Παναγία Προυσιώτισσα: Η Αρχόντισσα της Ρούμελης

Η Μονή Προυσού είναι μοναστήρι του Νομού Ευρυτανίας. Βρίσκεται 31 χιλιόμετρα νότια του Καρπενησίου και 53 βορειοδυτικά του Αγρινίου, 2 χιλιόμετρα από το ομώνυμο χωριό, και αποτελεί πνευματικό και προσκυνηματικό κέντρο ολόκληρης της περιοχής.  Είναι χτισμένη σε ένα τοπίο επιβλητικό, σε απόκρημνη, βραχώδη περιοχή μεταξύ των βουνών Χελιδόνα Καλιακούδακαι της οροσειράς του Παναιτωλικού, η οποία είναι κατάφυτη από έλατα. Η Ιερά Μονή Προυσού είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση τηςΘεοτόκουκαι πανηγυρίζει στις23 Αυγούστου (στην Απόδοση της Κοίμησης)
διαβαστε περισσοτερα

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ-ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΑΡΝΑΚΑ

Δείτε ένα εκπληκτικό βίντεο που δημιούργησε ο Γιάννης Καραβιάς ( Yiannis Karavias) από την πεζοπορία του Περιβαλλοντικού Πολιτιστικού Συλλόγου Βάρνακα 2018. Μια καταπληκτική διαδρομή που συνδυάζει ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον με σπουδαία αρχαία μνημεία..!!! Η καλύτερη απόδειξη ότι ο τόπος μας είναι υπέροχος
διαβαστε περισσοτερα

Ξηρόμερο: Χώματα με ιστορία

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΑ ΜΑΝΑΣΤΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΒΡΙΣΤΙΑΝΑ  ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ


Ξεναγεί: ο Δημήτριος Ν. Αγγέλης Φωτογραφίες : Χαρά Δ. Αγγέλη
Α. Μαναστράκια:H στάνη του Νίκου Δ. Αγγέλη



Τούτος ο τόπος που λέγεται Μαναστράκια στο χωριό Μαχαιράς Ξηρομέρου τις τελευταίες δεκαετίες του 20ουαιώνα φιλοξενούσε το κοπάδι του Νίκου Αγγέλη. Μαντριά κατασκευασμένα με πέτρα, ξύλα και τσίγκια προστάτευαν τα ζώα κυρίως στις δύσκολες καιρικές συνθήκες του χειμώνα. Ο ίδιος ο τσοπάνος ήταν και μάστορας και με εξαιρετική επιμέλεια είχε κατασκευάσει:γιδομάντρι,στερφομάντρι,γαλαρομάντρι,στρούγγα,καλύβα. Ο πανδαμάτωρ χρόνος τα σάρωσε όλα… Σώζονται μόνο κάποιες  μάντρες από τεράστιες πέτρες για να αφηγούνται την ιστορία  της άλλοτε ζωντανής και ακμάζουσας στάνης του μερακλή  τσέλιγκα Νίκου Δ. Αγγέλη.
διαβαστε περισσοτερα

ΜΠΑΜΠΙΝΗ Μμήμες...σε άσπρο-μαυρό

Διακρίνονται από αριστερά: O Χαρίλαος Χαροκόπος δεξιά ο Στάθης Πιπερίγκος (Μοίραρχος Χωροφυλακής) σε κυνήγι στη Λαγκάδα το 1948.

διαβαστε περισσοτερα

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ “ένα καρνάγιο χίλιες ιστορίες”

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ “ένα καρνάγιο χίλιες ιστορίες” αφιέρωμα στον Αντώνη Πόλκα
«…τα ξύλινα παραδοσιακά σκαριά, αριστουργήματα της ανθρώπινης τέχνης, είναι ζωντανά μνημεία της ναυτικής μας ιστορίας…»
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Θα χαρούμε πολύ να τιμήσετε με την παρουσία σας την ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ  του Δημητρίου /Τάκη Θ. Μπαμπούρη που διοργανώνει ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΣΤΑΚΟΥ ΑΦΙΕΡΩΜΑστον Αντώνη Πόλκα, ένα καρνάγιο χίλιες ιστορίες και που θα πραγματοποιηθεί στο Στέκι του ΣΥΛΛΟΓΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΣΤΑΚΟΥ την Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2018, στις 20.00









διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................