Άνοιξε η πλατφόρμα για τη ρύθμιση των αγροτικών χρεών

Άνοιξε η πλατφόρμα για τη ρύθμιση των αγροτικών χρεών «Ανάσα» για δεκάδες χιλιάδες αγρότες δίνεται από σήμερα, καθώς από τις 10 το πρωί είναι «στο αέρα» η πλατφόρμα για τον εξωδικαστικό μηχανισμό που αφορά χρέη 23.000 περίπου αγροτών και κτηνοτρόφων προς ασφαλιστικά ταμεία, εφορία και «κόκκινα δάνεια». 

  Αναλυτικότερα, πρόκειται για χρέη εισφορών προς τον ΟΓΑ, προς την εφορία (εισόδημα και ΦΠΑ), καθώς και για ληξιπρόθεσμα τραπεζικά δάνεια, χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που βρίσκονται υπό καθεστώς εκκαθάρισης (Αγροτική Τράπεζα, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Pro Bank κλπ). Η ρύθμιση που θα δίνει τη δυνατότητα σημαντικού «κουρέματος» της αρχικής οφειλής λόγω της διαγραφής τόκων και πανωτοκίων, μπορεί να πληρωθεί έως και σε 120 δόσεις, ενώ ο δικαιούχος μπορεί υπό προϋποθέσεις να πετύχει ακόμη και τη διαγραφή του 60% της αρχικής οφειλής. Μιλώντας στο πλαίσιο της παρουσίασης της πλατφόρμας το μεσημέρι της Τετάρτης, επ' αφορμή της εκκίνησης της διαδικασίας, ο αρμόδιος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτ…
διαβαστε περισσοτερα

Video: Από το 30ο Αντάμωμα Βαλτινών

διαβαστε περισσοτερα

Πώς δημιουργήθηκαν τα έτοιμα τσιγάρα για να αποφύγουν τη σκληρή φορολογία των στριφτών! Γιατί η υψηλή φορολογία αύξησε το λαθρεμπόριο καπνών...

Στην Ελλάδα τα πρώτα καπνοπωλεία έκαναν την εμφάνισή τους μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους. Αρχικά στο Ναύπλιο και μετά στην Αθήνα, μικρά μαγαζιά πωλούσαν κομμένο καπνό για τις εξής χρήσεις:
 τουμπεκί, τσιμπούκια, ναργιλέδες, σνιφάρισμα και μάσημα.  Μετά τη δεκαετία του 1860, η ζήτηση του καπνού στην Ελλάδα αυξήθηκε. Το χειροποίητο στριφτό τσιγάρο επικράτησε σταδιακά έναντι των άλλων τρόπων καπνίσματος. Έως το 1883, οι καπνιστές αγόραζαν χύμα καπνό που συνοδευόταν από τσιγαρόχαρτα, στην τιμή της μιας πεντάρας για δέκα δράμια. Δηλαδή τέσσερα λεπτά για τον καπνό και ένα για τα χαρτάκια. Ο καπνός κοβόταν παρουσία του πελάτη, όπως ακριβώς συμβαίνει στα καφεκοπτεία.... 

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.
διαβαστε περισσοτερα

ΚΔΑΠ Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας , Δομή Μεδεώνος‎: 1ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου Κατούνας

διαβαστε περισσοτερα

ΘΕΡΜΟ:1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών (7 Ιουλίου 2018)

διαβαστε περισσοτερα

Δύσκολη νύχτα στη Μάνδρα - Πλημμύρισαν οι δρόμοι

Αντιμέτωποι με νέα προβλήματα βρίσκονται οι κάτοικοι της Μάνδρας Αττικής καθώς η έντονη βροχόπτωση είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι και να διακοπεί η κυκλοφορία στις οδούς Κοροπούλη και Ρόκα. 

  Πολλοί κάτοικοι, φοβούμενοι πως θα ξαναζήσουν τις εφιαλτικές στιγμές του 2017, που είχαν στοιχίσει τη ζωή σε 24 ανθρώπους, έσπευσαν να απομακρύνουν τα οχήματα τους σε περίπτωση που υπάρξει περαιτέρω άνοδος της στάθμης των υδάτων ενώ άλλοι αναστατωμένοι βγήκαν σε μπαλκόνια και ταράτσες.  

 Οι δρόμοι της περιοχής έχουν μετατραπεί σε ποτάμια από την έντονη βροχόπτωση, με όλων των ειδών τα φερτά υλικά να κατεβαίνουν στην οδό Κοροπούλη. 

Περισσότερα εδώ
διαβαστε περισσοτερα

Το εβδομαδιαίο Λαογραφικό μας Σημείωμα ''Η Βάβω'' Γράφει ο Χρήστος Τούμπουρος*

«Λάρωσε καλό μ’, λάρωσε παιδάκι μ’. Τώρα έρχεται η μάνα σ’». Αυτά τα λόγια άκουγε κανείς σε κάθε σχεδόν σπίτι. Ήταν η γιαγιά που για να «λαρώσει» το μωρό, να σταματήσει το κλάμα, το έπαιρνε στην αγκαλιά της και κουνώντας το, του έλεγε ρυθμικά και μελωδικά αυτοσχέδιους στίχους. Τα «ταχταρίσματα» ή τα «ταρνανίσματα» που έμοιαζαν με νανουρίσματα. «Ταχτιρτί του λέγανε και μου το παντρεύανε». «Κοιμήσου αγγελούδι μου, γλυκά με το τραγούδι μου». Αλάρωτη η γιαγιά μέχρι να κοιμήσ’ το κούτσ’κο. 

διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................