Σπυρίδων Κωνσταντάρας :Χάθηκε η ευκαιρία για την χάραξη μιας ενιαίας γραμμής από τους Δημάρχους της Δυτικής Ελλάδας

Δελτίο Τύπου   Ο στόχος της εκλογής αναλογικού προεδρείου  κατά την σημερινή συγκρότηση σε σώμα του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας  δεν επιτεύχθηκε λόγω της απόλυτης άρνησης της πλειοψηφούσης παράταξης «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» που απέρριψε τις προτάσεις της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης .  Χάθηκε η ευκαιρία  για την χάραξη μιας ενιαίας γραμμής  από τους Δημάρχους της Δυτικής Ελλάδας  για τα ανοιχτά μέτωπα της Αυτοδιοίκησης, σε επίπεδο Περιφέρειας . Δυστυχώς το  «πολιτικό χθες» δεν μπορεί να αντιληφθεί , ότι τα προβλήματα των δήμων απαιτούν  ενιαία αντιμετώπιση , σύνθεση απόψεων και συλλογική δουλειά .  Ως επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Εποχή» μαζί με τους συνεργάτες μου  , θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για την αναβάθμιση της λειτουργίας των ΟΤΑ  σε όλα τα επίπεδα για μια Αυτοδιοίκηση θέσεων και όχι νομής και διανομής αξιωμάτων . 
Σπυρίδων Κωνσταντάρας 
Δήμαρχος Θέρμου Αιτωλ/νιας
διαβαστε περισσοτερα

Νώντας Μωραΐτης:Ερώτηση προς τη Δημοτική Αρχή Ακτίου – Βόνιτσας για ενημέρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 25/11/2019 σχετικά με τις 14 νέες Άδειες για αιολικούς σταθμούς στο Δήμο Ακτίου - Βόνιτσας που εξέδωσε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ)

Είναι γνωστό πως η ΕΕ και οι ελληνικές κυβερνήσεις εδώ και χρόνια προωθούν την απελευθέρωση της Ενέργειας μέσω της στρατηγικής για την "πράσινη ανάπτυξη", δηλαδή την παραγωγή ηλεκτρικής Ενέργειας μέσω Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), στοχεύοντας με αυτόν τον τρόπο να βρουν επενδυτική διέξοδο τα συσσωρευμένα κεφάλαια των μονοπωλίων, τα οποία βεβαίως συμπληρώνονται και με κρατικό χρήμα μέσω επιδοτήσεων ή του "πράσινου ταμείου". Βέβαια, η "πράσινη ανάπτυξη" προωθείται με το πρόσχημα της προστασίας του περιβάλλοντος και τις αποτροπής της κλιματικής αλλαγής. Όμως οι πραγματικοί στόχοι της συγκεκριμένης πολιτικής είναι:
διαβαστε περισσοτερα

Στη Ναύπακτο το 29ο Συνέδριο ΠΑΝΔΟΙΚΟ από 22 έως 24 Νοεμβρίου

Το τριήμερο 22 - 24 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιείται στη Ναύπακτο το 29ο Συνέδριο του Πανελληνίου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ), σε συνδιοργάνωση με την ΚΕΔΕ, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το ΣΠΟΑΚ «ΑΡΙΩΝΑ» και το Δήμο Ναυπακτίας.  Το θέμα του Συνεδρίου είναι: «Θαλάσσιο Χωροταξικό. Επεξεργασία Υγρών Αποβλήτων. Θαλάσσιοι Αποδέκτες» Μεταξύ άλλων, θέματα που θα συζητηθούν είναι:
διαβαστε περισσοτερα

Επίσκεψη Ν. Φαρμάκη σε αντιπλημμυρικά έργα της Μακρυνείας Αγρινίου

Επίσκεψη σε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας που εκτελούνται στην περιοχή της Μακρυνείας του Δήμου Αγρινίου, επισκέφθηκε σήμερα, Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων, Θανάση Μαυρομμάτη, καθώς και τον Εκτελεστικό Γραμματέα της ΠΔΕ Γιώργο Σύρμο.
διαβαστε περισσοτερα

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Νέο έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (27/ 21-11-2019) εκδόθηκε από την ΕΜΥ/ΕΜΚ σε συνέχεια του προηγούμενου Έκτακτου Δελτίου (α.α. 26/2019), με ισχύ από την Πέμπτη 21-11-2019 μέχρι και την Παρασκευή 22-11-2019 και δημοσιοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Σύμφωνα με αυτό θα επηρεαστούν: 1. Σήμερα Πέμπτη (21/11/2019) α. Τα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας (περιοχή Χαλκιδικής), την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο Αιγαίο και μέχρι το βράδυ τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. β. Από τις απογευματινές ώρες την Πελοπόννησο, τη δυτική Κρήτη και μέχρι το βράδυ τις δυτικές Κυκλάδες, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και τα νότια τμήματα της Εύβοιας. Τη νύχτα τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν.
2. Αύριο Παρασκευή (22/11/2019) Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες την ανατολική Κρήτη και τις ανατολικές Κυκλάδες, μέχρι το μεσημέρι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και μέχρι αργά το απόγευμα τα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονία…
διαβαστε περισσοτερα

Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Γυναικών Αστακού:ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΤΙΣ 23.11.19

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Γυναικών Αστακού, σας προσκαλεί το Σάββατο 23/11/2019 στο στέκι του Συλλόγου μας, στις 5:30μ.μ. για να παρακολουθήσουμε την Ομιλία Ιατρικού Περιεχομένου με θέμα:
 Προβλήματα σπονδυλικής στήλης, αυχένα και μέσης (αυχενικό σύνδρομο, οσφυαλγία)

ΟΜΙΛΗΤΗΣ
Ιατρός Καλλίνικος Σπύρος  Το Δ.Σ.
διαβαστε περισσοτερα

Δημοπράτηση του οδικού έργου Μπαμπίνη - Αετός - Αρχοντοχώρι - Κανδήλα - Μύτικας.

Από ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS Μετά την παράδοση τον Αύγουστο του 2018 του οδικού τμήματος 9,2 χιλιομέτρων Κουβαράς - Μπαμπίνη (δείτε εδώ), σας ενημερώσαμε ότι η πολιτική βούληση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, είναι να συνεχιστεί αυτός ο δρόμος προς Αετό, Αρχοντοχώρι και Μύτικα.
διαβαστε περισσοτερα

ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΠΟΛΥΖΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΒΑΡΝΑΚΑΣ - ΚΑΝΔΗΛΑ

Βάρνακας, 18 Νοεμβρίου 2019
ΠΟΛΥΖΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ  ΒΑΡΝΑΚΑΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ Τ.Κ 30019
Προς  Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π. Ε. Αιτωλοακαρνανίας Κύπρου 30 (Διοικητήριο), 30200 Μεσολόγγι

Θέμα: «Συντήρηση τμήματος τουεπαρχιακού δρόμου  «ΒΑΡΝΑΚΑΣ -ΚΑΝΔΗΛΑ» Με την εργολαβία  «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΩΝ ΟΔΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ, ΠΡΩΗΝ ΕΠΑΡΧΙΩΝ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΚΑΙ ΒΑΛΤΟΥ», στην οποία ανάδοχος ανακηρύχθηκε η «ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ ΔΗΜ.- ΛΙΑΡΟΣ ΧΑΡ. Α.Τ.Ε», προβλέπονταν η ασφαλτόστρωση τμήματος του επαρχιακού δρόμου  «ΒΑΡΝΑΚΑΣ -ΚΑΝΔΗΛΑ» Επειδή έχει παρέλθει αρκετό χρονικό διάστημα και ενόψει του επερχόμενου Χειμώνα,  ζητώ να με ενημερώσετε ποτέ θα  γίνει η ασφαλτόστρωση του εν λόγω τμήματος.
Σημειωτόν  ότι μεταξύ Βάρνακα και Κανδήλας βρίσκεται το Γυμνάσιο και η διάβαση παιδιών από και προς αυτό γίνεται επικίνδυνη λόγω και της ακαταλληλότητας του οδοστρώματος.
Με εκτίμηση,
Πολύζος Βασίλειος
διαβαστε περισσοτερα

ΠΗΛΙΟΡΕΙΤΙΚΟ.Του Άρη Μπιτσώρη

Με αφορμή την επιτυχημένη2ήμερη εκδρομή9-10 Νοεμβρίου που πραγματοποίησε  ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μπαμπίνης στο Πήλιο ο Άρης Μπιτσώρης μας  έστειλε το παρακάτω ποίημα. 




ΠΗΛΙΟΡΕΙΤΙΚΟ

Το λεωφορείο ξεκίνησε πρωί απ’  την Αθήνα  προορισμός το Πήλιο και αρχηγός η Ντίνα, που οργάνωσε μια εκδρομή όμορφη σαν κι εκείνη  δουλεύοντας αθόρυβα με μέθοδο κι ευθύνη.
Είχε, όμως, στο πλάι της δυο άξιους συνεργάτες  που είναι του Συλλόγου μας ακάματοι εργάτες. Τον Τόλια εξ’ αριστερών, γνωστό ως Ακαρνάνα  δεξιά το Σπύρο που είν’ του blog: mpampini in η μάνα.
Κατάμεστο το όχημα ήταν με Μπαμπινιώτες αλλά και φίλους του χωριού κι άλλους συμπατριώτες. Εγγύηση κι ο Θόδωρος, με πείρα στο τιμόνι δεκαετίες συνεχώς την άσφαλτο οργώνει.
Έβλεπα στιγμιότυπα μέσω διαδικτύου,  της διαδρομής, της άφιξης, τις βόλτες του Πηλίου. Ζήλεψα που ’λειπα, ειδικά από το ραβαΐσι• απ’ το χορό των γυναικών η πίστα έχει ραΐσει.
Τσάμικο ο Τόλιας παλιακό με αρχοντιά και κύρος  κι όπου κλαρίνο και πενιά μπορεί να λείπει ο Σπύρος;
διαβαστε περισσοτερα

