ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΟΛΗΣ-Η ΏΡΑ ΤΟΥ Σ.τ.Ε ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ.

ΠΗΓΗ: facebookPanos Cholis
Να θυμηθούμε τα βασικά που προσπαθεί η Επιτροπή Αγώνα με τη δημοτική Αρχή, να αποτρέψει από τον σχεδιασμό της Π.Ο.Α.Υ. 1. Τον Χαρακτηρισμό της παράκτιας ζώνης Αστακού - Μαραθιά - Μύτικα και Νήσος Κάλαμος σε Βιομηχανική Ζώνη. 2. Την επέκταση και κατάληψη θαλάσσιας έκτασης στο παράκτιο 5.986,01 στρεμμάτων από 210 που είναι σήμερα. 3. Την επέκταση και κατάληψη χερσαίας έκτασης στο παράκτιο, σε όλο το μήκος του, με αδιευκρίνιστα στρέμματα, που από τον σχεδιασμό υπολογίζονται σε χιλιάδες. 4. Την καταστροφική επιβάρυνση του θαλάσσιου και χερσαίου περιβάλλοντος από την ιλιγγιώδη αύξηση της παραγωγικότητας που από 2.500 τόνοι ετησίως θα εκτοξευτεί στους 12.500 τόνους ετησίως. 6. Το διωγμό των λουομένων και παραθεριστών από την περιοχή και την πτώση της αξίας των ιδιοκτησιών των συμπολιτών μας. 5. Να μη συμπεριληφθεί στην Π.Ο.Α.Υ η παράκτια ζώνη Αστακού - Μύτικα και στη Νήσο Κάλαμος, ώστε να υλοποιηθεί η ομόφωνη απόφαση 87/2020 του δημοτικού συμβουλίου ...για να ευη…
διαβαστε περισσοτερα

«Διοργάνωση της 18ης ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ στις Φυτείες την 26η Δεκεμβρίου 2022»

Φυτείες   Ξηρομέρου Αιτνιας                                                                        Τ.Κ 30009                                                                                                            Email: akarnanikofos@gmail.com    Τηλ. επικοινωνίας: 6981838866                         

 «Διοργάνωση της 18ης ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ στις Φυτείες την 26η Δεκεμβρίου 2022»  Ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Φυτειών « Ακαρνανικό Φως» ετοιμάζεται για την καθιερωμένη γιορτή του Ξηρομέρου, τη γιορτή της « Τσιγαρίδας» , μια εκδήλωση που σκοπό έχει την αναβίωση του παλαιού ξηρομερίτικου εθίμου.  Οι τσιγαρίδες ως χειμωνιάτικο έδεσμα  συντρόφευαν τα χριστουγεννιάτικα τραπεζώματα και θεωρούνταν εξαιρετικά σημαντικές για την κάθε οικογένεια καθώς φυλάσσοταν σε δροσερό μέρος μέσα στο λίπος χρησιμοποιώντας τες όλο το χρόνο προς βρώση.Το γλέντι λαμβάνει χώρα στην πλατεία των Φυτειών με πλήθος επισκεπτών να έρχονται για να γευτούν τα παραδοσιακά εδέσματα. Άφθονο κρασί, παραδοσιακά γλυκίσ…
διαβαστε περισσοτερα

ΚΚΕ_Περιοδεία, συναντήσεις και συγκέντρωση με το Νίκο Παπαναστάση.

Τομεακή ΟργάνωσηΑιτωλοακαρνανίαςΙ. Σταΐκου 2 ,30100  ΑΓΡΙΝΙΟ,τηλ. :2641057875, Fax:2641026654,e-mail : kke_ne_aitnias@yahoo.gr


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΤα μεγάλα και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου, με πρώτο το γεγονός ότι η ΜΕΘ παραμένει κλειστή για περίπου δύο μήνες, αναδείχθηκαν κατά τη διάρκεια πρόσφατης περιοδείας που πραγματοποίησε η ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ στο νοσηλευτικό ίδρυμα, με επικεφαλής τον βουλευτή, Νίκο Παπαναστάση.Το κλιμάκιο που αποτελούσαν επίσης, οι Πάνος Σταθελάκης, γραμματέας της ΤΕ και μέλος του Γραφείου της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας, όπως επίσης και το μέλος του ΓΠ, Θανάσης Χαστάς, συναντήθηκε με τον Διοικητή, Μιχαήλ Σερασκέρη και εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων, καθώς και της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αιτωλοακαρνανίας.
διαβαστε περισσοτερα

