Συνάντηση του Δημάρχου Ξηρομέρου με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, για θέματα διάσωσης και ανάδειξης θρησκευτικών μνημείων στον Δήμο Ξηρομέρου.

Συνάντηση του Δημάρχου Ξηρομέρου με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, για θέματα διάσωσης και ανάδειξης θρησκευτικών μνημείων στον Δήμο Ξηρομέρου.

https://www.dimosxiromerou.gr/nea Ημερομηνία 19 - 4 - 2023 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σήμερα, Τετάρτη 19 Απριλίου 2023, ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης, συνοδευόμενος από τον Λευτέρη Πιτσινέλη, Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου απανταχού Αρχοντοχωριτών «Άγιος Γεώργιος», και τον Γιώργο Πιτσινέλη καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, επισκέφθηκαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κύριο Δαμασκηνό, προκειμένου να τον ενημερώσουν και να του επιδώσουν την από 20-3-2023 απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού, με την οποία εγκρίνονται α) η αρχιτεκτονική και στατική μελέτη στερέωσης και αποκατάστασης και β) η μελέτη συντήρησης και αποκατάστασης των τοιχογραφιών του ιερού ναού Ζωοδόχου Πηγής Αρχοντοχωρίου, γεγονός που αποτελεί αποφασιστικό βήμα για τη χρηματοδότηση της διάσωσης του σπουδαίου αυτού εκκλησιαστικού μνημείου, του οποίου ο σπάνιος ζωγραφικός διάκοσμος- και μάλιστα σε δύο στρώματα- χρονολογείται στο έτος 1669…
διαβαστε περισσοτερα

Ν. Παπαναστάσης: Οι καταγγελίες για κακοποίηση να διερευνώνται άμεσα και να προστατεύεται το θύμα

Τομεακή ΟργάνωσηΑιτωλοακαρνανίαςΙ. Σταΐκου 2 ,30100  ΑΓΡΙΝΙΟ,τηλ. :2641057875, Fax:2641026654,e-mail : kke_ne_aitnias@yahoo.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣΟι καταγγελίες για κακοποίηση πρέπει να διερευνώνται άμεσα και να προστατεύεται το θύμαΑπόλυτα καταδικαστέο και αποτρόπαιο χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφιος Νίκος Παπαναστάσης το περιστατικό βιασμού και κακοποίησης για το οποίο καταγγέλθηκε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Γεωργούλης, μιλώντας σε εκπομπή του «ΑΝΤ1», το πρωί της Τετάρτης.
διαβαστε περισσοτερα

Στα 3,5 χρόνια της δημοτικής αρχής του γιατρού Γιάννη Τριανταφυλλάκη, 28.024.164,87 € είναι το ύψος του ποσού που αφορά χρηματοδοτήσεις. Έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα προηγούμενα 8,5 χρόνια δύο δημοτικών αρχών αθροιστικά και έρχονται και άλλες μεγάλες χρηματοδοτήσεις.

ΠΗΓΗ:mytikaspress
Σας παρουσιάζουμε σήμερα, με συγκεκριμένα στοιχεία και επίσημα έγγραφα που δεν αμφισβητούνται, τις επιπλέον χρηματοδοτήσεις του Δήμου Ξηρομέρου για έργα και προμήθειες, κατόπιν αιτημάτων συνοδευόμενων με τεχνικά δελτία και μελέτες, που έλαβε ο Δήμος Ξηρομέρου από τον Σεπτέμβριο του 2019 που ανέλαβε την διοίκηση του Δήμου Ξηρομέρου ο γιατρός Γιάννης Τριανταφυλλάκης, μέχρι και σήμερα Τετάρτη 19 Απριλίου 2023.
διαβαστε περισσοτερα

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΣΤΑΚΟΥ

διαβαστε περισσοτερα

Σημεία από τη συνέντευξη του Θανάση Παπαθανάση στην εκπομπή «Καλημέρα» και τον Γιώργο Αυτιά στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σημεία από τη συνέντευξη του Θανάση Παπαθανάση στην εκπομπή «Καλημέρα» και τον Γιώργο Αυτιά στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
19.4.2023
Συνέντευξη στην εκπομπή «Καλημέρα» και τον Γιώργο Αυτιά στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ παραχώρησε ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, κ. Θανάσης Παπαθανάσης.

Δείτε τα σημαντικότερα σημεία από τη συνέντευξή του:Και φέτος τιμήθηκαν τα έθιμα και οι παραδόσεις στην Αιτωλοακαρνανία

Κατακλύστηκαν τα χωριά και οι πόλεις του νομού από συμπατριώτες μας που τα επισκέφθηκαν για τις εορτές του Πάσχα και από τουρίστες

Πραγματοποιήθηκε η έκθεση τοπικών προϊόντων από παραγωγούς το Μ.Σάββατο

Τεράστιες οι δυνατότητες ανάπτυξης στην Αιτωλοακαρνανία
«Η Αιτωλοακαρνανία είναι ένας πραγματικά ευλογημένος τόπος και θέλω να τη δω να ανεβαίνει ψηλά! Αυτή είναι η φιλοδοξία μου και αυτό θα κάνω από την επόμενη κιόλας ημέρα>>.
Δείτε όλη τη συνέντευξή του στο: https://www.youtube.com/watch?v=a_zlSpgZf-8&ab_channel=%CE%98%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CE%…
διαβαστε περισσοτερα

Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι του Σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (ΥΦΑ) στη ΒΙΠΕ της Πάτρας

