Πρόσκληση για τακτική συνεδρίαση Δ.Σ. Λιμενικού Ταμείου την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου.

Πρόσκληση για τακτική συνεδρίαση Δ.Σ. Λιμενικού Ταμείου την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου.

https://www.dimosxiromerou.gr
Αστακός, 25.1.2023 Αριθ. πρωτ: 35 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ  Ν.Π.Δ.Δ. 'ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ' ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Προς: Τα μέλη του Ν.Π.Δ.Δ. (ως Πίνακα Αποδεκτών) ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Καλεί τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, σε Τακτική Δημόσια Συνεδρίαση την τριακοστή (30η) του μηνός Ιανουαρίου, του έτους 2022, ημέρα Δευτέρα και ώρα 12.00 μ.μ., στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου (Δημοτικό Κατάστημα Αστακού) σύμφωνα το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010, όπως συμπληρώθηκε από το άρθρο 184 του Ν. 4635/19 σε συνδυασμό τις διατάξεις των άρθρων 234 και 240 του Ν. 3463/2006, για συζήτηση και λήψη Αποφάσεων στα κάτωθι θέματα ημερήσιας διάταξης:
1. ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΕΛΩΝ ΧΕΡΣΑΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΛΙΜΕΝΑ ΑΣΤΑΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023.
2. ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΤΙΜΟΥ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΔΑΤΟΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΕΤΟΥΣ 2023.
3. ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟ Δ.Σ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 4ου ΤΡΙΜΗΝΟΥ ΕΤΟΥΣ 2022. Σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος συμμετοχής στη συνεδ…
διαβαστε περισσοτερα

Π.Ο.Α.Υ. Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας: Η τρέλα και η παραφροσύνη έγιναν νόμος του κράτους! * Του Βασίλη Σούλα.

* Του Βασίλη Σούλα.
Η τρέλα και η παραφροσύνη του συγκεκριμένου σχεδιασμού της Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ) Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας, με Προεδρικό Διάταγμα (Π.Δ), έγιναν νόμος του κράτους, με επιλογή, εκτέλεση και το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης στη σημερινή Κυβέρνηση (Ν.Δ) και την ένοχη σιωπή και συνενοχή της μείζονος (ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία) και ελλάσονος αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ), που και αυτοί στο πρόσφατο παρελθόν έχουν καταγράψει λαθεμένους χειρισμούς στο θέμα. Ίσως είναι το μοναδικό θέμα στο οποίο και τα τρία αυτά κόμματα σήμερα συμφωνούν! Επίσης μεγάλη και καθοριστική ευθύνη έχει η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή του κ. Κατσιφάρα, που έδωσε την θετική της γνώμη και μέρος ευθύνης έχει και η νυν Περιφερειακή Αρχή, που θα έπρεπε, εκτός από την διατύπωση της αρνητικής της θέσης, να την ντύσει αυτή την άρνηση της και με έμπρακτες ενέργειες (ακύρωση της λαθεμένης απόφασης Κατσιφάρα, πολιτική πίεση για απόσυρση της Π.Ο.Α.Υ), κάτι που δεν το έκανε ποτέ. …
διαβαστε περισσοτερα

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΟΛΗΣ - ΚΑΛΕΣΜΑ στην Αιτωλοακαρνανική γιορτή της ΠΑΝ.ΣΥ- ΚΥΡΙΑΚΗ 29Ιανουαρίου 2023

facebookPanos Cholis
Αγαπητοί μου φίλοι και συμπατριώτες.Σας καλώ στην Αιτωλοακαρνανική γιορτή της ΠΑΝ.ΣΥ, για να περάσουμε ένα όμορφο εορταστικό απόγευμα με χορούς, τραγούδια και εικόνες του Νομού μας.


διαβαστε περισσοτερα

Πάνος Πετρονικολός -Ανακοίνωση-Ενημέρωση για τη μη κάθοδό του στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές

