ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΑΥ-ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ Ανοικτή διαδικτυακή συζήτηση για την υπό ίδρυση Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ.) Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας. Ευχαριστίες προς τον Βουλευτή του ΜέΡΑ 25 κ. Κρίτωνα Αρσένη.

Ημερομηνία, 17.2.2021ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥΚΑΛΑΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΣΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΑΥΕΧΙΝΑΔΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤ/ΝΙΑΣΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.Θέμα: Ανοικτή διαδικτυακή συζήτηση για την υπό ίδρυση Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ.) Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας. Ευχαριστίες προς τον Βουλευτή του ΜέΡΑ 25 κ. Κρίτωνα Αρσένη.Ξηρομερίτισσες – Ξηρομερίτες.Εγκάρδιοι φίλοι Καλαμισάνοι και Καστιώτες.Η Επιτροπή Αγώνα διοργάνωσε την πρώτη διαδικτυακή συζήτηση, ώστε στις δύσκολες συνθήκες εν μέσω Covid, να ενημερώσει και να ακούσει τους πολίτες για το πιο σημαντικό θέμα για την περιοχή μας, την υπό θεσμοθέτηση Π.Ο.Α.Υ. Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας.
Η εκδήλωση αυτή εξωστρέφειας ήδη δυναμώνει τον αγώνα μας και ήδη οι πολίτες του Ξηρομέρου, του Καλάμου και του Καστού, αρχίζουν να συσπειρώνονται όλο και πιο ενεργά γύρω από αυτόν το δίκαιο αγώνα. Τα μηνύματα και οι έμπρακτες κινήσεις δείχνουν ότι όλη αυτή η προσπάθεια αρχίζει να παίρνει μαζικότητα και να αποκτά δυναμική, τέτοια που στέλνει   ηχηρ…
διαβαστε περισσοτερα
Ο Δήμος Ξηρομέρου υλοποιεί το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα WiFi for Europe (WiFi4EU).

Ο Δήμος Ξηρομέρου υλοποιεί το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα WiFi for Europe (WiFi4EU).

https://www.dimosxiromerou.gr/nea
Αστακός 17.2.2021 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Πληροφορίες. Περιοχή: Δήμος Ξηρομέρου. Δράση Ευρωπαϊκού Προγράμματος: WiFi4EU - Προώθηση της συνδεσιμότητας στο διαδίκτυο στις τοπικές κοινότητες. Προϋπολογισμός: 15.000,00 €. Φορέας Υλοποίησης: Δήμος Ξηρομέρου. Φορέας Λειτουργίας: Δήμος Ξηρομέρου. Ο Δήμος Ξηρομέρου αξιοποιώντας σχετική χρηματοδότηση μέσω του Ευρωπαϊκού προγράμματος WiFi for Europe (WiFi4EU), παρέχει τη δυνατότητα σε κατοίκους, επισκέπτες και τουρίστες να χρησιμοποιούν υπηρεσίες δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο μέσω του ασύρματου δικτύου WiFi4EU. Το έργο αφορά στην υλοποίηση της δράσης του ευρωπαϊκού προγράμματος «WiFi4EU – «Προώθηση της συνδεσιμότητας στο διαδίκτυο στις τοπικές κοινότητες», του Δήμου Ξηρομέρου, στο πλαίσιο του μηχανισμού «ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ (CEF) – WiFi4EU». Η πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης WiFi4EU στηρίζει την παροχή δωρεάν ασύρματης πρόσβασης σε κλειστούς ή υπαίθριους δημόσιους χώρους (π.χ. δημο…
διαβαστε περισσοτερα

Η ιαματική πηγή στο Χαλκιόπουλο(video Ανδρέας Κουτσοθανάσης)

Τα ιαματικά νερά της πηγής χαρακτηρίζονται μεταξύ άλλων ως ψυχρά, µεταλλικά και αλκαλικά, ενώ ενδείκνυνται σε νοσήµατα µυοσκελετικού και νευρικού συστήµατος και δερµατολογικές παθήσεις.
διαβαστε περισσοτερα

Απόστολος Κατσιφάρας:Ευχαριστίες προς το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας

Το πρώτο εμβόλιο της ΑstraZeneca έγινε σήμερα στο εμβολιαστικό κέντρο του Κέντρου Υγείας της Χαλανδρίτσας.Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο καθήκον και τους ευχαριστούμε για αυτό. Εμπιστευόμαστε την επιστήμη και συμβουλευόμαστε τους Γιατρούς. Ελπίδα και αισιοδοξία για την επόμενη μέρα....
διαβαστε περισσοτερα

Πατέρας μου ο Δημήτρης (Τάκης)Ράπτης

Αφήγηση Σπυριδούλα (Γιούλα) Ράπτη -Σελιμά) Πατέρας μου ήταν ο Δημήτρης (Τάκης)Ράπτης, του Θεοδώρου και της Σπυριδούλας το γένος Λούντζη από την Κωνωπίνα.Τρίτο παιδί πολύτεκνης οικογένειας ,εννέα αδέλφια.( τέσσερα αγόρια και πέντε κορίτσια) .Βιοποριζόταν ως αγρότης (καλλιέργεια καπνού, σιτηρών,  αμπελιών) και ως σαμαράς.( Οικογενειακή παράδοση).

