Συγκέντρωση Συλλόγων και φορέων ενάντια στις μονάδες παραγωγής ενέργειας με βιορευστά στις Φυτείες.

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία σήμερα 17/4/2019, ώρα 18:30 η ενημερωτική σύσκεψη με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (Ο.Π.ΣΥ.Ξ.), των Συλλόγων Μελών της και του  Συλλόγου Φίλων της Βελανιδιάς και Περιβάλλοντος «Η Αμαδρυάδα», στην Αθήνα και στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΠΑΝ.ΣΥ. για την αποτροπή εγκατάστασης μονάδων παραγωγής ενέργειας με βιορευστά στην Τ.Κ. Φυτειών. Έγινε αναλυτική παρουσίαση του θέματος,  ενημέρωση για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον, και για τις μέχρι τώρα ενέργειες που έγιναν, από τους Νομικούς κ.κ. Ηλία Μπέτση και Σπύρο Γρίνο , οι οποίοι υποστηρίζουν και την προσφυγή του Δήμου Ξηρομέρου. Ακολούθησαν τοποθετήσεις από την Βουλευτή του Νομού μας κα Μαρία Τριανταφύλλου, τον π. Βουλευτή κ. Ανδρέα Μακρυπίδη, τον π. Υπουργό κ. Δημήτρη Στρατούλη, τον Πρόεδρο της ΠΑΝ.ΣΥ. κ. Παναγιώτη Χολή, τον Επίτιμο Πρόεδρο της ΠΑΝ.ΣΥ. κ. Αλέκο Σάββα εκπροσωπώντας  τον Σύλλογο Χρυσοβιτσάνων, τον Φίλιππο Σαμαλέκο, τον κ. Λάμπρο Μπέτση, τον κ. Μάκη Στρατούλη, τον κ. Δημή…
διαβαστε περισσοτερα

Περιοδεία την Παρασκευή 19 Απριλίου στον Αστακό θα πραγματοποιήσει το κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης

Περιοδεία την Παρασκευή 19 Απριλίου στον Αστακό θα πραγματοποιήσει κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νίκο Καραθανασόπουλο και τον υποψήφιο δήμαρχο Ξηρομέρου Δημήτρη Κομπλίτση.  Η περιοδεία θα ξεκινήσει στο συσκευαστήριο ιχθυοκαλλιεργειών του «ΝΗΡΕΑ» και θα συνεχιστεί στο Κέντρο Υγείας Αστακού, στο Δημαρχείο, στο Πλατυγιάλι και θα ολοκληρωθεί στο εμπορικό κέντρο του Αστακού.
διαβαστε περισσοτερα

ΕΝΑΣ ΜΥΘΟΣ του Άρη Μπιτσώρη

Με την ευκαιρία της εκδήλωσης ''Η πολιτιστική κληρονομιά του Αχελώου'' που θα πραγματοποιηθεί από την  ΑΙΤΩΛΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ(ΑΙΠΟΕ)& ΠΑΝΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ(ΠΑΝ.ΣΥ) την  Παρασκευή 19 Απριλίου 2019 ώρα 19.00 αίθουσα λόγου και τέχνης στη Στοά του Βιβλίου ,Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου.
Ο Άρης Μπιτσώρης μας έστειλε τους παρακάτω στίχους που είχε γράψει πριν από 15 χρόνια για την εκτροπή του Αχελώου.
ΕΝΑΣ ΜΥΘΟΣ
Θα σας πω για ένα μύθο απ’ τους χρόνους τους παλιούς που πιστεύω πάει γάντι στους μοντέρνους μας καιρούς.
διαβαστε περισσοτερα

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ- ΨΗΦΙΣΜΑ ΤHΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ (Ο.Π.ΣΥ.Ξ.) ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

Αθήνα  18/3/2019

Σοβαρό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στην ευρύτερη περιοχή του Ξηρομέρου και ειδικότερα στην τοπική Κοινότητα Φυτειών Ξηρομέρου αλλά και στις γειτονικές μ΄ αυτήν Κοινότητες με την σχεδιαζόμενη εγκατάσταση στην περιοχή μας μονάδων ηλεκτρικής ενέργειας από βιορευστά.
διαβαστε περισσοτερα

Ν. Γκρίζης “το γήπεδο του Αγίου Κων/νου είναι ένα κόσμημα για το Αγρίνιο”

Στην κάμερα του ΑγρίνιοNet.gr μίλησε ο αρμόδιος για θέματα αθλητισμού αντιδήμαρχος Αγρινίου, Νίκος Γκρίζης, με αφορμή τα χθεσινά εγκαίνια του γηπέδου του Αγίου Κωνσταντίνου.

