Οι πρώτες εικόνες από την προσέλευση των Μπαμπινιωτών στο ετήσιο χορό του Συλλόγου

διαβαστε περισσοτερα

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ: Η κτηνοτροφία βασική πηγή πλούτου για την Αιτωλοακαρνανία

Στο πλαίσιο της 11ης έκθεσης zootechnia για την κτηνοτροφία και πτηνοτροφία, ο Σταύρος Καραγκούνης συναντήθηκε και συνομίλησε με την Ολυμπία Τελιγιορίδου, Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και τον Μπάμπη Κασίμη, Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Αγροτικών Πόρων, καθώς και με Αιτωλοακαρνάνες επαγγελματίες του κλάδου. Με αφορμή την επίσκεψη του στην έκθεση ο Σταύρος Καραγκούνης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είχαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε Αιτωλοακαρνάνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο και να συζητήσουμε για τις προοπτικές του κτηνοτροφικού κλάδου, που αποτελεί βασική πηγή πλούτου για το νομό μας, την Αιτωλοακαρνανία. Η πραγματική στήριξη του εισοδήματος των κτηνοτρόφων αποτελεί στρατηγική μας επιλογή».




διαβαστε περισσοτερα

Την Κυριακή 03-02-2019 ο ετήσιος χορός και κοπή πίτας του Συλλόγου Απανταχού Μαχαιριωτών

Ο Σύλλογος Μαχαιριωτών Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας σας προσκαλεί στον ετήσιο χορό και στην κοπή της πίτας που θα γίνει την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019 στην αίθουσα εκδηλώσεων του πολυχώρου Belvedere...Χαριλάου Τρικούπη και Κύπρου.πλατεία Μπουρναζίου.
Με ζωντανή μουσική και παραδοσιακό γλέντι με δημοτικά .νησιώτικα κα λαϊκά τραγούδια .
Ωρα προσέλευσης 12:30μ.μ.
Τιμή εισόδου 20 ευρώ ειδική τιμή για παιδιά εως 12 ετών 15 ευρώ.
Στη τιμή περιλαμβάνεται πλήρες μενού, κρασί αναψυκτικά απεριόριστα
διαβαστε περισσοτερα

Video: Η απονομή των μεταλλίων & και στο Κωνσταντίνο Καρακώστα στο Διεθνές G1 TAEKWODO Cyprus

διαβαστε περισσοτερα

Χάλκινο μετάλλιο ο Ξηρομερίτης ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΣ στο Cyprus open G1 TAEKWONDO ....

Το Xάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Ξηρομερίτης αθλητής του A.C VIRONASΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΣστο Διεθνές G1 TAEKWODOπου διεξάγετε στη Λάρνακα της Κύπρου ( Cyprus open G1 TAEKWONDO ). Να σημειώσουμε ότιήταν η μικρότερη στην κατηγορία...Και πρώτη χρονιά εφήβων. Συγχαρητήρια στο Κωνσταντίνο καθώς και Δάσκαλο ΚΑΠΑΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ και την προπονήτρια ΡΟΖΙΤΑ ΕΞΗΝΤΑΡΗ.....!!!!! 





διαβαστε περισσοτερα

Κτηματολόγιο: Βήμα – βήμα πώς θα υποβάλετε ηλεκτρονική δήλωση

Τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου, τίθεται σε εφαρμογή η νέα σελίδα του Κτηματολογίου, με την οποία οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά δήλωση κτηματογράφησης. Σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρχει δυνατότητα τρισδιάστατης απεικόνισης της ιδιοκτησίας ώστε όλοι να μπορούν να εντοπίσουν τις περιουσίες τους ακόμη κι αν βρίσκονται σε μη προσβάσιμα σημεία.
διαβαστε περισσοτερα

Ο Δήμαρχος Ξηρομέρου και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ''Δυνατό Ξηρόμερο-Πρώτα ο Πολίτης'',Ερωτόκριτος Γαλούνης και ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην Αντιδήμαρχος ,Αποστόλης Πανταζής,μιλούν για εφ' όλης της ύλης θέματα του Δήμου....στοstudionafpaktos.gr

