Ελαιόλαδο σε κοινωνικές δομές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας διέθεσε ο Σύλλογος Ελαιοπαραγωγών Αιτωλικού

Σε κοινωνικές δομές διατέθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ελαιόλαδο που διέθεσε δωρεάν ο Σύλλογος Ελαιοπαραγωγών Αιτωλικού. Τις ποσότητες που συγκεντρώθηκαν από προσφορές μελών του Συλλόγου παρέδωσαν σήμερα, Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021 ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Τάκης Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φώτης Ακρίδας και ο Ταμίας  Φώτης Ζούκας στο Σκαγιοπούλειο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας και στο «Φωτεινό Αστέρι».Η δράση αποτελεί συνέχεια των πρωτοβουλιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και των παραγωγικών φορέων της περιοχής για την ενίσχυση και στήριξη  των ευαίσθητων ομάδων του πληθυσμού.
διαβαστε περισσοτερα

Σε τροχιά υλοποίησης η συντήρηση και αποκατάσταση της Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου Βομβοκούς Αιτωλοακαρνανίας

Η αποκατάσταση ενός πολύ σημαντικού θρησκευτικού και ιστορικού μνημείου της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας τίθεται σε τροχιά υλοποίησης, με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη.
Πρόκειται για την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Βομβοκούς Ναυπακτίας, το έργο συντήρησης και αποκατάστασης της οποίας, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» με ποσό δημόσιας δαπάνης, ύψους 812.700 ευρώ.Η ιστορική Ιερά Μονή (η ίδρυσή της ανάγεται στον 11ο αιώνα και η ανοικοδόμησή της περίπου το 1695, ενώ κατά την επανάσταση του 1821 υπήρξε το αρχηγείο της στρατιωτικής δύναμης που συμμετείχε στον αποκλεισμό του Φρουρίου της Ναυπάκτου) βρίσκεται 10 χλμ. περίπου Βορειοανατολικά της Ναυπάκτου και είναι κτισμένη στην απόκρημνη πλευρά του όρους Ριγάνι. Από το οικοδομικό συγκρότημα της Μονής σήμερα σώζονται μόνο η νότια και ανατολική πτέρυγα, ενώ στην εσωτερική αυλή βρίσκεται το Καθολικό. Τα σημαντικά προβλήματα που παρουσιάζει το μνημείο υπαγορεύουν την αποκατάστασή του και συνοπτ…
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................