Ν. Φαρμάκης: «Ο προϋπολογισμός της ΠΔΕ αποδεικνύει την αλλαγή ταχύτητας και νοοτροπιών, το έργο και το νοικοκύρεμα. Η Δυτική Ελλάδα δεν είναι πια ο φτωχός συγγενής των ελληνικών περιφερειών»

«O προϋπολογισμός της Περιφέρειας Δυτική Ελλάδας για το 2023 θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ο προϋπολογισμός μίας νέας εποχής. Στην πραγματικότητα όμως, κλείνει μία εποχή. Την εποχή όπου η Δυτική Ελλάδα ήταν ο φτωχός συγγενής των ελληνικών περιφερειών και το καχεκτικό αποπαίδι κάθε αναπτυξιακής προσπάθειας και κάθε δράσης εκσυγχρονισμού στη χώρα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, με την ευκαιρία συζήτησης και ψήφισης του προϋπολογισμού της ΠΔΕ, το απόγευμα της Τρίτης 20 Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.
διαβαστε περισσοτερα

Όταν ο Φώτης Κωστούλας ήταν στην ''εξέδρα'' του γηπέδου Μπαμπίνης (φωτο)

Ήταν 8 Αυγούστου 2019 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μπαμπίνης''Χριστόδουλος Παμπλέκης'' στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων είχε πραγματοποιήσει φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα στη μνήμη των συγχωριανών μας Γεράσιμου (Μάκια) Γρίνου & Βασίλη Μασαλή Τίμησαν των αγώνα μνήμης των δύο συγχωριανών μας  Γεράσιμο (Μάκια) Γρίνο & Βασίλη Μασαλήμε την παρουσία τους και η ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ. Καθώς είχαν παρευρεθεί ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ κ. Φώτης Κωστούλας ο πρόεδρος κ Γεράσιμος Μπελεβώνης ο Γεν Δ/ντης κ.Μάκης Μπελεβώνης ο οποίος και αγωνίστηκε καθώς και το μέλος του Δ/Σ Θωμάς Σπύρου.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρο της καρδιάς μας τον αναμορφωτή  της  ομάδα μας τον ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ μας  τον άνθρωπο με ήθος ,αξιοπρέπεια , που μας έκανε να νιώθουμε περηφάνεια και σαν Αιτωλοακαρνάνες .
διαβαστε περισσοτερα

ΕΘΙΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ-Παραδοσιακό σπληνάντερο από τον Χρήστο Β. Μασαλή

Σπληνάντερο όπως παλαιά από τον Μπαρμπα Χρήστο Β. Μασαλή φτιαγμένα με μεράκι 


Το σπληνάντερο γίνεται με έντερο από τράγιο( το οποίο είναι και το νοστημότερο) από μοσχάρι και χοιρινό. Αλλά μιας και είμαστε παραμονές Χριστουγέννων και η παράδοση μας είναι το χοιρινό θα φτιάξουμε το χοιρινό σπληνάντερο για να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλιοί. Αφού καθαρίσουμε το έντερο βάζουμε μέσα σε αυτό  λωρίδες καρδιάς και σπλήνας ,έγκλιση(από το συκώτι) και αν το έντερο δεν είναι παχύ βάζουμε μέσα πάνα (μπόλια) για να νοστιμίσουμε, αλάτι, πιπέρι , ρίγανη, παλαιότερα για να σπάσουμε τη μυρουδιά του χοιρινού βάζαμε κανέλα, γαρίφαλο και σκόρδο. Στη συνέχεια το περνάμε στη σούβλα και είναι έτοιμο για ψήσιμο στο τζάκι όπως το ψήνανε παλιά η στη ψησταριά και το τρώγαμε μετά την εκκλησία.
διαβαστε περισσοτερα

Εικαστικό Φεστιβάλ «ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΛΟΥΜΗΣ» 2022-23 στη μνήμη του 16χρονου μαθητή, από την ΠΔΕ, στο Μεσολόγγι