Στο σπίτι τους φιλοξενούνταν, όσοι ήθελαν να πάνε στα άλλα χωριά, Αετό, Αρχοντοχώρι, γιατί δεν είχε συγκοινωνία και το σπίτι ήταν κοντά στο σταθμό.Παντρεύτηκε το 1940, με την έναρξη του πολέμου, την Ευθυμία Ζαρκαδούλα από το Αχυρά. Στη διάρκεια του πολέμου, όταν έμαθαν ότι θα κάψουν τα χωριά, έφυγε και πήγε στο Αχυρά, ορεινό χωριό στους πρόποδες των Ακαρνανικών. Η μάνα μου έκρυψε τα προικιά της στη στέρνα που υπήρχε στο σπίτι. Μετά το τέλος του πολέμου επέστρεψε στη Μπαμπίνη.Το 1953 μας πήρε και πήγαμε στη Κατούνα, που ήταν η αδελφή της μάνας μου. Ήταν κωμόπολη και θα δούλευε καλύτερα το σαμαράδικο.



Ήταν πολύ καλός τεχνίτης.Είχε πολύ καλή συνεργασ…
διαβαστε περισσοτερα
Προσωρινός πίνακας κατάταξης της ΣΟΧ 1/2021, για κάλυψη 1 θέσης ΙΔΟΧ ΠΕ Παιδαγωγών/Νηπιαγωγών για το ΚΔΑΠ Παλαιομάνινας.

Προσωρινός πίνακας κατάταξης της ΣΟΧ 1/2021, για κάλυψη 1 θέσης ΙΔΟΧ ΠΕ Παιδαγωγών/Νηπιαγωγών για το ΚΔΑΠ Παλαιομάνινας.

https://www.dimosxiromerou.gr/nea
Αστακός, 17.2.2021 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Η Κοινωφελής Επιχείρηση, μετά την δημόσια πρόσκληση της αριθ. ΣΟΧ 1/2021 (ΑΔΑ 6ΤΛΘΟΞ15-ΓΔΘ), προκήρυξης για πλήρωση 1 θέσεως ΠΕ Παιδαγωγών/Νηπιαγωγών για το ΚΔΑΠ Παλαιομάνινας, στο πλαίσιο της δράσης «Εναρµόνιση οικογενειακής και Επαγγελµατικής Ζωής» για το έτος 2020-2021 (https://www.dimosxiromerou.gr/nea-drastiriotites-dimou-ksiromerou/3151-proslipseis-sox1-712021), ανακοινώνει τον προσωρινό πίνακα κατάταξης των υποψηφίων.Εκ της Κ.Ε.ΔΗ.Ξ Συν.: Το πρακτικό του πίνακα πρόσληψης. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΟΧ1 2021.pdf873 kB
διαβαστε περισσοτερα

Ν. Φαρμάκης: «Δεν βοηθούν, εισηγήσεις και αποφάσεις που μεγαλώνουν την απόσταση μεταξύ Πανεπιστημίου Πατρών και τοπικών κοινωνιών»

Την ανησυχία του για τις εισηγήσεις της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Πατρών σχετικά με τις συγχωνεύσεις και μετακινήσεις Τμημάτων και Σχολών, κυρίως όμως για το γεγονός πως βλέπουν το φως της δημοσιότητας εξελίξεις χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος με τους Φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και γενικότερα, με το σύνολο των φορέων της περιοχής, εξέφρασε προς τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστο Μπούρα, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν σήμερα, Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2020.
Ο κ. Φαρμάκης, αναφερόμενος και στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 26ης Νοεμβρίου 2020, παρουσία του κ. Πρύτανη αλλά και των Δημάρχων της Δυτικής Ελλάδας, επανέλαβε ότι απόλυτη πεποίθησή του είναι πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να διαδραματίζει απλό ρόλο παρατηρητή στη διαμόρφωση του Ακαδημαϊκού Χάρτη της περιοχής, αλλά και ότι η ισχυροποίηση του Πανεπιστημίου Πατρών περνάει μέσα από την εξακτίνωση και τη δημιουργία ισχυ…
διαβαστε περισσοτερα

Στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας ο Φωκίωνας Ζαΐμης

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και εξοικονόμησης ενέργειας επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνας Ζαΐμης σε μια προσπάθεια που ξεκινάει από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος για μια ουσιαστική συνεργασία με τρόπους που θα διερευνηθούν σύντομα.  
«Στη συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Διευθυντή του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ)  Λάμπρο Πυργιώτη, και με την διαδικτυακή παρουσία του συναδέλφου Αντιπεριφερειάρχη, Λάμπρου Δημητρογιάννη, συζητήσαμε μια σειρά από θέματα που αφορούν την Περιφέρεια μας. Δώσαμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ύπαρξη μελλοντικής συνεργασίας σε ευρωπαϊκά προγράμματα και στη θεσμική υποστήριξη από την πλευρά μας σε θέματα μεταφοράς τεχνογνωσίας», τόνισε ο κ. Ζαΐμης συμπληρώνοντας: «Αλλά και καθότι ένθερμος υποστηρικτής των ΑΠΕ εδώ και δεκαετίες θεωρώ επιβεβλημένη μια θεσμική συνεργασία που θα φέρει ως αποτέλεσμα πολλαπλά κοινωνικά οφέλη».Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος,. Φυσικών Πόρων &am…
διαβαστε περισσοτερα

Η Οργανωτική Επιτροπή στον Δήμο ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821

Η μεγάλη χρονιά για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική επανάσταση είναι πλέον γεγονός. Το 2021 είναι μία χρονιά ορόσημο για την πατρίδα μας.
 Ήδη στον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας , από τον Αύγουστο του 2020  ξεκίνησε η προεργασία και η υποβολή  προτάσεων για τους εορτασμούς της Επετείου της Επανάστασης του 1821 στην αρμόδια Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. 
Συγκροτήσαμε την Οργανωτική Επιτροπή  για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821 του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας και καταθέσαμε όλες τις προτάσεις με σκοπό να τις μελετήσουν, να τις εγκρίνουν και να τις εμπλουτίσουν με ακόμη περισσότερες προτάσεις και σε ακόμη περισσότερες πόλεις και χωριά του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας .
Η οργανωτική επιτροπή  για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του  ΄21 του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας θα είναι υπεύθυνη για τον σχεδιασμό εκδηλώσεων ανάδειξης του σημαντικού αυτού ορόσημου στην ιστορία της Πατρίδας μας.
Στόχος της επιτροπής είναι να συμβάλλει  στην υλοποίηση των δράσεων αυτών …
διαβαστε περισσοτερα
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ: Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης της Επιτροπής Διαβούλευσης, την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου.

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ: Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης της Επιτροπής Διαβούλευσης, την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου.

https://www.dimosxiromerou.gr/nea
Ημερομηνία 17.2.2021 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Η Δημοτική Αρχή συνεχίζοντας τις παρεμβάσεις για αλλαγές στον Δήμο Ξηρομέρου σε όλα τα επίπεδα, στα πλαίσια της εμβάθυνσης της Δημοκρατίας, της διαφάνειας, της δημόσιας λογοδοσίας και της πλήρους ενημέρωσης των πολιτών του Δήμου Ξηρομέρου, θα μεταδώσει ζωντανά την συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, που θα γίνει την 18η Φεβρουαρίου 2021, ημέρα Πέμπτη και ώρα 07:00 μ.μ., για λήψη αποφάσεων στα κάτωθι θέματα: ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ 1. Γνωμοδότηση και υποβολή προτάσεων επί του σχεδίου του Τροποποιημένου Κανονισμού Ύδρευσης του Δήμου Ξηρομέρου. 2. Γνωμοδότηση και υποβολή προτάσεων επί του Προσχεδίου του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού του Δήμου Ξηρομέρου οικονομικού έτους 2021. Ο σύνδεσμος της ζωντανής μετάδοσης είναι: https://youtu.be/NGkcqAunJJg ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
διαβαστε περισσοτερα

Λαϊκή Συσπείρωση ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ για δασικούς χάρτες

Σχετικά με την πρόσφατη ανάρτηση   των Δασικών Χαρτών



Στις 05/02/2021 η Διεύθυνση Δασών της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας ανάρτησε το δασικό χάρτη της  Περιφερειακής  Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, προσκαλώντας σε υποβολή αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου του από κάθε ενδιαφερόμενο, εντός  αποκλειστικής προθεσμίας από 19.02.2021 μέχρι 03.06.2021 για τους διαμένοντες στην Ελλάδα ενώ για τους διαμένοντες στο εξωτερικό η προθεσμία λήγει στις 23.06.2021. 
Οι δασικοί χάρτες αποτελούν σημαντικό κρίκο στην μετά το 2020  δασική στρατηγική της «πράσινης» ανάπτυξης,  της ΕΕ στο πλαίσιο της στρατηγικής «Ευρώπη 2020» που υλοποιεί η σημερινή κυβέρνηση (Ν.Δ.) όπως και οι προηγούμενες (ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ). Έχουν στόχο να διαμορφωθεί «καθαρό επενδυτικό τοπίο» στην γη ώστε να υλοποιούνται πιο γρήγορα οι κερδοφόρες επενδύσεις των μονοπωλιακών  επιχειρηματικών ομίλων, ιδιαίτερα στον τομέα του τουρισμοί, στο πλαίσιο και της  «βιώσιμης» οικονομίας. Αυτός ο στόχος προϋποθέτει την ύπαρξη κυρωμένων δασικών χαρτών και κτημα…
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................