Η Ελλάδα είναι πρώτη σε όλη την Ευρώπη σε πληθυσμό γιδιών

Από την κατσίκα Αμάλθεια που έτρεφε τον Δία σε όλη την πορεία της ανθρώπινης ιστορίας το γίδινο γάλα και τα προϊόντα που παράγονται από αυτό αποτέλεσαν βασικό στοιχείο της διατροφής των Ελλήνων.
διαβαστε περισσοτερα

«ΟΙΚΟθέατρο»2019 Ανοίγει αυλαία για 9η χρονιά!

Σκοπός είναι η εμπλοκή και ευαισθητοποίηση των μικρών μαθητών, εκπαιδευτικών αλλά και των γονέων σε μια εκπαιδευτική και βιωματική ενέργεια με θέμα την Οικολογία, το Περιβάλλον, τη Διατροφή κ.α.  μέσα από το θέατρο.  


διαβαστε περισσοτερα

Φυσικό αέριο: Με τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων δημοπράτηση του έργου εντός του 2019 – Το 2020 οι πρώτες συνδέσεις

Η υλοποίηση του σχεδιασμούγια την επέκταση των δικτύων υγροποιημένου Φυσικού Αερίου σε Πάτρα, Αγρίνιο και Πύργο, η διερεύνηση των περιοχών όπουθα γίνει η εγκατάσταση των δεξαμενών, αλλά και οι επόμενες ενέργειεςπου θα πρέπει να ακολουθηθούν για την ωρίμανση του έργου τέθηκαν επί τάπητος στην ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάραςστην Πάτρα, παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη. «Δουλέψαμε μεθοδικά, προετοιμαστήκαμε κατάλληλα, συνεργαστήκαμε με τους θεσμικούς φορείς και το πετύχαμε. Δικαιωθήκαμε μετά από αγώνες. Είναι μια δικαίωση για όλο το δυτικό άξονα της χώρας» ανέφερε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Περιφερειάρχης. Κάλεσε στη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση για να προχωρήσει το έργο και κατέληξε:
διαβαστε περισσοτερα

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ακτίου - Βόνιτσας Αγροτoκτηνοτροφικό συλλαλητήριο στα διόδια του Ακτίου στις 2 Φλεβάρη

Την πραγματοποίησησυλλαλητηρίουμικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα σταδιόδια του Ακτίου, το Σάββατο 2 Φλεβάρη, στις 12 το μεσημέρι, αποφάσισαν η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας και οΑγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ακτίου - Βόνιτσας στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε  το πρωί της Κυριακής 27 Γενάρη στο δημαρχείο της Βόνιτσας.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................