Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του Παναγιώτη Κατσούλη ''1940 – 1950 Φωτεινές και σκοτεινές ημέρες στην περιοχή Μεσολογγίου'' των εκδόσεων ''Γραφικές τέχνες Κασσαβέτης" στην Αθήνα

Η Αιτωλική Πολιτιστική Εταιρεία (ΑΙ.ΠΟ.Ε) και η Παναιτωλοακαρνανική Συνομοσπονδία (ΠΑΝ.ΣΥ) . Παρουσίασαν με εξαιρετική επιτυχία σήμερα Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019 στις 7:00μ.μ στη Στοά του βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου ,Αθήνα) το βιβλίου του Παναγιώτη Κατσούλη ''1940 – 1950 Φωτεινές και σκοτεινές ημέρες στην περιοχή Μεσολογγίου'' των εκδόσεων ''Γραφικές τέχνες Κασσαβέτης"

διαβαστε περισσοτερα

Η Φιλαρμονική της Κατούνας, η ίδρυση και η προσφορά της

Στην Κατούνα πριν 14 μήνες άρχισε να λειτουργεί η φιλαρμονική. Έπειτα από την προτροπή του προέδρου της κοινωφελούς κ. Παντελή Αποστολάκη, της κ. Καρέλου Αθηνάς και του κ. Κουτιβή Ευάγγελου, ανέλαβε την ευθύνη για δημιουργία της, ο εκπαιδευτικός των ΚΔΑΠ Παπαθανασίου Κωνσταντίνος.
διαβαστε περισσοτερα

Επίσκεψη Κατσιφάρα στο εργοστάσιο της Knauf στην Αμφιλοχία

Απόστολος Κατσιφάρας: Οι μεγάλες επενδύσεις επιστρέφουν  στη Δυτική Ελλάδα – Για την ανάπτυξη νέας γραμμής γυψοσανίδας, επένδυση ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ που υλοποιεί η εταιρεία παραγωγής συστημάτων δόμησης και υλικών μόνωσης Knauf στην περιοχή Στάνου Αμφιλοχίας, ενημερώθηκε σήμερα Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο εργοστάσιο.
διαβαστε περισσοτερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Ν.Π.Δ.Δ. ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΤΗΝ 25.1.2019

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Καλεί το Διοικητικό Συμβούλιο σε Τακτική Δημόσια Συνεδρίαση τηνΕικοστή Πέμπτη (25η)του Μηνός Ιανουαρίου του έτους 2019 ημέρα Παρασκευή και ώρα 13:30στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου ( Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Αστακού) για λήψη Αποφάσεων στα κάτωθι θέματα:
διαβαστε περισσοτερα

Η 19χρονη από το Ξηρόμερο στη Γαλακτοκομική Σχολή, με το βλέμμα στην τυροκομία

Η Σταυρούλα Μποζώνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Πηγάδια Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας. Η ενασχόληση της οικογένειάς της με την τυροκόμηση της εξασφάλισε από νωρίς πληθώρα πολύτιμων βιωμάτων από έναν κλάδο που σήμερα είναι αποφασισμένη να ακολουθήσει. Ωστόσο, καμία από τις εμπειρίες αυτές δεν θα μπορούσε να την προϊδεάσει για τον πλούτο της γνώσης που θα της χάριζε η Γαλακτοκοµική Σχολή Ιωαννίνων πάνω στην ειδικότητα του τεχνίτη τυροκομίας, παρέχοντάς της τα απαραίτητα εχέγγυα για να χτίσει το μέλλον της στο συγκεκριμένο επάγγελμα. Οι γονείς της 19χρονης έχουν δραστηριοποιηθεί τόσο στον γεωργικό όσο και στον κτηνοτροφικό τομέα. «Η οικογένειά μου έχει πρόβατα, μελίσσια και ελιές. Από μικρό παιδάκι με είχαν στα πρόβατα και με έμαθαν περισσότερα πράγματα για αυτά παρά για τη γεωργία και τη μελισσοκομία. Περισότερα  εδώ 

διαβαστε περισσοτερα

Κυριακή 27 Ιανουαρίου το 40ημερο μνημόσυνο του Γεράσιμου Γρίνου

Με τη συμπλήρωση 40 ημερών από το θάνατο του Γεράσιμου Γρίνου θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση τη Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019 Το μνημόσυνο θα τελεστεί μετά το πέρας της  Θείας Λειτουργίας, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στη Μπαμπίνη Ξηρομέρου.
Η οικογένεια καλεί όσους επιθυμούν να τιμήσουν τη μνήμη του
διαβαστε περισσοτερα

Πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 με μεγάλη επιτυχία η Αιτωλοακαρνανική γιορτή – κοπή πίτας της ΠΑΝ.ΣΥ, σε αίθουσα του ξενοδοχείου DIVANI CARAVEL HOTEL

Οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι και οι ομοσπονδίες μέλη της ΠΑΝ.ΣΥ, έδωσαν βροντερό παρόν και τίμησαν με την παρουσία τους την απόλυτα επιτυχημένα, οργανωτικά εκδήλωση.
Με την παρουσία πλήθους κόσμου, την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ Παναγιώτης Χολής με ένα σύντομο καλωσόρισμα στους καλεσμένους. 
Ακολούθησε η ευλογία της πίτας από τον πρωθιερέα του Ιερού ναού Αγίου Σπυρίδωνα Πειραιά Πόπη Βασίλειο
 Βραβεύσεις Αιτ/νων, για την προσφορά και το έργο τους: ΓΡΑΜΜΑΤΑ: ΣΜΥΡΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (Συγγραφέας). ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: EΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΔΙΑΣΩΣΗΣ - Ε.Ο.Ε.Δ Ι.Π ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ.  ΚΑΛΙΤΕΧΝΕΣ - ΛΑΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΑΛΕΑΣ (μουσικός - κλαρίνο).  ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ: ΠΛΑΤΑΝΙΩΤΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (Αθλήτρια ρυθμικής κολύμβησης).  ΤΕΧΝΕΣ: ΜΑΣΚΛΑΒΑΝΟΥ ΔΩΡΑ (Σκηνοθέτης).
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................