Την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 11.30 π.μ στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στον Αστακό το τελευταίο αντίο στον Πυθαγόρα Σαμαρά

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Δήμαρχος Ξηρομέρου & Αστακού Πυθαγόρας Σαμαράς. Ο εκλειπών διετέλεσε Δήμαρχος Αστακού το 1998-2002 - 2002-2006 & Δήμαρχος Ξηρομέρου 2010-2014.
Η εξόδειος ακολουθία θα γίνει τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στον Αστακό την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 11.30 π.μ
Το παρακάτω βιογραφικό από προεκλογικό του φυλλάδιο


διαβαστε περισσοτερα

Απεβίωσε ο πρώην Δήμαρχος Ξηρομέρου και Αστακού Πυθαγόρας Σαμαράς. Τα θερμά μας συλλυπητήρια προς τους οικείους του.

ΑΠΟ: mytikaspress Μόλις πληροφορηθήκαμε ότι ο πρώην Δήμαρχος Ξηρομέρου και Αστακού Πυθαγόρας Σαμαράς δεν είναι πια ανάμεσα μας. Ένας άνθρωπος με μεγάλη συμμετοχή επί μακρόν στα αυτοδιοικητικά και πολιτικά τεκταινόμενα του Αστακού, του Ξηρομέρου και όλου του νομού Αιτωλοακαρνανίας. Τα θερμά μας συλλυπητήρια προς του οικείους του. Να ζήσουνε να τον θυμούνται.
διαβαστε περισσοτερα

Εκτεταμένοι έλεγχοι στην εορταστική αγορά με κατασχέσεις 785 κιλών ακατάλληλων κρεάτων

Εκτεταμένους ελέγχους πραγματοποιεί η Διεύθυνση Κτηνιατρικής  σε συνεργασία με τις συναρμόδιες υπηρεσίες (ΕΦΕΤ, ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ) στην αγορά κρέατος με στόχο την διασφάλιση της υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων ζωικής προέλευσης, αλλά και την προστασία από την απάτη. Ειδικότερα, οι φετινοί έλεγχοι στην εορταστική αγορά  συντονίζονται από την Ομάδα Εργασίας για την καταπολέμηση της παραπλάνησης του καταναλωτή που συγκροτήθηκε με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, ενώ υπάρχει άμεση επικοινωνία με τα σημεία επαφής των κεντρικών Αρμοδίων Αρχών του Υπουργείου Αγροτικού Ανάπτυξης και Τροφίμων. Έως τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 93 έλεγχοι σε σημεία λιανικής πώλησης κρέατος (κρεοπωλεία, υπεραγορές) σε όλη την έκταση της Περιφέρειας και 14 έλεγχοι σε εμπόρους χονδρικής πώλησης. Τονίζεται ότι έλεγχοι πραγματοποιούνται και στο λιμάνι της Πάτρας, σε φορτία που φτάνουν στην χώρα από την Ιταλία. Σε δέκα περιπτώσεις, κατά τη διάρκεια του συνόλου των ελέγχων, έγιναν κατασχέσεις …
διαβαστε περισσοτερα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (27/2021) , που εκδόθηκετη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021, επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά που θα επηρεάσουν μέχρι την Τετάρτη τη βόρεια Ελλάδα καθώς και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα.Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν:1. ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (27-12-2021)α) Στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο μέχρι τις βραδινές ώρες.β) Στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.γ) Στη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο από τις βραδινές ώρες.2. ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (28-12-2021)Στη δυτική και νότια Πελοπόννησο καθώς και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη. Πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες θα επηρεάσουν και τη δυτική Στερεά.3. ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (29-12-2021)Στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάννησα.Με έγγραφό της, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες που εμπλέκονται σε έργα …
διαβαστε περισσοτερα
Πρόσκληση - γνωστοποίηση διαγωνισμού έργου: «Ανάπλαση Πλατείας Μύτικα: Αισθητική, λειτουργική και περιβαλλοντική αναβάθμιση με πρόνοια για εμποδιζόμενα άτομα», προϋπολογισμού 344.902,95 €.

