ΚΚΕ_ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ 3ου 6ΘΕΣΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ

Προς τους Υπουργούς Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού, Υποδομών & Μεταφορών και ΕσωτερικώνΘέμα:  Ανέγερση σχολικού συγκροτήματος του 3ου 6/Θ Δημοτικού Σχολείου Αμφιλοχίας.
διαβαστε περισσοτερα

Να μην Ξανάρθουν Εκείνα τα Χρόνια | Η Συγκλονιστική Ιστορία από την 98χρονη Γιαγιά Αγαθή(βίντεο)

ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ Σήμερα που γιορτάζουν οι γυναίκες. Οι δικές μας Ηρωίδες Γυναίκες. Μια Ζωή Γεμάτη Μνήμες: Τα Μάτια της Γιαγιάς Αγαθής Αφηγούνται Ιστορίες. Η γιαγιά Αγαθή 98 χρονών, ζει στο Βέρνικο Ευρυτανίας. Τα λόγια της, γεμάτα σοφία και μνήμες, αφηγούνται ιστορίες από τα παλιά χρόνια. Χρόνια δύσκολα, γεμάτα φτώχεια και στερήσεις.
διαβαστε περισσοτερα

*ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΛΙΜΑΣ-Απελευθέρωση τριών όρνιων που φιλοξενήθηκαν 4 μήνες στον κλωβό προσαρμογής της Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Μεσολογγίου & ΠΠ Δυτικής Στερεάς Ελλάδα

ΠΗΓΗ.facebook Γιάννης Σελιμάς Απελευθέρωση τριών όρνιων που φιλοξενήθηκαν 4 μήνες στον κλωβό προσαρμογής της Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Μεσολογγίου & ΠΠ Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α στο όρος Αράκυνθος και τοποθέτηση τεσσάρων που θα απελευθερωθούν το επόμενο διάστημα μετά τον εγκλιματισμό τους. Σε συνεργασία με Δασαρχείο Μεσολογγίου, ΑΝΙΜΑ και Ορνιθολογική Εταιρεία στο πλαίσιο υλοποίησης του Life IP 4 NATURA
*ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΛΙΜΑΣ:Προϊστάμενος στην εταιρεία Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Μεσολογγίου & ΠΠ Δυτικής Στερεάς Ελλάδας
διαβαστε περισσοτερα

Σε 104 ανέρχονται οι υποθέσεις που χειρίστηκε το 2023 ο Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης, Γιώργος Τελώνης

Σε 104 ανέρχονται οι υποθέσεις που χειρίστηκε το 2023 ο Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης, Γιώργος Τελώνης
Σε 104 ανέρχονται οι υποθέσεις που χειρίστηκε ο Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Γιώργος Τελώνης, κάνοντας τον απολογισμό της δραστηριότητάς του για το έτος 2023, κατά την τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
διαβαστε περισσοτερα

ΝΤΙΝΑ ΣΤΑΜΟΥΛΑΚΑΤΟΥ-Για την γιορτή της Γυναίκας

Από που να αρχίσω… Ωραία σαν την Ελένη, Μάγισσα σαν την Κίρκη, Πιστή σαν την Πηνελόπη, μάνα σαν τη Θέα Δήμητρα, Κόρη σαν την Περσεφόνη, πότε με ένα μήλο ανά χείρας πότε με ένα μίτο! Μα πάντα της Έξυπνη… Δεν συμπεριλαμβάνετε σε μύθους αλλά είναι κινητήριος δύναμη του Μύθου!
διαβαστε περισσοτερα

Πρόεδρος Κοινότητας Αστακού Αρετή Γριτσίπη - 8 Μαρτίου: Η παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας.

