Καραϊσκάκη Ξηρομέρου:Δείτε το βίντεο

Ο Καραϊσκάκης βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Βελούτσα[2] σε απόσταση 4 χλμ. βόρεια του Αστακού και 58 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Μεσολογγίου.
Το παλαιότερό του όνομα ήταν Δραγαμέστο και μετονομάστηκε σε Καραϊσκάκης το 1930[3], επειδή εκεί είχε διατηρήσει το στρατόπεδό του ο Καραϊσκάκης κατά την επανάσταση του 1821[2].  Σύμφωνα με το σχέδιο Καλλικράτης αποτελεί τη τοπική κοινότητα Καραϊσκάκη που υπάγεται στη δημοτική ενότητα Αστακού του Δήμου Ξηρομέρου και σύμφωνα με την απογραφή του 2011 έχει πληθυσμό 518 κατοίκους[4] ενώ στην απογραφή του 2001 είχε 630 κατοίκους.
Δείτε το βίντεο:

Δραγαμέστο Νέα

διαβαστε περισσοτερα

Σαν σήμερα πριν 85 χρόνια σάρωσε τον Αστακό ο ισχυρότερος σίφωνας στην Ελλάδα

Με το πέρασμα του υδροστροβίλου οι βάρκες βγήκαν στην στεριά ενώ γκρεμίστηκαν πολλά σπίτια στην παραλιακή πόλη. Ο σίφωνας πολύ γρήγορα εξασθένησε αλλά ήδη είχε φέρει βαρύ πένθος στη τοπική κοινωνία. Το ημερολόγιο έδειχνε 18 Οκτωβρίου 1934 και η Δυτική Ελλάδα δέχονταν ένα σφοδρό πλήγμα από την μανία ενός ισχυρού σίφωνα που προκάλεσε τον θάνατο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 39. Στη θαλάσσια περιοχή της Ιθάκης δημιουργήθηκε ένας υδροστρόβιλος, ο οποίος εισήλθε στην Αιτωλοακαρνανία στην περιοχή του Αστακού και παρέσυρε τα πάντα στο πέρασμά του, ενώ έφερε και βαρύ πένθος στη τοπική κοινωνία.
Το ψυχρό μέτωπο που πέρασε από τη δυτική Ελλάδα ενισχύθηκε από την θερμή θάλασσα του Ιονίου και δημιουργήθηκαν ευνοϊκές συνθήκες για να παρουσιαστεί υδροσίφωνας (υδροστρόβιλος) στην περιοχή.  Ξέρουμε πλέον όλοι μας ότι αυτοί οι θαλάσσιοι "γίγαντες" μπορεί να έχουν παράστημα που μπορεί να φτάσει τα 1.500 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και ταχύτητα περιδίνησης αέριων μαζών μ…
διαβαστε περισσοτερα

Εγκαίνια καταστήματος MON KULUR του συμπατριώτη μας ΜΙΧΑΛΗ ΤΣΙΠΗ στον Κορυδαλλό

Ο συμπατριώτης μας Μιχάλης Τσίπης με καταγωγή από το Αγράμπελο Ξηρομέρου,άνοιξε μαγαζί  MON KULUR στον Κορυδαλλό και μας καλεί στα εγκαίνια του!" Tην Πέμπτη 24 Οκτωβρίου στις 19:00μ στην οδό Αγίου Γεωργίου 70, Κορυδαλλός. 
Ευχόμαστε καλές δουλειές.  
διαβαστε περισσοτερα

Πρόσκληση του Συλλόγου των εν Αθήναις και Απανταχού Στανιατών ο ''Αγιος Δημητριος''. σε Αρτοκλασία για την εορτή του Αγίου Δημητρίου

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΤΩΝ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΣΤΑΝΙΑΤΩΝ ''ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ''. ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΝΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΏΡΑ 18: 00ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΤΡΟ ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ..

ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑΣ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΥΣ.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................