Ενημέρωση τηλεφωνική για τα πεπραγμένα του Δήμου Ξηρομέρου και για τις εκλογές του Μαΐου...
Ο Δήμαρχος Ξηρομέρου και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ''Δυνατό Ξηρόμερο-Πρώτα ο Πολίτης'',Ερωτόκριτος Γαλούνης και ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην Αντιδήμαρχος ,Αποστόλης Πανταζής,μιλούν για εφ' όλης της ύλης θέματα του Δήμου,με ιδιαίτερη αναφορά στα υλοποιημένα έργα ,αλλά και στα προγραμματισμένα πρός υλοποίηση,καθώς επίσης, στην συνέχεια της τηλεφωνικής τους συνέντευξης, κάνουν λόγο και για τις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές,τονίζοντας,ότι το ''Δυνατό Ξηρόμερο'',θα είναι και πάλι στις επάλξεις του αγώνα,συνεχίζοντας,το βασικό του στόχο που δεν είναι άλλος απο την προτεραιότητα του πολίτη. Ενημέρωση τηλεφωνικήεδώ(με αναφορά και για το δρόμο Μπαμπίνη -Άγιος Γεώργιος Πόρτας.)


διαβαστε περισσοτερα

Σήμερα Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων:Ανακοίνωση της Οικολογικής Δυτικής Ελλάδας για την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων 2 Φεβρουαρίου

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΓΡΟΤΟΠΩΝ: Η ΜΟΝΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
Δαπάνες δεκάδων εκατομμυρίων Ευρώ συζητούνται αυτές τις ημέρες για αντιπλημμυρικά έργα. Μεγάλο μέρος από αυτά θα είναι πεταμένα λεφτά, αφού είναι ανώφελο να επιμένουμε με «σκληρά» έργα να αλλάξουμε περιοχές που  η φύση μας θυμίζει ότι περιοδικά θα πλημμυρίζουν.

διαβαστε περισσοτερα

Σήμερα Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων

H Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων εορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Φεβρουαρίου. Στις2 Φεβρουαρίου1971 υπογράφτηκε η Σύμβαση για τους Υγροτόπους στην πόλη Ραμσάρ του Ιράν, στις ακτές της Κασπίας Θάλασσας. Υγρότοποι χαρακτηρίζονται τα δέλτα, τα έλη, οι λίμνες, οι λιμνοθάλασσες, οι πηγές, οι εκβολές, οι ποταμοί και οι τεχνητές λίμνες. Η συνθήκη Ραμσάρ αποσκοπεί στην προστασία και τη συνετή χρήση όλων των υγροτόπων μέσω τοπικών και εθνικών δράσεων και διακρατικής συνεργασίας ως μια συνεισφορά στην αειφόρο ανάπτυξη. Στη συνθήκη περιλαμβάνονται 1524 υγρότοποι με έκταση 520 εκατομμυρίων στρεμμάτων περίπου. Στη χώρα μας, βάσει της συνθήκης Ραμσάρ, προστατεύονται δέκα υγρότοποι: Δέλτα Έβρου, οι λίμνες Ισμαρίδα και Βιστονίδα, το Πόρτο Λάγος και οι γύρω λιμνοθάλασσες, το Δέλτα και η λιμνοθάλασσα Νέστου, η τεχνητή λίμνη Κερκίνη, οι λίμνες Βόλβη και Κορώνεια, το Δέλτα των ποταμών Αξιού- Λουδία – Αλιάκμονα, ο Αμβρακικός κόλπος, η λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου και η λιμνοθάλασσα Κοτύχι στο Νομό Ηλείας.
διαβαστε περισσοτερα

Σηκωθείτε ετοιμαστείτε της '''Μπαμπίνης τα παιδιά '''

Λίγο -λίγο σηκωθείτε στο χορό όλοι να ρθείτε.

Σήμερα Σάββατο βράδυ στο ΝΕΟ ΚΑΣΤΡΟ η κοπή πίτας και ο χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Μπαμπίνης.

Είστε όλοι καλεσμένοι ....Σας περιμένουμε 







διαβαστε περισσοτερα

Σήμερα .Υπαπαντή του Κυρίου

Δεσποτική εορτή της Χριστιανοσύνης, σε ανάμνηση της έλευσης του μικρού Χριστού από τους γονείς του στον Ναό των Ιεροσολύμων και της υποδοχής του από τον πρεσβύτη ιερέα Συμεών. Εορτάζεται στις 2 Φεβρουαρίου, μαζί με την ανάμνηση του γεγονότος του καθαρισμού της Παναγίας από τη λοχεία (σαραντισμός). 
Η Υπαπαντή του Κυρίου είναι μία από τις 12 μεγάλες εορτές της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας («Δωδεκάορτον»).

διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................