Παπαδάτου - Αρχαία Ακαρνανική πόλη Φοιτίαι (Αη Γιώργης Μπαμπίνης)

https://www.wikiloc.com/hiking-trailsΠεζοπορική διαδρομή απο το χωριό Παπαδάτου (Παπαδδάτος) Ξηρομέρου σε χωματόδρομο αλλα και εντός και εκτός μονοπατιού.Λίγα λόγια για την αρχαία Ακαρνανική πολη Φοιτίαι:
Η οχύρωση της περιβάλλει δύο λόφους και δίνει έτσι την εντυπωση μιας πόλης με δύο ακροπόλεις. 
Στην κορυφή του νότιου λόφου στην θέση Πόρτα ή Πόρτες βρίσκεται η μονή του Αγίου Γεωργίου.
Στον βορρά έχει οχυρωθεί ένας πιο απότομος λόφος και πιο απόρθητος αφού έχει ενισχυθεί με γωνιώδεις προεξοχές και πύργους!
Η θέση της αρχαίας πόλης είναι πολύ σημαντική από στρατηγική άποψη αφού ελέγχει την πεδιάδα του Ξηρομέρου, έχει οπτική επαφή με το κάστρο του Αετού, τους τριγύρω λόφους και ελέγχει τα ακαρνανικά περάσματα.
Αποτελούσε μια από τις επτά επικράτειες της Ομοσπονδίας των αρχαίων Ακαρνανών. Κατακτήθηκε από τους Αιτωλούς και απελευθερώθηκε από το Βασιλιά της Μακεδονίας Φίλιππο Ε’ κατά την εκστρατεία του στην Ακαρνανία το 219 π.Χ. Στη διάρκεια της ρωμαϊκής περιόδου συμμετέχει στη Βουλή και στο …
διαβαστε περισσοτερα

Δημήτρης Φάρρος - Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον εθελοντή που για μια ακόμη φορά φέτος καθάρισε το μονοπάτι της Αγίας Ελεούσας

Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον εθελοντή που για μια ακόμη φορά φέτος καθάρισε το μονοπάτι της Αγίας Ελεούσας. Έκοψε χόρτα και κλαδιά από τα δέντρα, απομάκρυνε μεγάλες πέτρες και έστρωσε με τα χέρια του σε αρκετά σημεία το μονοπάτι, ώστε να γίνεται πιο εύκολη η πρόσβαση στο εκκλησάκι. Εύχομαι η Παναγία να του δίνει υγεία και ευτυχία σε εκείνον και την οικογένειά του..
facebook.Δημήτρης Φάρρος  Πρόεδρος Τ/Κ ΜύτικαΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ
διαβαστε περισσοτερα

Τριαντάφυλλος Ζαβιτσάνος-ΠΟΣΕΙΔΩΝΊΑ: Το κρυφό καμάρι του Ιονίου.

ΠΟΣΕΙΔΩΝΊΑ: Το κρυφό καμάρι του Ιονίου. Τα λεγόμενα και "λιβάδια του Ποσειδώνα" είναι υψίστης σημασίας για τον σύγχρονο άνθρωπο: 1) Βιότοπος για τροφή, αναπαραγωγή κ' προστα- σία σχεδόν όλων των θαλάσσιων ειδών. 2) Δεσμεύουν το "αέριο του θερμοκηπίου" CO2 και το μετατρέπουν σε οξυγόνο με ρυθμό 35% περισσότερο απ' ότι τα δάση του Αμαζονίου.
διαβαστε περισσοτερα

Δύναμη Ψυχής | Η γιαγιά Αντιγόνη και οι Δυσκολίες που Ξεπέρασε | Μια Ιστορία Θάρρους και Ελπίδας

Greek Village Life
ΑΡΓΙΘΕΑ Η γιαγιά Αντιγόνη από την Καλή Κώμη: Μια Ιστορία Επιμονής και Ελπίδας Στην καρδιά της Αργιθέας, στο απομονωμένο χωριό Καλή Κώμη, ζει η κυρία Αντιγόνη, μια γυναίκα που η ζωή της είναι μια ζωντανή μαρτυρία της δύναμης του ανθρώπινου πνεύματος. Γεννημένη το 1950, μια εποχή που η Ελλάδα πάλευε με τη φτώχεια και την απομόνωση, η κυρία Αντιγόνη έμαθε από μικρή ηλικία τι σημαίνει αγώνας για επιβίωση.
διαβαστε περισσοτερα