21 Νοεμβρίου Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

Κάθε χρόνο στις 21 Νοεμβρίου, ανήμερα της Εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, γιορτάζεται η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων με πρωτοβουλία της Ελληνικής Πολιτείας για να υπομνησθεί και να τιμηθεί η προσφορά των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων προς το Έθνος, τόσο σε περίοδο πολέμων, όσο και στην ειρήνη.
Εκτός από τους αγωνιστές πολέμου, υπάρχουν και αγωνιστές σε καιρό ειρήνης.
Και η πατρίδα μας έχει να επιδείξει άξιους τέτοιους αγωνιστές.
Είναι όλοι οι άνθρωποι των Ενόπλων Δυνάμεων :
ΞΗΡΑΣ – ΝΑΥΤΙΚΟΥ και ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ένας χώρος όπου υπάρχει η άλλη Ελλάδα.
Η Ελλάδα της τιμής , των αξιών , της υπερηφάνειας. Θα ήθελα να επισημάνω το πόσο σημαντικό είναι να κρατάμε ψηλά το φρόνημα , να δυναμώνουμε την ψυχή μας , να διαμορφώνουμε ένα περιβάλλον ενότητας , αλληλεγγύης και ομοψυχίας ανάμεσα σε όλους τους Έλληνες.
Και οι Αξιωματικοί - Υπαξιωματικοί αυτό το μήνυμα εκπέμπουν διαχρονικά.
Μήνυμα ασφάλειας , ακεραιότητας για την πατρίδα μας , προάσπισης των ανώτερων και ευγενών αξιών που μας κ…
διαβαστε περισσοτερα

Ο ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟ

Αναχωρεί σήμερα Πέμπτη 21 /11/2019 η Αγωνιστική ομάδα ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ του ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ Για το στάδιο Ειρήνης και φιλίας με εννέα αθλητές οι οποίοι θα λάβουν μέρος στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟ σε μια προσπάθεια να πετύχουν τους στόχους τους.
Υποστηρικτής αυτής της προσπάθειας η εταιρία '' ΗΛΙΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ '' και ο Υπεύθυνος αυτής Κύριος ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ο οποίος κάλυψε το κόστος διαμονής των αθλητών με την ευγενική του χορηγία..
Ο ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ εκφράζει τις ευχαριστίες του στην εταιρεία ΗΛΙΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ και στον κύριο ΑΝΤΩΝΑΚΟ ΓΕΩΡΓΙΟ για αυτή την σημαντική βοήθεια..
Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην ομάδα μας..!!
Γιώργος Μαρίνος
διαβαστε περισσοτερα

ΤΑ ΠΟΛΥΣΠΟΡΙΑ(Το άρωμα της γης μας).Του Γιάννη Γερογιάννη

Τον Νοέμβριο ο λαός μας τον λέει και «χαμένο». Λένε πως άμα ξεκινήσει να βρέχει, ξεχνάει να σταματήσει γι’ αυτό και δώσανε τούτο το περίεργο όνομα.

-Μια χρονιά, το πενήντα τρία νομίζω, άρχισε να βρέχει στις τρεις του Νοέμβρη και ξέρεις πότε σταμάτησε; μου ‘πε κάποτε ο μπάρμπα Κώστας. -Πότε ρώτησα; Σχεδόν αδιάφορα -Στις δώδεκα του Φλεβάρη.  Εκείνο το φθινόπωρο κανείς μας δεν μπόρεσε να οργώσει. Κοντέψαμε να μείνουμε χωρίς σιτάρι. Δέκα μέρες αν κρατούσε η βροχή, δεν υπήρχε περίπτωση να σπείρουμε. Περιμέναμε μια βδομάδα να στεγνώσουν τα χωράφια και καινούρια βροχή ξεκίνησε. Ευτυχώς αυτή τη φορά κράτησε πολύ λίγο. 
διαβαστε περισσοτερα

Σήμερα....Τα Εισόδια της Θεοτόκου

Θεομητορική εορτή της Χριστιανικής Εκκλησίας, με την οποία τιμάται η είσοδος για τους Ορθοδόξους και η εμφάνιση για τους Καθολικούς (Presentazione della Beata Vergine Maria) της μικρής Μαριάμ (Μαρίας) μαζί με τους γονείς της Ιωακείμκαι Άννα στο Ναό του Σολομώντος στην Ιερουσαλήμ, προκειμένου η μέλλουσα Θεοτόκος να αφιερωθεί στον Θεό. 
Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Νοεμβρίου και από τις δύο Εκκλησίες, ενώ στις 4 Δεκεμβρίου τη γιορτάζουν οι χριστιανοί που ακολουθούν το παλαιό Ιουλιανό ημερολόγιο (Παλαιοημερολογίτες).


διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................