Στην έγκριση των περιβαλλοντικών όρων του Σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (ΥΦΑ) στη ΒΙΠΕ της Πάτρας προχώρησε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ύστερα από επίσημη ενημέρωση που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος Λάμπρος Δημητρογιάννης, ανοίγοντας έτσι το δρόμο της άμεσης έναρξης των εργασιών της μονάδας αποθήκευσης και του δικτύου φυσικού αερίου για την περιοχή της Πάτρας.Παράλληλα, αναμένεται να ξεκινήσει και η διαδικασία της προέγκρισης της χρηματοδότησης του έργου από τη διαχειριστική αρχή του ΕΣΠΑ, επισπεύδοντας το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, και επιπλέον επιταχύνονται και οι διαδικασίες για την κατασκευή των δικτύων σε Αγρίνιο και Πύργο.
διαβαστε περισσοτερα

Αλλάζει χέρια το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Στα αζήτητα το Πλατυγιάλι ! Γράφει-Σχολιάζει Ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Αλλάζει χέρια το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας καθώς το 67% των μετοχών του περιέρχεται στις Εταιρείες Grimaldi και Μινωϊκές Γραμμές έναντι του ιδιαίτερα ικανοποιητικού τιμήματος των 84,17 εκατ. ευρώ.Πρόκειται για μία σημαντική κίνηση, που θα συμβάλλει αποφασιστικά  στην ανάπτυξη και περαιτέρω εκσυγχρονισμό ενός από τα μεγαλύτερα Λιμάνια της χώρας, που ταυτόχρονα αποτελεί την δεύτερη πύλη εισόδου-εξόδου στη χώρα.Η πλήρης λειτουργία της Εγνατίας οδού έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόφαση των αγοραστριών εταιρειών, καθώς εξασφαλίζεται η δυνατότητα για εξυπηρέτηση, όχι μόνο των ελληνικών αναγκών στη διακίνηση εμπορευμάτων αλλά και των εμπορευμάτων γειτονικών χωρών, όπως η Αλβανία, η Βόρεια Μακεδονία, η Βουλγαρία και η Τουρκία.Ήδη, μέσω του Λιμανιού διακινούνται μεγάλες ποσότητες εμπορευμάτων από και προς τις προαναφερθείσες χώρες. Η βελτίωση των υποδομών του Λιμανιού θα επαυξήσει τις δυνατότητές του, πράγμα που θα το καταστήσει ακόμη πιο περιζήτητο για τις διακινήσεις εμπορευμάτων και επιβατών.…
διαβαστε περισσοτερα

Τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν», στο Μεσολόγγι ο θεατρικός μονόλογος της Χριστίνας Αλεξανιάν για την Γενοκτονία των Αρμενίων,

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Νικόλαος Κοροβέσης προσκαλούν το κοινό στη θεατρική παράσταση με τίτλο «Τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν», σε έναν θεατρικό μονόλογο της Χριστίνας Αλεξανιάν για την Γενοκτονία των Αρμενίων, την Τετάρτη στις 26 Απριλίου του 2023 και ώρα 9.00 μ.μ στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας στην Ι.Π Μεσολογγίου.
διαβαστε περισσοτερα

Αλέξανδρος Σάββας :Καλωσορίζω στο συνδυασμό μας ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΝΕΑ ΜΕΡΑ ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ τον Σπύρο Ζορμπά .

Καλωσορίζω στο συνδυασμό μας ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΝΕΑ ΜΕΡΑ ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ τον φίλο Σπύρο Ζορμπά, κτηνοτρόφο,Ο Σπύρος, εκτός των άλλων, ασχολείται με τον πρωτογενή τομέα διατηρώντας καλλιέργειες στην περιοχή Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου . Διετέλεσε δυο τετραετίες Πρόεδρος της Τ.Κ. Χρυσοβίτσας . Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών τέκνων, Ένας άνθρωπος πάνω απ όλα συνειδητοποιημένος νέος για την ευθύνη που πρέπει όλοι μας να αναλάβουμε προκειμένου να βγούμε από το αδιέξοδο της απομόνωσης και την απουσία αναπτυξιακού πλάνου για το δήμο μας. Γνωρίζοντας τις δυσκολίες της απόφασης του να συμμετέχει στο συνδυασμό μας αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα η εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο μου. Φίλε Σπύρο, μαζί θα προχωρήσουμε μπροστά. Σ ευχαριστώ από καρδιάς !


Υποψήφιος Δήμαρχος Ξηρομέρου Αλέξανδρος Σάββας
https://xiromero-neamera-katharaxeria.blogspot.com/2023/04/blog-post_19.html
διαβαστε περισσοτερα

Μαζικότατη η εκδήλωση της ΛΑ.Ε. – Α.Α. στο Αγρίνιο

Μαζικότατη η  εκδήλωση της ΛΑ.Ε. –Α.Α.στο ΑγρίνιοΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΠραγματοποιήθηκε, χθες Τρίτη 18 Απρίλη 2023, στο Αγρίνιο, πολιτική εκδήλωση στη μεγάλη, φιλόξενη και κατάμεστη  αίθουσα του Καφέ-Ουζερί «ΡΑΝΤΕΒΟΥ, Καφέ-Μεζέ» της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ-ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ (ΛΑ.Ε.-Α.Α.) Αιτωλ/νίας, όπου παρουσιάστηκαν οι λόγοι της εκλογικής συνεργασίας  της με το ΜΕΡΑ 25 κι άλλες πολιτικές δυνάμεις κι ανένταχτες προσωπικότητες της αντιμνημονιακής αριστεράς στο εκλογικό μέτωποΜΕΡΑ 25-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................