Πρόσκληση - γνωστοποίηση διαγωνισμού έργου: «Ανάπλαση Πλατείας Μύτικα: Αισθητική, λειτουργική και περιβαλλοντική αναβάθμιση με πρόνοια για εμποδιζόμενα άτομα», προϋπολογισμού 344.902,95 €.

https://www.dimosxiromerou.gr Αρ. Πρωτ.: 12535/20.12.2021 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
EL631 (Αιτωλοακαρνανία) ΕΡΓΟ: ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΜΥΤΙΚΑ: ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΜΕ ΠΡΟΝΟΙΑ ΓΙΑ ΕΜΠΟΔΙΖΟΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ Χρηματοδότηση: Πράσινο Ταμείο: 206.941,77 € Δήμος Ξηρομέρου ΣΑΤΑ 2021: 30.961,18 € Δήμος Ξηρομέρου ΙΔΙΑ ΕΣΟΔΑ 2023: 107.000,00 € ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΡΓΟΥ Ο Δήμος Ξηρομέρου διακηρύσσει ανοικτή διαδικασία για την επιλογή αναδόχου για την κατασκευή του έργου «Ανάπλαση Πλατείας Μύτικα: Αισθητική, λειτουργική και περιβαλλοντική αναβάθμιση με πρόνοια για εμποδιζόμενα άτομα», προϋπολογισμού 344.902,95 ευρώ (με Φ.Π.Α. 24%). Η δημοπρασία θα διεξαχθεί σύμφωνα με τον Ν. 4412/2016 (ΦΕΚ Α' 147), όπως αυτός ισχύει κατά την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσης Περιληπτικής Διακήρυξης στο ΚΗΜΔΗΣ, στον Ελληνικό τύπο και στην ισ…
διαβαστε περισσοτερα

Θανάσης Παπαθανάσης-«Τα μέτρα προστασίας είναι πολύ σημαντικά»

«Τα μέτρα προστασίας είναι πολύ σημαντικά» δήλωσε ο Θανάσης Παπαθανάσης στην εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ  «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά.  Αναφέρθηκε στη μεγαλη επισκεψιμότητα στα φαρμακεία προκειμένου οι πολίτες να προμηθευτούν τα δωρεάν self tests. «Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει υψηλή ιχνηλασιμότητα στην κοινωνία ώστε να μειωθούν οι κίνδυνοι μετάδοσης του κορονοϊού τις εορταστικές ημέρες. Οι πολίτες έδειξαν ευθύνη αφού μόνο Τετάρτη και Πέμπτη τις δύο πρώτες ημέρες εφαρμογής του μέτρου διανεμήθηκαν 3,6 εκατομμύρια self tests.  Όλοι οι πολίτες άνω των 5 ετών μπορούν μα προμηθευτούν με το AMKA τους δύο self tests από τα φαρμακεία για τα οποία υπάρχει ισχυρή σύσταση να τα πραγματοποιήσουν κατά τη διάρκεια των εορτών. Είναι πολύ σημαντικό να λαμβάνουμε όλα τα μέτρα προστασίας ώστε να προστατευτούμε και να προστατεύσουμε και τους οικείους μας» κατέληξε ο κ. Παπαθανάσης.
διαβαστε περισσοτερα

ΑΣΤΑΚΟΣ-Θεατρική παράσταση 29 Δεκέμβρη - ΑΘΗΝΑ ΧΑΤΖΗΕΣΜΕΡ, ετών 17

διαβαστε περισσοτερα
Πρόσκληση - γνωστοποίηση δημοπρασίας, μειοδοτικής, φανερής και προφορικής για τη μίσθωση ακινήτου, έως 31.01.2022.

Πρόσκληση - γνωστοποίηση δημοπρασίας, μειοδοτικής, φανερής και προφορικής για τη μίσθωση ακινήτου, έως 31.01.2022.

dimosxiromerou.gr ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ Αστακός 26-12-2021  Αρ. Πρωτ.: 12848 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΣΘΩΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ
Ο Δήμος Ξηρομέρου προκηρύσσει δημοπρασία μειοδοτική, φανερή και προφορική για τη μίσθωση ακινήτου από το Δήμο μας, στο οποίο θα στεγαστεί ΑΠΟΘΗΚΗ & θα χρησιμοποιείται και ως ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ και καλούμε τους ενδιαφερόμενους να εκδηλώσουν ενδιαφέρον, σε προθεσμία είκοσι (20) ημερών από τη δημοσίευση της διακήρυξης, ήτοι έως 31.01.2022. Επισυνάπτεται το σχετικό έγγραφο με όλες τις λεπτομέρειες.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΣΘΩΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ-ΔΙΑΥΓΕΙΑ.pdf162 kB
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................