''Ο ΜΥΡΩΝ ΤΗΣ ΛΥΚΙΑΣ ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ''

«  Είτα  την Λυκίων πόλιν, την μυρίπνουν τε και τρισόλβιον, εν ήπερ ο Μέγας Νικόλαος, ο του Θεού  θεράπων, αναβλύζει  τα μύρα  κατά  το της  πόλεως  όνομα».
(Κωνσταντίνος Πορφυρογέννητος)
Γράφει:Ο Αλέξανδρος Κυριαζής
       Από  μικρό  παιδί  αγαπητοί  φίλοι,  οι  λέξεις  αυτές  δεν ήσαν άγνωστοι σε  εμέ, ούτε ως  ρήση,  ούτε  ως  έννοια, καθώς στα  παιδικά μου  χρόνια  συνεπικουρούσα  τον εφημέριο εις το ιερό  του  καθήκον επί  δεκαετία(αν  και  συνέπεσε  αυτή  μου ηεπικουρία  με την υποδούλωση  του  Έθνους το 1941) παράλληλα  με τη σταθερή  επιλογή  των γονιών μας, να μας  εμπεδώνουν  εντέχνως τη χριστιανική αγωγή και  το σεβασμό  μας , στον πολιούχο  μας άγιοΝικόλαο. Εις  το ιερόν του αγίου Νικολάου άκουσα  το κροτάλισμα των  πολυβόλων από τα γερμανικά στούκας  το 1941  ανήμερα  του Πάσχα  επικαλούμενος  τη βοήθειά του  . 
διαβαστε περισσοτερα

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση συλλόγου Αστακιωτών

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΣΤΑΚΙΩΤΩΝ εν όψη των εορτών των Χριστουγέννων και με γνώμονα ότι αφορούν κυρίως τα παιδιά, προτίθεται να διοργανώσει μια Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση σε θεατρική σκηνή.Για τον λόγο αυτό σας προσκαλούμε να μας δηλώσετε ποιοι από όλους εσάς που διαμένετε στην Αθήνα (και όχι μόνο) θέλετε να συμμετάσχετε. Η Θεατρική παράσταση που θα επιλεγεί θα σας ανακοινωθεί εφόσον έχουμε τον πλήρη αριθμό των συμμετεχόντων διότι υπάρχουν συγκεκριμένοι περιορισμοί. Συνοδοί των μικρών παιδιών (είτε γονείς, είτε συγγενείς) θα πρέπει να μας ενημερώσουν όσο το δυνατόν συντομότερα, διότι οι συγκεκριμένες παραστάσεις είναι περιορισμένες και δεν υπάρχουν πολλές ελεύθερες ημερομηνίες. Η πρόθεση του Συλλόγου είναι να ελαχιστοποιήσει την τιμή του εισιτηρίου τόσο των συνοδών όσο και των παιδιών (ήδη κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση) και να παρέχουμε κάποια συμβολικά δώρα μετά το τέλος της παράστασης. Επομένως πέραν των στίχων ημερομηνιών που απαιτούνται για το κλείσιμο της παράστασης, πρέπει να γ…
διαβαστε περισσοτερα

ΗΠΕΙΡΟΣ -Η Ελλάδα μιας άλλης εποχής | Ιστορίες ζωής από τη γιαγιά Ροζαλία(Βίντεο)

Η Ελλάδα μιας άλλης εποχής... Η Ελληνίδα γιαγιά της υπαίθρου είναι μια αγαπημένη εικόνα που δε θα υπάρχει σε λίγα χρόνια. Μιας άλλης εποχής η 93χρονη ηρωίδα γιαγιά, στο χωριό Κλειδωνιά Κόνιτσας, μας υποδέχεται στο φτωχικό σπιτάκι της με ένα ζεστό χαμόγελο, πολλή αγάπη και λίγα λουλούδια για να μας πει τις δικές της αληθινές ιστορίες ζωής!ΒίντεοGreek Village Life
διαβαστε περισσοτερα

Συναντήσεις Αντιπεριφερειάρχη Λ. Δημητρογιάννη με επιχειρηματίες των Δήμων Ξηρομέρου και Ακτίου- Βόνιτσας

Συναντήσεις με επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις περιοχές των Δήμων Ξηρομέρου και Ακτίου Βόνιτσας, πραγματοποίησε το προηγούμενο διάστημα ο Αντιπεριφερειάρχης Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Λάμπρος Δημητρογιάννης.
διαβαστε περισσοτερα

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο 13ο Φεστιβάλ Μελιού - Ψηφιακή μελισσοκομική ταυτότητα και ενίσχυση του κλάδου της μελισσοκομίας

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, συνεπής στις μεγάλες αγροδιατροφικές συναντήσεις στην χώρα και το εξωτερικό  συμμετείχε με δικό της περίπτερο στο 13ο Φεστιβάλ Μελιού που πραγματοποιήθηκε 2-4 Δεκεμβρίου 2022 στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας  όπου φιλοξενήθηκαν εκθέτες μελισσοκόμοι  και από τις τρείς περιφερειακές ενότητες οι οποίοι πρόβαλαν  τις  θρεπτικές και ευεργετικές ιδιότητες των  προϊόντων  που παράγονται στην περιοχή.
διαβαστε περισσοτερα

Συνάντηση με κατοίκους της Σκουτεσιάδας Αγρινίου πραγματοποίησαν, ο Περιφερειάρχης Ν. Φαρμάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Λ. Δημητρογιάννης, για τη δυσλειτουργία υποσταθμού ΑΔΜΗΕ

Συνάντηση με τους κατοίκους της περιοχής Σκουτεσιάδας του Δήμου Αγρινίου, είχαν το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022 ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Λάμπρος Δημητρογιάννης.
διαβαστε περισσοτερα

Έφυγε από τη ζωή ο συγχωριανός μας Χαράλαμπος Τσακαλογιάννης του Επαμεινώνδα

Έφυγε από τη ζωή στις 30 Νοεμβρίου ο συγχωριανός μας Χαράλαμπος Τσακαλογιάννης του Επαμεινώνδα σε ηλικία 70 ετών.Η εξώδιος ακολουθία έγινε την Πέμπτη 01 Δεκεμβρίου 2022 στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Ζαρουχλέικα ΠάτραΗ σύζυγος. Αιμιλία ΤσακαλογιάννηΤα τέκνα. Επαμεινώνδας, Αθανασία, Γεωργία Τα εγγόνια. Ελπινίκη, Θεμιστοκλής, ΑιμιλίαΜπαμπίνη. ΙΝ Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................