Πρόεδρος Κοινότητας Αστακού Αρετή Γριτσίπη - 8 Μαρτίου: Η παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας.
Η καθιερωμένη πλέον παγκοσμίως ως Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας, αντλεί τις ρίζες στους αγώνες των γυναικών για ίσα δικαιώματα. Αφετηρία της υπήρξε η περίφημη διαδήλωση των εργατριών στις κλωστοϋφαντουργίες της Νέας Υόρκης που έλαβε χώρα στις 8 Μαρτίου του 1857.Η σημερινή μέρα είναι φόρος τιμής στις γυναίκες, που σε διάφορα σημεία της γης στερούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα και παλεύουν για αυτά.Άξιες μνείας δύο επιφανείς Αστακιώτισσες γυναίκες. Η Αστακιώτισα γιατρός Πιπίτσα Πεταλά, που υπήρξε η πρώτη Ελληνίδα χειρούργος και η επιφανής Αστακιώτισσα ποιήτρια Όλγα Παπαστάμου, για να θυμούντε οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι.Έχουμε όμως και πρότυπο την Γυναίκα Ξηρομερίτισα η οποία εργάστηκε στις δύσκολες συνθήκες της υπαίθρου του Ξηρομέρου, ανέθρεψε παιδιά και εγγόνια και εμφύσησε αξίες και ήθη μοναδικά! Χρόνια πολλά σε όλες της γυναίκες του κόσμου!!!
Με εκτίμηση
Αρετή ΓριτσίπηΠρόεδρος Κοινότητας Αστακ…
διαβαστε περισσοτερα

Ρένια Ζαρκαδούλα «Φτώχεια περιόδου» και… αξιοπρέπεια

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας στις 8 Μαρτίου ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών, παρατηρούμε ότι τα δικαιώματα των γυναικών παραβιάζονται, απειλούνται και καταπατώνται σε ολόκληρο τον κόσμο.
διαβαστε περισσοτερα

ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ Στιχουργήματα σχετικά με τη ΓΥΝΑΙΚΑ του Άρη Μπιτσώρη

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ Στιχουργήματα σχετικά με τη ΓΥΝΑΙΚΑ


ΓΥΝΑΙΚΑ Γυναίκα μάνα, αδερφή, γυναίκα ερωμένη αγία ή αμαρτωλή πολυτραγουδισμένη.
Ως Πηνελόπη σε τιμώ, Μαρία και Υπατία, ως Κλεοπάτρα σε ποθώ, Ελένη, Ασπασία.
Όποια και να ’σαι σ’ αγαπώ, γυνή, αιώνια μήτρα, τ’ αλάτι είσαι της ζωής, του κόσμου αυτού η φύτρα.
διαβαστε περισσοτερα

Τσικνοπέμπτη στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου

ΠΗΓΗ: Σελίδα facebookKonstantina Tasouli Μαθητές και δάσκαλοι στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου , γιόρτασαν την Τσικνοπέμπτη ντυμένοι με όμορφες στολές , με χορό, τραγούδια, το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού ( σοκολάτες) και το παραδοσιακό σουβλάκι , προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου! Καλές Απόκριες σε όλους!






διαβαστε περισσοτερα
Πρόσκληση σε ημερίδα με τίτλο: ''Εξερευνήστε τον τόπο μας''.

Πρόσκληση σε ημερίδα με τίτλο: ''Εξερευνήστε τον τόπο μας''.

https://www.dimosxiromerou.gr/nea
Ημερομηνία 4-3-2024 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας προσκαλούμε να παραβρεθείτε στην ημερίδα με τίτλο: ''Εξερευνήστε τον τόπο μας'', όπου θα λάβει χώρα η παρουσίαση του έργου της δημιουργίας πολιτιστικής διαδρομής, με θέμα την Επανάσταση του 1821 με τίτλο: "Οι δρόμοι της Επανάστασης" και ψηφιακή ανάδειξη του πολιτιστικού και τουριστικού πλούτου του Δήμου Ξηρομέρου, το οποίο υλοποιήθηκε με χρηματοδότηση του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος Αντώνης Τρίτσης. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024 | ΩΡΑ 12:00 ΑΣΤΑΚΟΣ Αίθουσα Εκδηλώσεων Δημαρχείου Ξηρομέρου Οι συμμετέχοντες και οι μαθητές που θα παραβρεθούν, θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν σε ένα περιβάλλον 360°, με τη χρήση γυαλιών VR, με σκοπό να εξερευνήσουν τα προβαλλόμενα αξιοθέατα του Δήμου Ξηρομέρου. ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................