Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Πολιτιστικού Συλλόγου Μπαμπίνης ~ Καλοκαίρι 2024

Το Δ.Σ. του Συλλόγου  βρίσκεται στην ευχάριστη θέση, να σας ανακοινώσει το πολιτιστικό πρόγραμμα, για αυτό το καλοκαίρι. 
 Το πρόγραμμα θα έχει ως εξής:
διαβαστε περισσοτερα

Με επιτυχία και φέτος ο 8ος ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ στην Παπαδάτου Ξηρομέρου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παπαδαταίων «Ο Άγιος Νικόλαος», διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία τον 8ο αγώνα δρόμου στην ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ την Κυριακή 04/08/2024 και ώρα 19:00, με την υποστήριξη του  Δήμου Ξηρομέρου και του Τοπικού Συμβουλίου Παπαδάτου.
διαβαστε περισσοτερα

Η Γιώτα Γρίβα ξεσηκώνει την Κατοχή Μεσολογγίου

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ Γλέντι μέχρι το Πρωί στην Κατοχή Μεσολογγίου με Γρίβα & Τσολακίδη! Το βράδυ του Σαββάτου 3 Αυγούστου, η Κατοχή Μεσολογγίου πλημμύρισε από κόσμο που ήρθε να διασκεδάσει στο πανηγύρι του χωριού. Η ατμόσφαιρα ήταν γιορτινή και η διασκέδαση κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι παρευρισκόμενοι, τόσο οι κάτοικοι του χωριού όσο και επισκέπτες από τις γύρω περιοχές, χόρεψαν και τραγούδησαν με την ψυχή τους υπό τους ήχους της ορχήστρας. Στο τραγούδι η Γιώτα Γρίβα μάγεψε το κοινό με τη φωνή της, ενώ στο κλαρίνο ο Ζήσης Τσολακίδης ξεσήκωσε τους πάντες με τους ρυθμούς του.Greek Village Life
διαβαστε περισσοτερα

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ:Για το συλλαλητήριο για την έλλειψη νερού στην ΛΕΥΚΑΔΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΚλιμάκιο της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΜΕΡΑ25/ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ με επικεφαλής τον Δημήτρη Στρατούλη Γραμματέα της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στη Λευκάδα στις 3/8 για την έλλειψη νερού στο νησί.
διαβαστε περισσοτερα
Ζωντανή μετάδοση τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 5 Αυγούστου 2024.

Ζωντανή μετάδοση τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 5 Αυγούστου 2024.

https://www.dimosxiromerou.gr/nea
Ημερομηνία 4.8.2024 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Η Δημοτική Αρχή συνεχίζοντας τις παρεμβάσεις για αλλαγές στον Δήμο Ξηρομέρου σε όλα τα επίπεδα, πιστή στις προγραμματικές της διακηρύξεις, στα πλαίσια της εμβάθυνσης της Δημοκρατίας, της διαφάνειας, της δημόσιας λογοδοσίας και της πλήρους ενημέρωσης των πολιτών του Δήμου Ξηρομέρου, θα μεταδώσει ζωντανά την τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 5 Αυγούστου, στις 05:00 μ.μ. Η Δημοτική Αρχή από τον Σεπτέμβριο του 2019 που ανέλαβε, φρόντισε, για πρώτη φορά τα ηχητικά πρακτικά να ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του Δήμου, ώστε οι πολίτες να ενημερώνονται για τις συζητήσεις, τις θέσεις των παρατάξεων - δημοτικών συμβούλων και τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και από τον Δεκέμβριο του 2020, ξεκίνησε πάλι για πρώτη φορά τις ζωντανές μεταδόσεις των Δημοτικών Συμβουλίων που γίνονται με τηλεδιάσκεψη. Δεξιά στην ιστοσελίδα του Δήμου Ξηρομέρου, στην κατηγο…
διαβαστε περισσοτερα

ΚΟΥΒΑΡΑΣ ΦΥΤΕΙΩΝ : Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετά χειροθεσίας Αρχιμανδρίτου Νικοδήμου

