Η ΠΔΕ στη διεθνή έκθεση τουρισμού ITΒ του Βερολίνου

Η ΠΔΕ συνεχίζει με επιτυχία τις συμμετοχές της στις διεθνείς εκθέσεις τουρισμού για το 2023, συμμετέχοντας αυτή την φορά στην έκθεση τουρισμού ΙΤΒ στο Βερολίνο, που πραγματοποιήθηκε στις 7, 8 & 9 Μαρτίου.Στην μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού με την συμμετοχή εκατοντάδων εκθετών από όλα τα μέρη του κόσμου το ενδιαφέρον του κοινού , τόσο των απλών επισκεπτών όσο και των επιχειρηματιών που συνδέονται με τον τουρισμό ήταν ιδιαίτερα έντονο. Εκτός από το διαρκές ενδιαφέρον του κοινού για να επισκεφθούν την τους αρχαιολογικούς χώρους αλλά και τις μοναδικές παραλίες της Δυτικής Ελλάδας, εκφράστηκε ιδιαίτερα η επιθυμία για συμμετοχή σε extreme sports, τον αγροτουρισμό αλλά και τον θρησκευτικό τουρισμό, αποτέλεσμα της συστηματικής και στοχευμένης προβολής του θρησκευτικού μας πλούτου και της παράδοσης, τα τελευταία τέσσερα χρόνια.  Μια προβολή που σε συνδυασμό με τον φυσικό πλούτο και την ιστορία του τόπου μας καθιστά την Δυτική Ελλάδα έναν από τους κύριους προορισμούς της Μεσογείου.Επίσης, επιβ…
διαβαστε περισσοτερα

Η «Κοιμωμένη μαινάδα» στο Ξενοκράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νικόλαος Κοροβέσης και η Διευθύντρια του Ξενοκράτειου Αρχαιολογικού Μουσείου , Δρ Ολυμπία Βικάτου σας προσκαλούν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης  στην πολιτιστική εκδήλωση με τίτλο «Κοιμωμένη μαινάδα»,  μια ποιητική και μουσική συνομιλία με τα ευρήματα του Ξενοκράτειου Αρχαιολογικού Μουσείου, την Κυριακή στις 19 Μαρτίου του 2023 και ώρα 7.00 μ.μ το απόγευμα στον χώρο του Ξενοκράτειου Αρχαιολογικού Μουσείου της Ι.Π Μεσολογγίου.Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει μουσικό μέρος με την απόδοση τραγουδιών μελοποιημένης ποίησης και οργανικά intermezzi υπό τη μουσική επιμέλεια του Νίκου Χατζηελευθερίου και τους ΌσβαλντΑμιράλη (Κόντρα μπάσο) Χάρη Κανελλίδη (κιθάρα) Νίκο Χατζηελευθερίου (κιθάρα) και τους τραγουδιστές Χριστίνα Πουπάλου και Δημήτρη Βουτσά, ενώ θα είναι βασισμένο στα ποιητικά αποσπάσματα που προέρχονται από τον ευρύ ιστορικό-γεωγραφικό «κύκλο» της Μεσογείου (αποσπάσματα ποιητικών δημιουργημάτων ενός άγνωστο…
διαβαστε περισσοτερα

Συνεχίζονται για δεύτερη χρονιά οι κοινές δράσεις για την ανάδειξη της Λίμνης Κρεμαστών

Η κοινή απόφαση για πραγματοποίηση των Κοινών Δράσεων ανάδειξης της Λίμνης Κρεμαστών και για το 2023, επιβεβαιώθηκε μεταξύ των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Στερεάς Ελλάδας, σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Καρπενήσι.
διαβαστε περισσοτερα

[Δελτίο Τύπου ΠΔΕ] Συνέντευξη Τύπου για το L' ETAPE GREECE στην Πάτρα

Αθήνα, 14Μαρτίου 2023
Το L’ÉtapeGreecebyTourdeFrancepresentedbySKODAέρχεται στην Ελλάδα την 1η Απριλίου 2023 σε μία μυθική διαδρομή
στη μαγική φύση της Αρχαίας Ολυμπίας
Η ΕΥ ΖΗΝ Greeceκαι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ενώνουν τις δυνάμεις τους καιπραγματοποιούν τον ποδηλατικό αγώνα L’ÉtapeGreecebyTourdeFrance,που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα,1ηΑπριλίου 2023!O θρύλος του Tour de France συναντά τον ελληνικό μύθο στα μαγευτικά τοπία της Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα στην Αρχαία Ολυμπία! Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις αντοχές τους και νααπολαύσουν ένα τερέν που συνδυάζει την ελληνική φύση και την αρχαία ιστορία, σε κλειστές διαδρομές γύρω από τη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων.
διαβαστε περισσοτερα

