ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ:Τα ηχητικά πρακτικά του Δ.Σ. στις 17 Δεκεμβρίου 2019.

ΕΝΑΡΞΗ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ - ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ (Αρχή-1:05:38).
1. Διαβίβαση αίτησης αναδόχου για παράταση περαίωσης εργασιών εκτέλεσης του έργου «Κατασκευή νέου εξωτερικού δικτύου ύδρευσης, από πηγές Λάμπρα μέχρι το αντλιοστάσιο Δ.Κ Αστακού,1η τροποποίηση τμήματα ΙΒ (3+800 - 7+045)7II (7+045 - 8+514)» (Αποσύρθηκε, αρμοδιότητα της Οικονομικής Επιτροπής). 2. Ορισμός επιτροπής παρακολούθησης και παραλαβής του προγράμματος ΤΕΒΑ (1:05:39-1:06:34). 3. Αποδοχή και κατανομή ποσού για λειτουργικές δαπάνες σχολείου 2019 (Δ κατανομή) (1:06:35-1:13:35). 4. Αποδοχή επιχορήγησης ΥΠΕΣ ποσού 60.000 €, ως προκαταβολή έναντι εσόδων από τους ΚΑΠ και εισαγωγή του στον προϋπολογισμού οικ. έτους 2019 (1:13:36-1:31:31). 5. Συγκρότηση επιτροπής οριστικής παραλαβής του έργου «Ανάπλαση πλατείας Φυτειών του Δήμου Ξηρομέρου» (1:31:32-1:32:33). 6. Παραχώρηση χώρου στο κοινοτικό κατάστημα Παπαδάτου για εξέταση ασθενών (1:32:34-2:14:43). 7. Έγκριση 1ου ΑΠΕ και 1ου Π.Κ.Ν.Τ.Μ του έργου «Επισκευή, …
διαβαστε περισσοτερα

Ευχές για καλές γιορτές από το Μεζεδοπωλείο -Ψησταριά «ΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ» στο Ίλιον Αττικής

διαβαστε περισσοτερα
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ: Ανακοίνωση για ρύθμιση οφειλών - λήξη προθεσμίας.

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ: Ανακοίνωση για ρύθμιση οφειλών - λήξη προθεσμίας.

Αστακός, 19.12.2019 Αριθ. πρωτ.: 10920 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ 
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: ΑΣΤΑΚΟΣ 300 06
ΤΗΛ.: 26463 60500 /46
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ - ΛΗΞΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ.
Στα πλαίσια του Ν. 4611/2019 άρθρο 110 (ΦΕΚ 73/17-5-2019 τεύχος Α'), οποίος παρατάθηκε με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Α' 145/30.9.2019, ορίστηκε ως προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για την υπαγωγή στη ρύθμιση, η 31 Δεκεμβρίου 2019.
Ενημερώνουμε τους δημότες, ότι η ανωτέρω προθεσμία παρέρχεται, ώστε να προσέλθουν τις αμέσως επόμενες ημέρες στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Ξηρομέρου, να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία που χορηγεί ο ευνοϊκός νόμος και να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.
Η ανωτέρω ρύθμιση εξυπηρετεί τα μέγιστα, διότι δίνει την δυνατότητα στους οφειλέτες της τμηματικής εξόφλησης, αντί της εφάπαξ σε περίπτωση που δεν προσέλθουν έως την 31.12.2019.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο γραφείο εσόδων του Δήμου Ξηρομέρου, στους αρμόδιους υπαλλήλου…
διαβαστε περισσοτερα

