Δήλωση της Οκ. Δυτ. Ελλάδας για τις Μονάδες ενέργειας από βιορρευστά στο Μεσολόγγι

Οι επενδύσεις χρειάζονται συνεννόηση, όχι σύγκρουση
Ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Κανέλλης, επικεφαλής της «Οικολογικής Δυτικής Ελλάδας» έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τη διαμάχη γύρω από τις 4 μονάδες παραγωγής ενέργειας από βιορρευστά στην ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου:
διαβαστε περισσοτερα

Με ημερίδα και δωρεάν εξετάσεις γιορτάζει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας την Παγκόσμια Ημέρα Λογοθεραπείας

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Λογοθεραπείας που εορτάζεται στις 6 Μαρτίου, συνδιοργανώνουν  ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Συννοσηρότητα Παιδοψυχιατρικών Παθήσεων με Διαταραχές Λόγου-Ομιλίας σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας». Η Ημερίδα θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017 και ώρα 6:00 μ.μ. στο κτίριο του Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου του ΓΝΠΠ Καραμανδανείου(Κορύλλων 2, περιοχή Κάστρου) και η είσοδος είναι ελεύθερη.
διαβαστε περισσοτερα

Με κατάνυξη η Α΄ Στάση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου, στον Ιερό Ναό Αγ.Νικολάου Μπαμπίνης

Με κατάνυξη και την παρουσία πιστών τελέσθηκε η Α΄ Στάση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου, στον Ιερό Ναό Αγ.Νικολάου Μπαμπίνης Χοροστατούντος του ιερέως π.Κων/νου Φλωρόπουλου.


διαβαστε περισσοτερα

Δευτέρα 6 Μαρτίου η παράσταση ''ΝΑ SEX ΥΠΝΗΣΩ ΠΕΘΕΡΑ'' στο ΑΓΡΙΝΙΟ

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΚΡΗ. Η Παράσταση  είναι κωμωδία για όλη την Οικογένεια.!!!με πολύ γέλιο.!!!    ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ
διαβαστε περισσοτερα

Ολυμπία Οδός: Μαθητές οι πρώτοι που χρησιμοποίησαν τις Σήραγγες Πανογοπούλας

Το πρώτο ταξίδι μέσα από τις σήραγγες της Παναγόπουλας είναι γεγονός και έγινε το πρωί της Τετάρτης 22/2/2017 από 360 μαθητές και εκπαιδευτικούς, στα πλαίσια των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Ήταν οι τυχεροί που τις διέσχισαν πρώτοι από όλους τους επόμενους ταξιδιώτες, αφού σε ελάχιστο χρόνο πλέον παραδίδονται στην κυκλοφορία μετά από την ολοκλήρωσή του έργου της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ.
διαβαστε περισσοτερα

Διεύρυνση του Δικτύου Επιχειρηματικότητας της ΠΔΕ με τη συμμετοχή του Συνδέσμου Αιτωλοακαρνάνων Επιχειρηματιών (Ε.Ν.Α.)

Το Δίκτυο "Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και την Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα" (ΣΕΑΔΕ) διευρύνεται με τη συμμετοχή ενός ακόμη ιδρυτικού μέλους, το Σύνδεσμο Αιτωλοακαρνάνων Επιχειρηματιών (Ε.Ν.Α.).
Σε συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνου Καρπέτα, και του Προέδρου του Συνδέσμου Αιτωλοακαρνάνων Επιχειρηματιών Γεώργιου Τσιαβίκου, εκδηλώθηκε το ενδιαφέρον και η επιθυμία του Συνδέσμου να συμμετάσχει ως ιδρυτικό μέλος στο Δίκτυο Επιχειρηματικότητας, για την προώθηση και την πραγματοποίηση των στόχων του. Παράλληλα ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη, για τους σκοπούς του Συνδέσμου Ε.Ν.Α. οι οποίοι εναρμονίζονται με το Δίκτυο, καθώς και για τις δραστηριότητες του Συνδέσμου από την ίδρυσή του έως και σήμερα.
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Καρπέτας, καλωσόρισε το νέο ιδρυτικό μέλος του Δικτύου "Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και την Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα" δηλώνοντας το σημαντικό ρόλο που καλείται να παίξει η επιχειρη…
διαβαστε περισσοτερα

ΕΥΓΕΝΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΑΜΠΙΝΗΣ

Για τον εμπλουτισμό του Λαογραφικού Μουσείου Μπαμπίνης και θέλοντας να συμβάλλει στη διατήρηση της Λαογραφικής Μνήμης του Ξηρομέρου, πρόσφερε η ΑλεξάνδραΚαραμπέκιου του Νικολάου, από τον Αστακό (διότι με την Μπαμπίνη την συνδέουν αδελφικοί δεσμοί αίματος), τον δικό της πλήρη ΑΡΓΑΛΕΙΟ.

Έτσι γίνεται αφορμή να ανατρέξουμε στα παιδικά μας χρόνια και να ανακαλέσουμε στη μνήμη μας: Συνήθως κάθε Φθινόπωρο, στις αυλές των σπιτιών του χωριού μας, όλες οι γυναίκες της γειτονιάς με την Ανέμη και τα Μασούρια προετοίμαζαν τα νήματα (αφού τα έβαφαν) για την ύφανση στον αργαλειό. Συνήθως κάθε χειμώνα, οι γυναίκες των σπιτιών του χωριού μας, ύφαιναν στον αργαλειό τις προίκες για τις κόρες, σύμφωνα με την παράδοση τριών χιλιάδων χρόνων, από την Πηνελόπη του Οδυσσέα στην γειτονική Ιθάκη, (με την διαφορά ότι αυτή δεν τελείωνε την ύφανση, για τον δικό της λόγο). Αλήθεια, πόσα τραγούδια (ακόμη και θεατρικό έργο) έχουν γραφεί γύρω από τα ατέλειωτα παγωμένα μερόνυχτα του χειμώνα, των γυναικών,…
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................