ΠΗΓΗ: facebookPanos Petronikolos
Με ανακοίνωσή του στην προσωπική του ιστοσελίδα facebook ο πρόεδρος της Τ/Κ Βασιλόπουλο Ξηρομέρου ενημερώνει τους συμπολίτες του  για τη μη κάθοδό του στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές  Φίλες και φίλοιΔιαχρονικά υπηρέτησα την τοπική αυτοδιοίκηση με υπευθυνότητα, συνέπεια και εντιμότητα, με μοναδικό γνώμονα να προασπίζω το συμφέρον των συμπολιτών μου. Προσπάθησα να μετασχηματισω στερεότυπες αντιλήψεις, πρακτικές και <<απολιτίκ>> συμπεριφορές.Η πολιτική τοξικότητα της παρούσας προεκλογικής περιόδου δεν συνάδει με τις πολιτικές αξίες,αρχές και το πολιτικό μου χαρακτήρα.
Ως εκ τούτου δεν θα συμμετέχω ως υποψήφιος στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Κύριο και μόνο μέλημα μου μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2023 είναι η ομαλή λειτουργία της ΤΚ Βασιλόπουλου ώστε να μη χαθεί καμία εξέλιξη στα σημαντικά έργα. Σας ευχαριστώ όλες και όλους για την υποστήριξη σας αλλά και για την κριτική σας.
διαβαστε περισσοτερα

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΑΕΚ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ- ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ

διαβαστε περισσοτερα

Ο Σπήλιος Λιβανός στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Επιστημονικές και Οργανωτικές Υγειονομικές Προκλήσεις για την Αιτωλοακαρνανία».

Αναφέρει σχετικά στην προσωπική του ιστοσελίδα .facebookΜε μεγάλη χαρά παρευρέθηκα στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Επιστημονικές και Οργανωτικές Υγειονομικές Προκλήσεις για την Αιτωλοακαρνανία». Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον Πρόεδρο κ. Δημοσθένη Μπούρο, τον Γ.Γ. κ.Ιωάννη Καλαβρουζιώτη και το Συμβούλιο της Ένωσης #Αιτωλοακαρνάνων#Πανεπιστημιακών για τη διοργάνωση της εκδήλωσης, η οποία είχε στόχο να αποτυπώσει την κατάσταση στο υγειονομικό σύστημα του νομού μας.
διαβαστε περισσοτερα

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου η ετήσια χοροεσπερίδα του Συλλόγου εν Αθήνας Βονιτσάνων ''ο Αμβρακικός''

διαβαστε περισσοτερα

Δήλωση του Νίκου Παπαναστάση, βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, για τα απαράδεκτα περιστατικά με τα «εντέλλεσθε», στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου

Τομεακή ΟργάνωσηΑιτωλοακαρνανίαςΙ. Σταΐκου 2 ,30100  ΑΓΡΙΝΙΟ,τηλ. :2641057875, Fax:2641026654,e-mail : kke_ne_aitnias@yahoo.grΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΔήλωση του Νίκου Παπαναστάση, βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, για τα απαράδεκτα περιστατικά με τα «εντέλλεσθε», στο Γενικό Νοσοκομείο ΜεσολογγίουΟι ενέργειες με τα «εντέλλεσθε» της 6ης ΥΠΕ, σε γιατρούς στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου και τα περιπολικά για να τους οδηγήσουν σε εφημερίες, είναι απαράδεκτες!Την ευθύνη φέρει η κυβέρνηση της ΝΔ και η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, που αντί να υλοποιήσουν τα αιτήματα, της Ένωσης Ιατρών του νομού και των Σωματείων των Εργαζομένων, για ενίσχυση των Δομών Υγείας, προχωρούν σε τέτοιες ενέργειες λες και είναι οι γιατροί εγκληματίες.
διαβαστε περισσοτερα

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ: Ο σταθμός και η γέφυρα του τρένου στο Αγγελοκάστρο(βίντεο)

Στην προσπάθεια σύνδεσης της Δυτικής Ελλάδας με το θεσσαλικό δίκτυο, κατασκευάστηκε μετά το 1889 η γραμμή Κρυονέρι – Μεσολόγγι – Αγρίνιο, με συνολικό μήκος 61 χλμ., η οποία αποτελούσε ιδιοκτησία της εταιρείας Σιδηρόδρομοι Βορειοδυτικής Ελλάδος (ΣΒΔΕ) και λειτουργούσε κυρίως για τη διάθεση των καπνών που παρήγαγε η περιοχή.Δυστυχώς, η γραμμή παρέμεινε αποκομμένη από την υπόλοιπη χώρα. Για οικονομικούς λόγους η διοίκηση των Σ.E.K. (Σιδηρόδρομοι Ελληνικού Κράτους) ανέστειλε τη λειτουργία της γραμμής το 1973. Η γραμμή «αναγεννήθηκε» προσωρινά το 2004 όταν, για καθαρά προεκλογικούς λόγους, εκτελέστηκαν κάποια δρομολόγια με συρμούς νέου τύπου, για να εγκαταλειφθούν στη συνέχεια.
ΒΙΝΤΕΟ Δρόμοι ζωής
διαβαστε περισσοτερα

