όχι με 9 άτομα ,αλλά μόνο οι δυο μας με την Γυναίκα μου Λαμπρινή, για να είμαστε καλά του χρόνου, να γιορτάσουμε όλοι μαζί.Dr.Παναγιώτης Στάικος Επικεφαλής της Δημοτικής ΠαράταξηςΑναζωογόνηση Ξηρομέρου  
διαβαστε περισσοτερα

Σεισμός τη νύχτα κοντά στη Ναύπακτο

https://www.newsbeast.gr/

Είχε μέγεθος 4,1 Ρίχτερ και έγινε αισθητός σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία
Σεισμική δόνηση 4,1 Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στη Ναύπακτο, περίπου 20 λεπτά μετά τις 2 τη νύχτα, και έγινε αισθητή σε περιοχές της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας.Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο  του σεισμούεντοπίστηκε οκτώ χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ναυπάκτου, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε στα 10 χιλιόμετρα.
διαβαστε περισσοτερα

Ευχές για καλές γιορτές του Συλλόγου Μαχαιριωτών Ξηρομέρου

διαβαστε περισσοτερα

Αφιερώματα . Η ιστορία του Κουραμπιέ

Γλύκισμα που υπάγεται στην κατηγορία του μπισκότου και παρασκευάζεται από αλεύρι, βούτυρο, αμύγδαλα κατά περίπτωση και είναι πασπαλισμένο με άχνη ζάχαρης. Είναι ένα από τα γλυκά που χαρακτηρίζουν την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων στην Ελλάδα, ενώ σε πολλές περιοχές της χώρας προσφέρεται στους προσκεκλημένους αμέσως μετά τη βάπτιση ενός παιδιού.

Ο κουραμπιές έλκει την καταγωγή του από την Περσία, όπου πρωτοεμφανίστηκε τον 7ο αιώνα, όταν η ζάχαρη διαδόθηκε στην περιοχή. Την πατρότητα του κουραμπιέ διεκδικεί και ο Λίβανος. Το γλύκισμα είναι διαδεδομένο στην Ελλάδα, την Τουρκία και τις Βαλκανικές χώρες. Ένα είδος κουραμπιέ με την ονομασία Πολβορόν (Polvorón) είναι διαδεδομένο στις ισπανόφωνες χώρες και το νότιο Τέξας. Η λέξη «κουραμπιές» προέρχεται από την αλβανική kurabie ή gurabie (τουρκικά kurabiye και αραβικά qurabiya). Στην καθομιλουμένη «κουραμπιέ» αποκαλούμε τον νωθρό, τον μαλθακό ή τον ανόητο άνθρωπο. Στη στρατιωτική αργκό, «κουραμπιές» είναι ο απόλεμος στρατιώτης, αυτό που δ…
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................