Κοινή επιστολή με φόντο την Πολιτική Συνοχής απέστειλαν οι Περιφέρειες- μέλη της CPMR στην Πρόεδρο της Ε.Ε. UrsulaVonderLeyen

Όπως τονίστηκε και στη σχετική επιστολή σε μια εποχή που η δυσπιστία των πολιτών για την Ευρώπη μπορεί να εκφράζεται έντονα στις κάλπες, πρέπει να ενισχύσουμε την Πολιτική Συνοχής. Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί μείζονα δημοκρατικό στόχο στο σημερινό γεωπολιτικό πλαίσιο. Η 9η έκθεση για τη συνοχή επιβεβαίωσε ότι η Πολιτική Συνοχής συνέχισε να δημιουργεί ισχυρά οικοσυστήματα καινοτομίας,βασικές υποδομές κινητικότητας, να ενισχύει τη βιώσιμη ανάπτυξη και να διευκολύνει να δοθούν απαντήσεις στην πολλαπλή κρίση που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και οι πολίτες της. Η Πολιτική Συνοχής το πέτυχε αυτό μεταξύ άλλων μέσω των κοινών αρχών διαχείρισης και της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης.
διαβαστε περισσοτερα

Διεξαγωγή Τοπικού Θεματικού Εργαστηρίου και Εκπαιδευτικής Εκδρομής από την ΠΔΕ για το Έργο CHERRY

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, εταίρος στο Ευρωπαϊκό έργο CHERRY, που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Interreg Europe 2021-2027, διοργάνωσε τοπικό θεματικό εργαστήριο και εκπαιδευτική εκδρομή για ενδιαφερόμενους φορείς από τον χώρο των Πολιτιστικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών (ΠΔΒ), την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, στο Μεσολόγγι και συγκεκριμένα στο Ξενοκράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο, στο Πολιτιστικό Κέντρο Χρυσόγελου και στο Μουσείο Άλατος στην Τουρλίδα Μεσολογγίου.
διαβαστε περισσοτερα

Ευρεία σύσκεψη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για θέματα Δημόσιας Υγείας

Ευρεία σύσκεψη για τρία θέματα Δημόσιας Υγείας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Ιουνίου 2024 στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας, Άννας Μαστοράκου.
διαβαστε περισσοτερα

θεατρική παράσταση από την ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΣΤΑΚΟΥ

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Γυναικών Αστακού σας προσκαλεί στηνθεατρική παράσταση:«ΝΕΦΕΛΕΣ» μια κωμωδία του ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ,που θα πραγματοποιηθεί από την Θεατρική Ομάδα Μαθητών Αστακού με την καθοδήγησητου κ. Λάμπρου Πιτσούλια τηνΔΕΥΤΕΡΑ 24 Ιουνίου και την  ΤΡΙΤΗ 25 Ιουνίου 2024, ώρα 8:30 το βράδυ στην αίθουσαεκδηλώσεων του Δημαρχείου Ξηρομέρου.Η Θεατρική μας Ομάδα φέτος γιορτάζει τα 25 ΧΡΟΝΙΑ της! ΣεΠαρακαλούμε με την παρουσία σας να τιμήσετε την προσπάθεια των παιδιών μας!


διαβαστε περισσοτερα

Κώστας Πρέντζας - Διαλεχτη| Αξέχαστο γλέντι στη γέφυρα του Αχελώου(βίντεο)

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
Την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024, η γέφυρα του Αχελώου στο Αγρίνιο μετατράπηκε σε ένα αυθεντικό λαϊκό πανηγύρι, προσελκύοντας πλήθος κόσμου από την πόλη και τα γύρω χωριά. Η βραδιά ξεκίνησε με τους ήχους του κλαρίνου του Δημήτρη Λαμπάκη, που ξεσήκωσαν το κοινό και έδωσαν το σύνθημα για ένα ξέφρενο γλέντι.Ελληνικά Πανηγύρια
διαβαστε περισσοτερα
check page rank