Ημερίδα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας για θέματα υγείας, εθελοντισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας / Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε θέματα υγείας, συνεργάζεται με φορείς της περιοχής, όπως η Νοσηλευτική Μονάδα Μεσολογγίου, το Σελίβειο Γηροκομείο, το Εργαστήρι «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ», το Κέντρο Πρόληψης «ΟΔΥΣΣΕΑΣ», το Κέντρο Εικαστικής Παρέμβασης «ΙΘΑΚΕΣ», την ΕΛΕΠΑΠ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, τον ΞΕΝΩΝΑ ΓΕΦΥΡΑ (Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης), το Κέντρο Ημέρας ΕΨΥΕΠΕΑ (Εταιρεία Ψυχικής Υγείας παιδιού και εφήβου Αιτωλοακαρνανίας), το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο, κ.ά. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας διοργανώνεται Ημερίδα-Εκδήλωση για θέματα υγείας και εθελοντισμού η οποία θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της Π.Ε. Αιτωλοακαρνίας, στην Ι.Π. Μεσολογγίου, το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019.
Σκοπός της δράσης είναι η ενημέρωση για ζητήματα υγείας, όπως η διαταραχή της ψυχικής υγείας λόγω της όξυνσης των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων, η άνοια, οι συμπεριφορικές διαταραχές, τα κινητικά προβλήματα, ο επαγγελματικός …
διαβαστε περισσοτερα

Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, κ. Κοσμά

Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, κ. Κοσμά, πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019 η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την Μητρόπολη και τη συνεργασία της με την Περιφέρεια, η οποία παραμένει αγαστή και σε πολύ υψηλά επίπεδα, ενώ επίσης ανταλλάχθηκαν και ευχές με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων. Όπως σημείωσε η κ. Σαλμά μετά το τέλος της συνάντησης: «Η τοπική Εκκλησία συνιστά έναν θεσμό με τεράστια σημασία για το κοινωνικό σύνολο της τοπικής κοινωνίας και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα αποτελεί διαρκή συμπαραστάτη του έργου της».
διαβαστε περισσοτερα

Π.Δ.Ε.Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (28/2019) που εκδόθηκε από την ΕΜΥ/ΕΜΚ και δημοσιοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προβλέπει από τα ξημερώματα της Κυριακής (22-12-2019) και από τα βορειοδυτικά θυελλώδεις ανέμους και ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις.
Πιο αναλυτικά:
1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν:
Την Κυριακή (22-12-2019) α. Από τις πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και βαθμιαία τη δυτική Πελοπόννησο. β. Από τις μεσημβρινές ώρες στην ανατολική και πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία, βαθμιαία στη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. γ. Από τις βραδινές ώρες στις Κυκλάδες.
Τη Δευτέρα (23-12-2019) α. Κατά διαστήματα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, με βαθμιαία εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες και από τα βόρεια. β. Τις πρώτες πρωινές ώρες στη Θράκη και μέχρι τις βραδινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησ…
διαβαστε περισσοτερα

Βασίλης Φεύγας .Ευχές για καλές γιορτές και ένα φωτεινό 2020!

διαβαστε περισσοτερα

«Πράσινο φως» από την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την μαρίνα Παλαίρου

Ένα ακόμα βήμα προς την υλοποίηση ενός σημαντικού έργου που θα προσφέρει νέα πνοή στην τουριστική προοπτική της Αιτωλοακαρνανίας έγινε την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019, καθώς η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ενέκρινε τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του «Γενικού Προγραμματικού Σχεδίου της Μαρίνας Παλαίρου, Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας».  Ο γενικός σχεδιασμός της Μαρίνας Παλαίρου, η οποία προτείνεται να χωροθετηθεί βόρεια του υφιστάμενου Λιμένα Παλαίρου του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, πραγματοποιείται με Αρχή Σχεδιασμού, το Υπουργείο Τουρισμού. Με το προτεινόμενο  σχέδιο, στην Πάλαιρο θα δημιουργηθεί μία σύγχρονη μαρίνα για τον ελλιμενισμό σκαφών αναψυχής, η οποία θα αποτελείται από θαλάσσια ζώνη συνολικής επιφάνειας 164 στρεμμάτων περίπου και χερσαία ζώνη συνολικής επιφάνειας 34 στρεμμάτων περίπου. Στη θαλάσσια ζώνη προβλέπεται η διαμόρφωση μίας άρτια οργανωμένης λιμενολεκάνης με σύγχρονες παροχές. Στη χερσαία ζώνη προβλέπεται η υλοποίηση υπο…
διαβαστε περισσοτερα

ΑΣΤΑΚΟΣ :Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα παιδιά -ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................