Σε εξέλιξη οι έλεγχοι στην ζώνη επιτήρησης για την πανώλη και οι κλινικές διερευνήσεις σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Ξεκίνησαν οι επιτόπιες επισκέψεις των κτηνιάτρων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην ζώνη επιτήρησης για την πανώλη των μικρών μηρυκαστικών στην περιοχή Λυκουρίας της Π.Ε Αχαΐας.
διαβαστε περισσοτερα

Συναυλία Banda Morena στο λιμάνι της Παλαίρου

Στο λιμάνι της Παλαίρου του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας εμφανίζεται την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024 και ώρα 21.00 το συγκρότημα Banda Morena , στο πλαίσιο του προγράμματος «Διαδρομές Πολιτισμού» που υλοποιείται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
διαβαστε περισσοτερα

Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο ο απολογισμός της Περιφερειακής Επιτροπής

Ο απολογισμός της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας - Έκθεση πεπραγμένων Α΄ εξαμήνου 2024 , που αποτελεί νέο θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά την συνεδρίασή του στις 25 Ιουλίου 2024.
διαβαστε περισσοτερα

Περιοδεία του Δημήτρη Στρατούλη, Γραμματέα της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, μέλους του συντονιστικού της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΜΕΡΑ25 ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ στο νησί του Ιονίου Καστός.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Περιοδεία του Δημήτρη Στρατούλη, Γραμματέα της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, μέλους του συντονιστικού της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΜΕΡΑ25 ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ στο νησί του Ιονίου Καστός.
διαβαστε περισσοτερα

Δειγματοληψία με Rapid test Covid-19 για το ευρύ κοινό, στην Κανδήλα την Τετάρτη 31 Ιουλίου.

Ημερομηνία 29/7/2024ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΝΔΗΛΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Στα πλαίσια των τακτικών ελέγχων, εκ μέρους της 6ης ΥΠΕ και του ΕΟΔΥ, οι ΚΟΜΥ ( Κινητές Ομάδες Υγείας Αγρινίου θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη 31/7 δειγματοληψία με Rapid test Covid-19 για το ευρύ κοινό στο παρακάτω σημείο:
Δημαρχείο Κανδήλας10:30-12:30
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να προσκομίζουν τον ΑΜΚΑ τους προς διευκόλυνση της διαδικασίας.Οι ανήλικοι θα συνοδεύονται υποχρεωτικά από ενήλικα, που εάν δεν είναι ο γονέας τους, οφείλουν να προσκομίζουν έγγραφη συγκατάθεση του γονέα για τη λήψη του test, επικυρωμένη από τα ΚΕΠ ή μέσω gov.gr.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΝΔΗΛΑΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΙΑΝΝΕΛΗΣ
διαβαστε περισσοτερα
31η Ιουλίου η τελευταία ημέρα ρύθμιση οφειλών. Μετά από αυτή την ημερομηνία, καμία δυνατότητα και μόνος δρόμος η λήψη αναγκαστικών μέτρων είσπραξης και διακοπής του νερού, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

31η Ιουλίου η τελευταία ημέρα ρύθμιση οφειλών. Μετά από αυτή την ημερομηνία, καμία δυνατότητα και μόνος δρόμος η λήψη αναγκαστικών μέτρων είσπραξης και διακοπής του νερού, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