ΚΚΕ_ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ_ΤΕ_ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ_ΥΓΕΙΑ

Τομεακή ΟργάνωσηΑιτωλοακαρνανίαςΙ. Σταΐκου 2 ,30100  ΑΓΡΙΝΙΟ,τηλ. :2641057875, Fax:2641026654,e-mail : kke_ne_aitnias@yahoo.grΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗτης Τομεακής Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ«Εντέλλεσθε» και αστυνομία από την κυβέρνηση της ΝΔ για την κάλυψη των κενών στα νοσοκομεία, αντί για άμεσες και μόνιμες προσλήψεις γιατρών και προσωπικού.Οργή προκαλούν τα περιστατικά που έλαβαν χώρα τις προηγούμενες μέρες στην περιοχή μας. Περιπολικά της αστυνομίας, βρέθηκαν στα σπίτια γιατρών που εργάζονται στο Κέντρο Υγείας Αιτωλικού, για να τους οδηγήσουν σε εφημερίες στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου «Χατζηκώστα», εφαρμόζοντας την διαδικασία του «εντέλλεσθε», μετά από απόφαση της 6ης ΥΠΕ και σε συνεννόηση με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου. Καταγγέλλουμε τη Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και την κυβέρνηση της ΝΔ που συνεχίζει να αδιαφορεί για τις τραγικές ελλείψεις και τα κενά στα νοσοκομεία του Νομού μας, που αδιαφορεί για τις συνεχείς καταγγελίες και τα αιτήματα της Ένωσης Γιατρών Αιτωλοακαρνανίας κα…
διαβαστε περισσοτερα

Τα βραβεία του διαγωνισμού ανοικτής καινοτομίας για τον δημιουργικό κλάδο από το ευρωπαϊκό έργο InterregCreative@Hubs

Με την ανακοίνωση των βραβείων ολοκληρώθηκε ο διασυνοριακός διαγωνισμός ανοικτής καινοτομίας του έργου Interreg Creative@Hubs που αφορούσε επιχειρηματικές ιδέες και προτάσεις από τον δημιουργικό κλάδο, οι οποίες σχετίζονται με τις παρακάτω ενότητες:
διαβαστε περισσοτερα

Γιώργος Αποστολάκης-«ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ»

Πηγή:Σελίδα facebook Γιώργου Αποστολάκη.Δημάρχου Ακτίου Βόνιτσας Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου υπεγράφη μεταξύ του Δημάρχου Ακτίου-Βόνιτσας κου Γεωργίου-Θεόδωρου Αποστολάκη και του εκπροσώπου της ανάδοχης εταιρίας η σύμβαση για το έργο: «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ» από το Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ», στον Άξονα Προτεραιότητας 1«Αστική Αναζωογόνηση», προϋπολογισμού δαπάνης 393.000,00€.Το ποσό της της σύμβασης ανέρχεται στα 264.844,88€ .
διαβαστε περισσοτερα

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη, Λάμπρου Δημητρογιάννη με τον ΓΓ Δασών, Κωνσταντίνο Αραβώσση

Συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Γραμματέα Δασών, Κωνσταντίνο Αραβώσση πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος,  Λάμπρος Δημητρογιάννης.Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Δημητρογιάννης ενημερώθηκε για τις νέες προτεραιότητες στη δασική πολιτική, όπως έργα αντιπυρικής προστασίας και αποκατάστασης δασικών οικοσυστημάτων, το Εθνικό σχέδιο αναδασώσεων και την κύρωση των δασικών χαρτών, καθώς και για τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία.Συζητήθηκε επίσης για το καινοτόμο πιλοτικό περιβαλλοντικό έργο LIFE που υλοποιεί η Περιφέρεια στην Ηλεία, και αφορά αποκατάσταση πυρόπληκτης δασικής έκτασης.Παράλληλα, ο κ. Δημητρογιάννης ζήτησε από τον κ. Αραβώσση την επίσπευση της σύστασης Επιτροπών Δασολογίου για την περιοχή μας, έτσι ώστε να επιλυθούν ζητήματα προστασίας και ιδιοκτησιακών αγκυλώσεων σε δασικές εκτάσεις.Με μεγάλη ικανοποίηση, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συσταθούν οι αρμόδιες επιτροπές, ώστε να διεκπεραιωθούν σύντομα μεγάλα ζητήματα για την …
διαβαστε περισσοτερα

Τοπικό Συμβούλιο Κοινότητας Αστακού -Πρόσκληση στην Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας

διαβαστε περισσοτερα
check page rank