Χθες Σάββατο 03 Αυγούστου 2024 τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στο Ησυχαστήριο του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου  υπό του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ.κ Δαμασκηνού. Παρουσία ιερού κλήρου . Του Αρχιμανδρίτου Δαυίδ του πατρός Γεωργίου Φλώρου εφημέριο Φυτειών  του Αρχιμανδρίτου Αναστασίου Σπυρόπουλου εφημέριο Κυψέλης του Αρχιμανδρίτου Ευφραίμ Μπισμπίκη εφημέριο Αγίου Νικολάου Παπαδάτου Ξηρομέρου και χορό ιεροψαλτών  Παρουσία του Δημάρχου Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη του Αντιδημάρχου Γιάννη Φλωρόπουλο των προέδρων των Τ/Κ Φυτειών Κώστα Μήτα και Παπαδάτου Αποστόλη Γαλαζούλα και πλήθους κόσμου. Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας απένειμε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου στον π.Νικόδημο   Εφημέριο των κοινοτήτων  Μπαμπίνης -Μαχαιράς.
διαβαστε περισσοτερα

ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ: Ενός λεπτού σιγή για το χαμό του Δημήτρη Μπολίκα & Απόστολου Κομπλίτση

Στο χθεσινό γλέντι του Πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Προδρομιτών  Ξηρομέρου ο '' ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ '' σε καλωσόρισμα του προέδρου Γιάννη Παπούλια ως ένδειξη σεβασμού ,μνήμης αλλά και προσφοράς στο πολιτιστικό κίνημα  τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή  για τον πρόσφατο  χαμό των συμπατριωτών μας    Δημήτρη Μπολίκα πρόεδρο του Συλλόγου Αγραμπελιωτών  και του Αντιπροέδρου του Συλλόγου Μπαμπίνης Αποστόλη Κομπλίτση.
Αιωνία τους η μνήμη  
Θα ακολουθήσει φωτορεπορτάζ σε επόμενη ανάρτηση
διαβαστε περισσοτερα

ΜΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ------------ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΣ............. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΠΑΜΠΛΕΚΗΣ ......... ΕΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ.......... ΕΝΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ------ -------ΜΙΑ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ...... Μπαμπίνη: Πέμπτη 8 Αυγούστου 7.30μ.μ.

https://arisbitsoris.blogspot.com/2024/08/8-730.html
διαβαστε περισσοτερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ Ι.Μ. ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΟΡΤΑΣ ΜΠΑΜΠΙΝΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΠΑΜΠΙΝΗΣ«ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΠΑΜΠΛΕΚΗΣ»ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ Ι.Μ. ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΟΡΤΑΣ(ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΥΠ’ ΑΡ. 12/2 ΝΟΕ 2021)ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΟλοκληρώθηκαν οι διαδικασίες έγκρισης της αρχιτεκτονικής μελέτης για την αντικατάσταση της στέγης του Αη Γιώργη Μπαμπίνης, από την αρμόδια υπηρεσίας  της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλ/νίας και Λευκάδος.Επιπρόσθετα σας γνωρίζουμε, ότι δόθηκε η άδεια έναρξης των εργασιών, για την αντικατάσταση της στέγης του Αη Γιώργη Μπαμπίνης, από την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας.ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ ΑΜΕΣΑ.
διαβαστε περισσοτερα

Νίκος Ζώγας : Απάντηση σε απελπισμένο μπλογκερ

Αν και είναι ανάξιο σχολιασμού η ανάρτηση του παραταξιακού μπλογκερ της κακιάς συμφοράς,  όσον αφορά την απόρριψη της προσφυγής για τον Προϋπολογισμό, που εντόπισε τάχα τυχαία στη διαυγεια...που η Αποκεντρωμένη μετά από 60 ημέρες (τόσο χρειάστηκε να αποφασίσει και να αναρτήσει στη διαύγεια ) καθώς και να κοινοποιήσει στους αποδέκτες μετά την ανάρτηση του μπλογκερ!!!!!Που όσοι ξέρουν και γνωρίζουν οι λόγοι της απόρριψης είναι για γέλια και για κλάματα.  Γνωρίζουν άπαντες πως λειτουργεί πλέον η Αποκεντρωμένη (δυστυχώς) και λυπάμαι πραγματικά, υποβιβάζοντας κατ αυτό το τρόπο την διαφάνεια και τους θεσμούς.
διαβαστε περισσοτερα

