Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης του Δημάρχου Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη στον ΔΥΤΙΚΑ FM

Συνέντευξη παραχώρησε ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης στον ΔΥΤΙΚΑ FM και την Δήμητρα Λαοπόδη. Σε μια εφ' όλης της ύλης συζήτηση. Δείτε το video
διαβαστε περισσοτερα
Πρόσκληση για χορήγηση βοήθειας ενίσχυσης ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Πρόσκληση για χορήγηση βοήθειας ενίσχυσης ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Αστακός, 07.10.2020 Αριθ. Πρωτ.: 8192 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ &
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΏΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Ταχ. Δ/νση: Αστακός Αιτ/νίας
T.K. 300 06
Τηλ.: 26463 60534
Fax: 2646042531
e - mail: info@dimosxiromerou.gr ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. Ο Δήμος Ξηρομέρου σύμφωνα με την απόφαση 152/2020 (ΑΔΑ 69ΞΤΩΚΖ-ΦΒΤ) της Οικονομικής Επιτροπής στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος ενίσχυσης ευπαθών κοινωνικών ομάδων που έχουν πληγεί από τις οικονομικές συνέπειες του νέου κορωνοιού COVID -19 κατόπιν δωρεάς του Κοινωφελούς Ιδρύματος 'Σταύρος Νιάρχος' ΚΑΛΕΙ τους Δημότες που εντάσσονται σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες να προσκομίσουν στην έδρα του Δήμου (Αστακός) καθώς και στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων (Κανδήλα & Φυτείες) έως την 30.10.2020, τα κάτωθι δικαιολογητικά προκειμένου να επιλεγούν ως δικαιούχοι των εν λόγω ειδών διατροφής:
1. Αίτηση.
2. Δήλωση φορολογίας εισοδήματος Ε1 του οικονομικού έτους 2018.
3. Βεβαίωση ανεργίας. *Σε περίπτωση που τα διαθέσιμα είδη διατ…
διαβαστε περισσοτερα

ΑΓΡΙΝΙΟ:ΚΑΦΕΝΕΙΟ ''Η ΠΙΑΤΣΑ'' (Το στέκι των Μπαμπινιωτών του Αγρινίου)

Το δικό τους στέκι ένας χώρος συνάντησης για τους Μπαμπινιώτες που ζουν  στο Αγρίνιο δεν είναι άλλο από το  ΚΑΦΕΝΕΙΟ''Η ΠΙΑΤΣΑ''του συγχωριανού μας     Σπύρου Γρίνου  του Γερασίμου που βρίσκεται στην Ελευθερίου Βενιζέλου 62  στον Αγ. Κωνσταντίνο.
Σημείο συνάντησης  για τους Μπαμπινιώτες & Ξηρομερίτες που μένουν στη πόλη του Αγρινίου αλλά και για επισκέπτες που πηγαίνουν στο Αγρίνιο για διάφορες δουλειές και έχουν την ευκαιρία να βρεθούν με συγχωριανούς .
διαβαστε περισσοτερα

ΣΠΗΛΙΟΣ ΛΙΒΑΝΟΣ: ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 07/10/2020Δήλωση Σπήλιου Λιβανού για την ετυμηγορία του Δικαστηρίου στη δίκη της Χρυσής ΑυγήςΗ σημερινή απόφαση του Δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή είναι ιστορική για τη Δημοκρατία μας. Aποδίδει δικαιοσύνη στη Μάγδα Φύσσα, τη μητέρα του άνανδρα δολοφονημένου Παύλου, που έχει καταστεί σύμβολο για όλους τους δημοκρατικούς πολίτες στον αγώνα κατά της Χρυσής Αυγής, του ναζισμού και του φασισμού. Aποδεικνύει ότι η Δημοκρατία δεν είναι «άοπλη» απέναντι σ’ αυτούς που την επιβουλεύονται. Με την εφαρμογή του Συντάγματος και του Νόμου κρίνει ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση, δρώσα υπό τον μανδύα κοινοβουλευτικού κόμματος. Oι εγκληματικές πράξεις δεν μένουν ατιμώρητες και οι δράστες τους οδηγούνται στη φυλακή. Σήμερα, η Δημοκρατία μας, με μόνα όπλα της τους κανόνες του Κράτους Δικαίου, προασπίζει τις θεμελιώδεις αξίες της απέναντι στους εχθρούς της.
διαβαστε περισσοτερα