διαβαστε περισσοτερα

Εγκαίνια στο ανακαινισμένο γήπεδο Α.Ε.Κ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ (φωτο)

Παρουσία αθλητικών & πολιτιστικών συλλόγων του ΑΓΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 15 Απριλίου τα επίσημα εγκαίνια του ανακαινισμένου γηπέδου της Α.Ε.Κ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ από τον Δήμαρχο  Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου,καθώς και τον παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ ΑΘΗΝΩΝ . Ένα πραγματικό στολίδι για την περιοχή καθώς άλλαξε   μορφή το γήπεδο ... με τη  στήριξη του Δήμου Αγρινίου  και ιδιαιτέρως  για την ιδιαίτερα σημαντική συμβολή του στο όλο εγχείρημα» Κατόπιν ακολούθησε φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας παλαιμάχων Α.Ε.Κ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ -Α.Ε.Κ.ΑΘΗΝΩΝ Η εκδήλωση έγινε σε συνεργασία του Δήμου Αγρινίου με τους πολιτιστικούς και τους αθλητικούς συλλόγους του Αγίου Κωνσταντίνου. Σημαντική συμβολή  των αντιδημάρχων αθλητισμού Νίκου Γκρίζη & πολιτισμού Μαρίας Παπαγεωργίου καθώς και του Παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Παναιτωλικού Γιώργου Παππά που μεσολάβησε για να έρθουν οι παλιές δόξες της ΑΕΚ ΑΘΗΝΩΝ στο Αγρίνιο
διαβαστε περισσοτερα

Βουλευτές του ΚΚΕ κατέθεσα αναφορά κατά της δημιουργίας βιορευστών στις Φυτείες Ξηρομέρου

Ο εμπαιγμός της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ξεχειλίζει με την απάντηση της με υπ’ αριθμ. πρωτ. 951/21-03-2019 Αναφοράς  που κατέθεσαν οι Βουλευτές του ΚΚΕ  Νίκος Μωραΐτης και ΝίκοςΚαραθανασόπουλος, στα Υπουργεία Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σχετικά με την υπ’ αριθμ. 15/22-02-2019 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξηρομέρου ν. Αιτωλοακαρνανίας με την οποία εκφράζει ομόφωνα την κάθετη αντίθεσή του για τη δημιουργία και εγκατάσταση μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιορευστά στην τοπική κοινότητα Φυτειών. 
διαβαστε περισσοτερα

Δημοτική Παράταξη Αναζωογόνηση Ξηρομέρου ,Υποψήφιος Δήμαρχος Παναγιώτης Στάικος :Κάλεσμα -Πρόσκληση σε εκδήλωση για τη διακήρυξη αρχών και προγραμματικών θέσεων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 
Την Κυριακή των Βαΐων 21 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι 
Σας καλούμε στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου στο ισόγειο του Δημαρχείου .


Για να μοιραστούμε μαζί σας τις σκέψεις μας και τις αρχές ,που πρέπει να διέπουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως κορυφαίου θεσμού αποκεντρωμένης λήψης αποφάσεων με λαϊκή συμμετοχή , κοινωνικό έλεγχο και αρωγή στον εθελοντισμό , για Περιφερειακή Ανάπτυξη και βελτίωση της ποιότητας ζωής των Δημοτών , όπου οι αποφάσεις και η διαχείριση του δημοσίου χρήματος θα γίνονται με απόλυτη διαφάνεια , σεβασμό προς τους πολίτες και λογοδοσία , όπου θα γίνει και η παρουσίαση των μελών του Συνδυασμού. 

Θα το θεωρήσουμε μεγάλη μας τιμή , να σας έχουμε δίπλα μας.


διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................