Ξέφρενο γλέντι με Καψάλη - Τσίκο που κράτησε μέχρι το πρωί! | Τριαντέικα Αγρινίου 2024

ΤΡΙΑΝΤΑΙΪΚΑ Αξέχαστο γλέντι στα Τριαντέικα Αγρινίου με Καψάλη και Τσίκο Πλήθος κόσμου από το Αγρίνιο και τα γύρω χωριά πλημμύρισε τα Τριαντέικα την Παρασκευή 2 Αυγούστου, σε ένα πανηγύρι που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι Γιάννης Καψάλης και Μάκης Τσίκος, με τις μοναδικές φωνητικές και μουσικές τους ικανότητες, ξεσήκωσαν το κοινό σε ένα ξέφρενο γλέντι. Οι χοροί και τα τραγούδια δεν σταμάτησαν λεπτό, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα γνήσιας διασκέδασης και κεφιού. Το πανηγύρι στα Τριαντέικα επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά την αγάπη του κόσμου για το λαϊκό τραγούδι, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε όσους συμμετείχαν.Ελληνικά Πανηγύρια
διαβαστε περισσοτερα

Ξεφάντωμα και χορός μέχρι το πρωί! Η ομογένεια ξεσήκωσε τη Ναύπακτο

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ Μεγάλη λαϊκοδημοτική βραδιά στη Ναύπακτο με πρωτοβουλία της Ναυπακτιακής αδελφότητας Νέας Υόρκης Την Παρασκευή 2 Αυγούστου, η Ναύπακτος σείστηκε από τους ήχους της δημοτικής μουσικής σε μια λαϊκοδημοτική βραδιά που διοργάνωσε η Ναυπακτιακή αδελφότητα Νέας Υόρκης. Η εκδήλωση προσέλκυσε πλήθος κόσμου από την πόλη και την ευρύτερη περιοχή, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα γιορτής και κεφιού.
διαβαστε περισσοτερα
Πρόσκληση για τακτική συνεδρίαση Δ.Σ. Λιμενικού Ταμείου την Τετάρτη 7 Αυγούστου.

Πρόσκληση για τακτική συνεδρίαση Δ.Σ. Λιμενικού Ταμείου την Τετάρτη 7 Αυγούστου.

https://www.dimosxiromerou.gr
Αστακός, 2.8.2024 Αριθ. πρωτ: 10115 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ  Ν.Π.Δ.Δ. 'ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ' ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Προς: Τα μέλη του Ν.Π.Δ.Δ. (ως Πίνακα Αποδεκτών) ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Καλεί τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, σε Τακτική Δια Ζώσης Δημόσια Συνεδρίαση την εβδόμη (7η) του μηνός Αυγούστου, του έτους 2024, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.30, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου (Δημοτικό Κατάστημα Αστακού) σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει και σε συνδυασμό τις διατάξεις των άρθρων 234 και 240 του Ν. 3463/2006, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κάτωθι θέματα ημερήσιας διάταξης:
1. ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ – ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΣΤΑΚΟΥ ΓΙΑ ΑΠΛΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΧΡΗΣΗΣ ΧΩΡΟΥ ΕΝΤΟΣ ΧΕΡΣΑΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΛΙΜΕΝΑ ΑΣΤΑΚΟΥ ΤΗΝ 10.8.2024 ΚΑΙ ΤΗΝ 20.8.2024 ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ.
2. ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΥ Σ…
διαβαστε περισσοτερα

Στις 11/08/2024, ημέρα Κυριακή, ο 5ος Λαϊκός Αγώνας Αστακού «Παντελής Καρασεβδάς». Ο χάρτης των διαδρομών και η φόρμα συμμετοχής

Ο Δήμος Ξηρομέρου, η Κοινότητα Αστακού και ο Σύλλογος Γυναικών Αστακού, συνδιοργανώνουν τηνΚυριακή 11/08/2024,τον 5ο Λαϊκό Αγώνα Αστακού«Παντελής Καρασεβδάς»στην πόλη του Αστακού. Δρομικά αγωνίσματα εκδήλωσης και πρόγραμμα αγώνων:
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................