Αστροφωτογράφιση στην ιστορική μονή του Αγίου Γεωργίου Πόρτας Μπαμπίνης

Εντυπωσιακή φωτογραφία από το νυχτερινό ουρανό στην ιστορική μονή του Αγίου Γεωργίου Πόρτας Μπαμπίνης, με τον φωτογραφικό φακό αλλά και το τηλεσκόπιο, του συμπατριώτης μας Κωνσταντίνου Μπακολίτσα,''φανατικό'' φίλος της της αστροφωτογράφισης Ο Κωνσταντίνος Μπακολίτσας, μένει μόνιμα στο Αγρίνιο, είναι Βιολόγος, Εκπαιδευτικός, Αντιπρόεδρος της Αστρονομικής και Αστροφυσικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδας, μέλος του Συλλόγου Φίλων της Βελανιδιάς και Περιβάλλοντος "Η Αμαδρυάδα", αλλά και ερασιτέχνης σπηλαιολόγος, και αρέσκεται να ανακαλύπτει άγνωστους ή ανεξερεύνητους φυσικούς χώρους της Αιτωλοακαρνανίας ή νέους ουράνιους… κόσμους του σύμπαντος!
διαβαστε περισσοτερα

Η τεχνική που σώζει ζωές από τον Μεσολογγίτη Αγγειοχειρουργό Νικόλαο Τσεκούρα

Μία πρωτοποριακή επέμβαση πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και αφορά την επιτυχή διάνοιξη σοβαρής στένωσης σε μηριαία φίστουλα νεφροπαθούς ασθενούς με την τεχνική της διαδερμικής αγγειοπλαστικής. Σύμφωνα με τον Νικόλαο Τσεκούρα, Αγγειοχειρουργό-Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντή Γ' Αγγειοχειρουργικής Κλινικής Metropolitan General, μέσω αυτής της τεχνικής επετεύχθη επιμήκυνση της λειτουργικότητας της φίστουλας, σε διαβητική ασθενή, υπό τοπική αναισθησία, χωρίς τομές ή ράμματα και με τη χρήση ειδικού μπαλονιού.
διαβαστε περισσοτερα

ΠΑΝ.ΣΥ:ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019 ΏΡΑ 6 μ.μ,στο Πολιτιστικό Κέντρο ΟΤΕ (πλατεία Βικτωρίας)

Απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα ,τρόπος υποβολής ηλεκτρονικών δηλώσεων,πως κατοχυρώνετε η χρησικτησία;πότε θα λειτουργήσει το γραφείο στην Αθήνα;
διαβαστε περισσοτερα

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ:Πρόσκληση για συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΡΙΘ. 1 /2019 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
Καλεί σε Τακτικό Συμβούλιο την εικοστή πρώτη (6 η) του Μηνός Μαρτίου έτους 2019 ημέρα Τετάρτη και ώρα 13:00' στο Δημοτικό Κατάστημα Αστακού για λήψη Αποφάσεων στο παρακάτω θέμα : • Ανάκληση της με αριθ. 2/2018 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΣΑΡΚΟΣ Ι. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
διαβαστε περισσοτερα

«Ανθισμένη Αμυγδαλιά».Το παρασκήνιο στο ποίημα του Γεώργιου Δροσίνη, “Ανθισμένη Αμυγδαλιά”

Η γυναίκα για την οποία ο Δροσίνης έγραψε την «Ανθισμένη Αμυγδαλιά» ήταν η 16χρονη εξαδέλφη του. Το ποίημα τραγουδήθηκε από τους φαντάρους που ονειρεύονταν τις «χαρές» της ειρήνης... 

Το παρασκήνιο στο ποίημα του Γεώργιου Δροσίνη, “Ανθισμένη Αμυγδαλιά”, αφορά μία χαριτωμένη μούσα. Ήταν η ξαδέλφη του, Δροσίνα Δροσίνη.

Η ιστορία είναι η εξής:

διαβαστε περισσοτερα

ΓΑΪΤΑΝΆΚΙ .ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΕΘΙΜΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ (Ρίζες,τι συμβολίζει)BINTEO (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ-ΕΝΩΣΗ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΙΛΙΟΥ 2019) ΑΘΗΝΑ -ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

Χώρα πλούσια σε παραδόσεις η Ελλάδα, δεν θα μπορούσε να μην πρωτοστατεί στα ήθη και στα έθιμα της περιόδου της Αποκριάς, αφού συνδέονται και με γιορτές της αρχαιότητας που συνέβαιναν εκείνη τη χρονική περίοδο οι οποίες αφομοιώθηκαν από τη χριστιανική παράδοση. Τα έθιμα σε κάθε γωνιά της χώρας συνδέονται άλλοτε με την ιστορία και τους θρύλους της κάθε περιοχής και άλλοτε πάλι αποτελούν απλώς μια αφορμή διαφυγής από την καθημερινότητα.
διαβαστε περισσοτερα

Έπεσε η αυλαία στο "ΟΙΚΟθέατρο 2019" Ναυπάκτου

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία την Κυριακή 03 Μαρτίου, οι θεατρικές παραστάσεις των Δημοτικών Σχολείων Ναυπάκτου , που διοργάνωσε  για 9ηχρονιά, η περιβαλλοντική Οργάνωση "Πράσινο+Μπλε" σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπακτίας και τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

διαβαστε περισσοτερα

Σαν να μπαίνει η Άνοιξη(όμορφες εικόνες)

Άνοιξη στο Ξηρόμερο. Η φύση ανταμείβει με την αστείρευτη ομορφιά της. Foto:Γιώργος Μασσαλής
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................