https://www.dimosxiromerou.gr/nea Αστακός, 29.7.2024 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 31η Ιουλίου η τελευταία ημέρα ρύθμιση οφειλών Μετά από αυτή την ημερομηνία δεν υπάρχει καμία δυνατότητα
Σε συνέχεια των προηγούμενων ανακοινώσεων, ρυθμίσεων και λήψης αναγκαστικών μέτρων σε οφειλέτες μεγάλων χρηματικών ποσών, καλούμε τους δημότες, να προσέλθουν τις αμέσως επόμενες ημέρες στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Ξηρομέρου και να ρυθμίσουν τις οφειλές τους με την πάγια ρύθμιση των 12 ή 24 δόσεων, που ισχύει μέχρι την 31η Ιουλίου 2024. Μετά από αυτή την ημερομηνία, καμία δυνατότητα και μόνος δρόμος η λήψη αναγκαστικών μέτρων είσπραξης και διακοπής του νερού, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.  Η ανταπόκριση σας εξυπηρετεί την ανταποδοτικότητα και την λειτουργικότητα των υπηρεσιών. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στο γραφείο εσόδων του Δήμου Ξηρομέρου, στους αρμόδιους υπαλλήλους Σκαπέτη Ιωάννα και Ντίνο Θωμά τηλ. 2646-360539 και 2646-360544.
ΕΚ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜ…
διαβαστε περισσοτερα

Το πρόβλημα της ύδρευσης της Μπαμπίνης

Ξηρομερίτες κατά την έναρξη του έργου ύδρευσης του Ξηρομέρου. Τέταρτος από αριστερά ο μπαμπινιώτης πολιτευτής Γ. Δ. Παπαδημητρίου

Πηγή: akarnanika.blogspot.com
Η Μπαμπίνη εδώ και χρόνια αντιμετωπίζει πρόβλημα με το πόσιμο νερό, αφού είναι ακατάλληλο για πόση και ίσως και για τη μαγειρική.Η ιστορία της ύδρευσης της Μπαμπίνης και των άλλων γύρω χωριών αρχίζει από τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια, όταν η Κοινότητα πήρε την απόφαση να λύσει το πρόβλημα της ύδρευσης, που τότε γινόταν από τα πηγάδια της...
διαβαστε περισσοτερα

ΑΙΟΛΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΝ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΉ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΑΕΙ

Μεγάλη χαρά και συγκίνηση πρόσφεραν στον Αίολο Αστακού η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των βάσεων των Πανελλαδικών εξετάσεων! Ένα τεράστιο μπράβο και πολλά πολλά συγχαρητήρια για τους αθλητές μας που πέτυχαν τους στόχους τους μέσω των εξετάσεων αυτών! Καλή ...."συνέχεια" στο νέο αύριο που τους περιμένει! Σας ευχαριστούμε για τα τόσα χρόνια κοινής πορείας και για όλα αυτά που μας χαρίσατε ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!
διαβαστε περισσοτερα

Eκδήλωση για τη σημασία της αλληλεγγύης και της ισότητας από τις Γυναίκες του Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Eκδήλωση για τη σημασία της αλληλεγγύης και της ισότητας από τις Γυναίκες του Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Ιουλίου 2024 στους Αμοργιανούς Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας με θέμα τις 'Γυναίκες του Βάλτου' με ομιλήτρια την Εκπαιδευτικό  Αλεξάνδρα Χρήστου. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το Σύλλογο ΑΙΧΜΗ ΑΜΟΡΓΙΑΝΩΝ και το Δήμο Αμφιλοχίας. Ξεκίνησε με χαιρετισμούς από το Δήμαρχο Αμφιλοχίας ΣάκηΤορουνιδη, την Αμαλία Βούλγαρη, Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο σε θέματα Ισότητας και άρσης κοινωνικών ανισοτήτων και την Πρόεδρο του συλλόγου ΑΙΧΜΗ Μαρία Δρούγα. Η κ Βούλγαρη στο χαιρετισμό της εξέφρασε την ικανοποίηση για τη μεγάλη δικτύωση και τη συμμετοχή συλλόγων από όλα τα χωριά του Βάλτου και της Αμφιλοχίας. Στόχος ήταν η ενδυνάμωση των γυναικών της επαρχίας να συνεχίσουν να προσφέρουν και να δημιουργούν στον τόπο τους, αλλά και να ξεκινήσουν να ασ…
διαβαστε περισσοτερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΧΑΙΡΙΩΤΩΝ: Βράβευση εισαχθέντων στα ΑΕΙ

Σύλλογος Μαχαιριωτών Ξηρομέρου
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................