Δωρεάν εξετάσεις μαστού στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

Δωρεάν εξετάσεις μαστού στο Αγρίνιο από την Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας και το «Άλμα Ζωής»Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά, παραβρέθηκε σήμερα, Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020, στο κοινωνικό ιατρείο του Δήμου Αγρινίου όπου πραγματοποιήθηκαν δωρεάν κλινικές εξετάσεις μαστού από εξειδικευμένους γιατρούς. Οι εξετάσεις διενεργήθηκαν μετά από πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών με καρκίνο μαστού - «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Η κ. Σαλμά αφού εξήρε το έργο του Συλλόγου «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» δήλωσε: «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζει έμπρακτα δράσεις που προάγουν την υγεία των πολιτών της μέσω της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης νοσημάτων όπως ο Καρκίνος του Μαστού. Ανεξάρτητα από τις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουμε φέτος λόγω της πανδημίας του covid 19 καμία γυναίκα δεν πρέπει να αμελήσει το ετήσιο ραντεβού της με τη μαστογραφία».
διαβαστε περισσοτερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΒ ΑΣΤΑΚΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

Η απόφαση του εφετείου σήμερα 7/10/2020, τόσο για την καταδίκη Ρουπακιά για τη δολοφονία του Π. Φύσσα, όσο και για το χαρακτηρισμό της Χρυσής Αυγής, ως εγκληματικής οργάνωσης, είναι μια σημαντική νίκη του λαϊκού κινήματος απέναντι στο φασισμό και το ναζισμό.
Το ναζιστικό μόρφωμα της Χ. Αυγής αντρώθηκε και δυνάμωσε μέσα στις συνθήκες της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και έπαιξε το βρώμικο ρόλο του συστήματος στην ανάσχεση της αντίστασης του λαού, απέναντι στις πολιτικές των μνημονίων, στην τρομοκρατία όσων τολμούσαν να σηκώσουν κεφάλι. Σε αυτούς που ανέδειξαν τους πραγματικούς υπεύθυνους για τα δεινά του ελληνικού λαού, που δεν ήταν άλλοι από τους καπιταλιστές και τα κόμματα που τους υπηρετούν κι όχι οι ταλαίπωροι πρόσφυγες και μετανάστες που στοχοποιήθηκαν συστηματικά με εγκληματικές απόπειρες απέναντί τους.Η Χ. Αυγή έκανε τη “βρώμικη δουλειά” του συστήματος, λειτουργώντας με όρους παρακράτους και εγκληματικής συμμορίας, υπερασπιζόμενη συμφέροντα εφοπλιστών (βλ. Ναυπηγοεπισκευαστικ…
διαβαστε περισσοτερα

Β.Φεύγας: Ιστορική η απόφαση της Δικαιοσύνης για τη Χρυσή Αυγή

Ιστορική χαρακτήρισε ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Φεύγας την απόφαση της Δικαιοσύνης για τη Χρυσή Αυγή. 
Σε tweet του ο κ. Φεύγας επισημαίνει ότι: "Στη Νέα Δημοκρατία είμαστε υπερήφανοι γιατί επί κυβερνήσεως
Αντώνη Σαμαρά η εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη και σήμερα επί κυβερνήσεως
Κυριάκου Μητσοτάκη αποδόθηκε δικαιοσύνη!



διαβαστε περισσοτερα
Ανακοίνωση για μη πόση και μαγειρική χρήση νερού.