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (04/2023) που εκδόθηκε σήμερα, Τρίτη 14 Μαρτίου 2023, από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) και δημοσιοποιήθηκε από τη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από αύριο Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023 έως και το μεσημέρι της  Παρασκευής 17 Μαρτίου 2023 με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, πιθανώς από χαλαζοπτώσεις και από ενισχυμένους ανέμους.Πιο συγκεκριμένα:Από αύριο Τετάρτη (15-03-2023) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από τις πρώτες πρωινές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και από το μεσημέρι στη δυτική Πελοπόννησο. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν ενώ από τις απογευματινές ώρες τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από αργά το βράδυ, τα Δωδεκάνησα.
διαβαστε περισσοτερα

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ - Γράφει ο Κομπλίτσης Απόστολος ''Ακαρνάνας''

"τι είχες Γιάννη τί είχα πάντα!!!" 1 Οι διάλογοι του δρόμου για της διαχρονικές  ευθύνες πάνω απ΄ τη σκιά μίας μεγάλης τραγωδίας  έτσι όπως εξελίσσεται είναι αθλιότητα - ψέματα  με άρωμα συγκάλυψης και τρομοκρατίας!!!
διαβαστε περισσοτερα

«Η πρωτογενή ανασυγκρότηση του Ξηρομέρου απαιτεί σχέδιο και βούληση» Γράφει ο: ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΓΠΑ

Όπως συμβαίνει πάντα, ενόψει αυτοδιοίκητών εκλογών, στο επίκεντρο των συζητήσεων μπαίνει η «πολυπόθητη» ανάπτυξη της περιοχής μας και των χωριών μας.Υποδομές, αγροτική οδοποιία, επενδύσεις, τουρισμός, περιβάλλον, πρωτογενή παραγωγή και κάθε τομέας που συμβαδίζει με την ανάπτυξη ενός τόπου αποτελεί θα λέγαμε αντικείμενο διαβούλευσης αλλά και προτάσεων, δυστυχώς όχι πάντα όμως.
διαβαστε περισσοτερα

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ   ΕΠΙΤΡΟΠΗ     Αστακός 14.3.2023Η Καρναβαλική Επιτροπή που συστάθηκε φέτος ύστερα από πρόσκληση της Προέδρου της Τ.Κ. Αστακού κας Αρετής Γριτσίπη, θέλει να εκφράσει τις θερμές της ευχαριστίες στους χορηγούς και σε όλους όσοι  βοήθησαν για την πραγματοποίηση των καρναβαλικών μας εκδηλώσεων στον Αστακό.
διαβαστε περισσοτερα

ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΒΙΑΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΦΥΣΙΚΟ & ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΚΟΣΜΟ – ΠΡΟΛΗΨΗ & ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ».

https://www.dimosxiromerou.gr/neaΗμερομηνία 14.3.2023ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο Δήμος μας αποτελεί μέλος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και στα πλαίσια αυτά, βοηθά ώστε να προβάλλονται οι σημαντικές και πολυποίκιλες δράσεις του. Σας προσκαλούμε λοιπόν να να παρακολουθήσετε το Υβριδικό Σεμινάριο με θέμα: «Εκφράσεις βίας ανηλίκων στον φυσικό & διαδικτυακό κόσμο – πρόληψη & αντιμετώπιση»στις 15 Μαρτίου 2023 και ώρα 17:30, το οποίο πραγματοποιείται από Ελληνική Εταιρεία Εφηβικής Ιατρικής, το Δήμο Καλλιθέας και τελεί υπό την Αιγίδα του ΕΔΔΥΠΠΥ. Επισυνάπτεται το πρόγραμμα της Συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023 και ώρα 17:30εδώ. Το σεμινάριο θα είναι διαθέσιμο και διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας Webex, ο σύνδεσμος της οποίας θα ανακοινωθεί την ίδια ημέρα εδώ. Εκ του Δήμου Ξηρομέρου
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................