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Εικαστικό Φεστιβάλ «ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΛΟΥΜΗΣ» 2022-23  στη μνήμη του 16χρονου μαθητή, από την ΠΔΕ, στο Μεσολόγγι
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νικόλαος Κοροβέσης  και ο Διευθυντής της Δ.Ε Αιτ/νιας, Χρήστος Καζαντζής ανακοινώνουν την έναρξη του Εικαστικού Φεστιβάλ «ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΛΟΥΜΗΣ» 2022-23. Το φεστιβάλ  είναι θεσμοθετημένο από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Αιτωλ/νίας & το Εργαστήρι Ζωής ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΛΟΥΜΗΣ και θα πραγματοποιηθεί με το Βιωματικό Εργαστήρι Συναισθημάτων «Δρω εικαστικά, lepetitprince» με τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών  του ΕΝΕΕΓΥΛ, του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου, της Ομάδας Φιλαναγνωσίας 2ου Λυκείου Ι.Π Μεσολογγίου και του ΓΕΛ Αιτωλικού, την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου του 2022, στις 17:30 στο Κτίριο Χρυσόγελου, Ιερά Πόλις Μεσολογγίου.Η εικαστική εκδήλωση πραγματοποιείται ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ στη μνήμη του δεκαεξάχρονου μαθητή Βασίλη Πλούμη, που έφυγε από τη ζωή το 2020, δωρίζοντας τα όργ…
διαβαστε περισσοτερα

Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο Μεσολόγγι.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο Μεσολόγγι.
Ο Τομέας Πολιτισμού ΠΔΕ-ΠΕ Αιτ/νιας  πραγματοποίησε το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022 στο «Κτίριο Χρυσόγελου», Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου,  τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών με τίτλο «Όταν οι καιροί σβήσαν τη φεγγοβολιά… Ιστορικές Εικαστικές Πορείες, Σμύρνη», στα οποία πρωτοστάτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Βιώσιμης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Λάμπρος Δημητρογιάννης που με τον θερμό χαιρετισμό του εξέφρασε την μεγάλη ικανοποίησή του για το γεγονός της πολιτιστικής αυτής δράσης, σημειώνοντας την σπουδαιότητα της παρουσίασης και της γνωριμίας με τα ξεχωριστά αυτά εικαστικά έργα που εκτίθενται στην επαρχία και σε μια βαθιά ιστορική πόλη.
διαβαστε περισσοτερα

Ευχές για καλά Χριστούγεννα τουΜυργιώτη Παναγιώτη

Τὴν ἀπαρχὴν τῶν ἐθνῶν ὁ οὐρανὸς σοι προσεκόμισε τῷ κειμένῳ νηπίῳ ἐν φάτνῃ, δι΄ ἀστέρος τοὺς μάγους καλέσας οὕς καὶ κατέπληττεν , οὐ σκῆπτρα καὶ θρόνοι, ἀλλ ἐσχάτη πτωχεία τί γὰρ εὐτελέστερον σπηλαἰου; τί δὲ ταπεινότερον σπαργάνων;; ἐν οἷς διέλαμψεν ὁ τῆς θεότητός σου πλοῦτος. Κύριε δόξα σοί. (Ἀπὸ γ΄ ὠδῆς)
Καλά καί εὐλογημένα Χριστούγεννα.
Μυργιώτης ΠαναγιώτηςΜαθηματικόςΑγίας Αικατερίνης 1660100 Κατερίνη
Τηλ: 6977526849 και 2351028068Email pmyrgioti@sch.gr και panamyrg@hotmail.com



διαβαστε περισσοτερα

Τα βιντεοσκοπημένα πρακτικά του Δ.Σ, της συνεδρίασης, τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022.

https://www.dimosxiromerou.gr
Στα πλαίσια της Δημοκρατίας, της διαφάνειας, της δημόσιας λογοδοσίας και της πλήρης ενημέρωσης των δημοτών, στην ιστοσελίδα του Δήμου Ξηρομέρου, αναρτώνται από την αρχή της παρούσας δημοτικής περιόδου καιγια πρώτη φορά,τα ηχητικά πρακτικά καθώς και τα βιντεοσκοπημένα πρακτικά, όλων των Δημοτικών Συμβουλίων, όπως ήταν και η προγραμματική δέσμευση της παρούσας δημοτικής αρχής.
διαβαστε περισσοτερα

Ευχές του Συλλόγου Απανταχού Αστακιωτών

ΟΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΣΤΑΚΙΩΤΩΝ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ
               Χρόνια Πολλά 
Υγεια, Δυναμη, Αισιοδοξια και παραλληλα  Ειρηνη σε ολο τον Κόσμο
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................