Απόστολος Βαρζέλης, ο Ζαβερδιανός: Ο Έμπορος απο την Πάλαιρο, ενα ιστορικό πρόσωπο, με τεράστια περιουσία!

ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
Γράφει ο Αντιπρόεδρος της Αμφικτιονίας ΝΤΙΝΟΣ Στυλιανός του Ιωάννη
Απόστολος Βαρζέλης, ο Ζαβερδιανός «Να έχεις τα πλούτη του Βαρζέλη» Μακάρια Ελένη Μαμαλούκα
       Ο Απόστολος Βαρζέλης γεννήθηκε στην Ζαβέρδα της Ακαρνανίας. Για το έτος της γέννησής του δεν υπάρχουν στοιχεία αλλά με δεδομένα τα στοιχεία γέννησης των παιδιών του (1828 ο δευτερότοκος γιός Θεόδωρος), πρέπει να τοποθετήσουμε την γέννησή του στην περίοδο 1780-1795 μχ. Επίσης πρόσθετο στοιχείο για το έτος γέννησής του είναι ότι την εποχή 1883-1885, κατά την οποία ο Μητροπολίτης Αρτης Σεραφείμ Βυζάντιος, γράφει το γνωστό δοκίμιό του, ο Απόστολος Βαρζέλης δεν είναι στην ζωή.
Δείτε εδώ
διαβαστε περισσοτερα

Ευχές από το Σύλλογο Απανταχού Παπαδαταίων Ξηρομέρου "Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ"

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ
Ευχόμαστε η νέα Χρονιά, το 2017, να φέρει σε όλο τον κόσμο Υγεία - Χαρά- Αγάπη - Ειρήνη- Αισιοδοξία - Ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.
διαβαστε περισσοτερα

Απ. Κατσιφάρας: Το 2017 να κάνουμε μια ελπιδοφόρα και δημιουργική αρχή – Το πρώτο κομμάτι της βασιλόπιτας στους πολίτες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Το νέο έτος, το 2017 που ανέτειλε πριν λίγες ώρες, θα είναι χρονιά ανατροπών, που χρειάζονται πλέον οι πολίτες μας μετά από τόσο καιρό κρίσης. Αυτό επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, κόβοντας το πρώτο κομμάτι της βασιλόπιτας κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης εκδήλωσης την πρώτη ημέρα του νέου χρόνου, για την ανταλλαγή των ευχών στα γραφεία της Περιφέρειας.
διαβαστε περισσοτερα

2017 ΕΥΧΕΣ ΡΑΔΙΟ ΜΑΓΕΙΑ ΛΑΙΚΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟ

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ  ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ  ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ 2017  ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΕ   ΟΛΟΥΣ   ΛΑΜΠΗΣ
διαβαστε περισσοτερα

ΜΑΡΙΑ ΑΓΓΕΛΗ: Aρχιμηνιά κι αρχιχρονιά κι αρχή καλός μας χρόνος…

Aρχιμηνιά κι αρχιχρονιά κι αρχή καλός μας χρόνος… Έθιμα της Πρωτοχρονιάς
Γράφει η δρ. Μαρία Νίκου Αγγέλη
Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα -Να τα πούμε; -Πέστε τα!
«Αρχιμηνιά κι αρχιχρονιά, ψηλή μου δεντρολιβανιά Κι αρχή καλός μας χρόνος, εκκλησιά με τ’ Άγιο θρόνος. Αρχή που βγήκε ο Χριστός, Άγιος και Πνευματικός  Στη γη να περπατήσει και να μας καλοκαρδίσει Άγιος Βασίλης έρχεται, όλους μας καταδέχεται  Από την Καισαρεία, συ ’σαι αρχόντισσα κυρία. Βαστάει πένα και χαρτί, ζαχαροκάντιο ζυμωτή Χαρτί και καλαμάρι, δες και με το παλικάρι. Το καλαμάρι έγραφε τη μοίρα του την έλεγε Και το χαρτί ομίλει, άγιε μου, άγιε μου καλέ Βασίλη …»....
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................