Ανακοίνωση για μη πόση και μαγειρική χρήση νερού.

https://www.dimosxiromerou.gr/ Αστακός 7.10.2020 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Ενημερώνουμε τους κατοίκους των Κοινοτήτων Καραϊσκάκη, Μύτικα και Κανδήλας, ότι μετά από τα αποτελέσματα των μετρήσεων της Διεύθυνσης Υγιεινής, ισχύει απαγορευτικό χρήσης του νερού τους για πόση και μαγειρική χρήση. Η νέα δημοτική αρχή και σε αυτό τον τομέα εκτός, από τα προβλήματα επάρκειας νερού που παρέλαβε, έχει να αντιμετωπίσει και πολλά προβλήματα που αφορούν την ποιότητα του, λόγω του ότι κάτι δεν γινόταν καλά όλα αυτά τα χρόνια.
Οι ενέργειες στις οποίες έχει προχωρήσει είναι: 1. Βγήκε ήδη ο ανάδοχος καθαρισμού των δεξαμενών, οι οποίοι καθαρισμοί έχουν χρόνια να γίνουν. 2. Προχωρήσαμε στην προμήθεια χλωριωτών και επαρκούς ποσότητας χλωρίου. 3. Από τα οκτάμηνα που μόλις ήρθαν, προχωράμε στην σύσταση συνεργείου συνεχούς και επισταμένης παρακολούθησης της χλωρίωσης του νερού. 4. Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με την Δ/νση Υγιεινής, εφαρμόζοντας όλα τα προτεινόμενα …
διαβαστε περισσοτερα

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΉ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ ΑΣΤΑΚΟΎ

διαβαστε περισσοτερα
Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Ξηρομέρου.

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Ξηρομέρου.

https://www.dimosxiromerou.gr/
Αστακός, 7.10.2020 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Στην 16η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που διεξήχθη με τηλεδιάσκεψη την 30η Σεπτεμβρίου 2020, ημέρα Τετάρτη και ώρα 14:30, με κεντρικό εισηγητή τον Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας, κ. Δημητρογιάννη Λάμπρο, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το «Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Ξηρομέρου για την κάλυψη διοικητικών γνώσεων και κατευθύνσεων επί περιβαλλοντικών θεμάτων, καθώς και για τη λήψη αποφάσεων υλοποίησης περιβαλλοντικών προγραμμάτων, έργων και δράσεων». Λόγω υποστελέχωσης, έλλειψη τεχνογνωσίας στον συγκεκριμένο τομέα, γεωγραφικές και οικονομικές ιδιαιτερότητες, μετά από αίτημα του Δημάρχου Ξηρομέρου, ζητήθηκε η συνδρομή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κο Φαρμάκη Νεκτάριο και τον αρμόδιο Αντιπερ…
διαβαστε περισσοτερα
Πρόσκληση για Δ.Σ. Λιμενικού Ταμείου την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου.

Πρόσκληση για Δ.Σ. Λιμενικού Ταμείου την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου.

https://www.dimosxiromerou.gr/ Αστακός, 5.10.2020 Αριθ. πρωτ: 382 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ  Ν.Π.Δ.Δ. 'ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ' ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Προς: Τα μέλη του Ν.Π.Δ.Δ. (ως Πίνακα Αποδεκτών) ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Καλεί σε Τακτική Δια Ζώσης Συνεδρίαση Κεκλεισμένων των Θυρών την ενάτη (9η) του μηνός Οκτωβρίου, του έτους 2020, ημέρα Παρασκευή και ώρα 15:00, σύμφωνα με το αριθ. πρωτ 60249/22.09.2020 (ΑΔΑ: Ω0Ν346ΜΤΛ6-ΙΘ9) έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 74 του Ν. 4555/18 και σε συνδυασμό με τις διατάξεις των άρθρων 234 και 240 του Ν. 3463/2006 για λήψη αποφάσεων στα κάτωθι θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. ΠΕΡΙ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΤ' ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2020, ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 90 ΤΟΥ Ν. 4706/2020 (ΦΕΚ 136/τ' Α/17.07.2020) «ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΩΝ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ Χ.Ζ.Λ. ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ». 2. ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ…
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................