https://www.dimosxiromerou.gr/nea Αστακός 13-3-2023 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο Δήμος Ξηρομέρου και η Κοινωφελής Επιχείρηση, διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Σύγχρονα νοσήματα στην κοινότητα. Ca παχέως εντέρου. Νεότερα δεδομένα. Προληπτικός έλεγχος - αντιμετώπιση Ca παχεως εντέρου», με ομιλητή: Μαργώνη Ευάγγελο, MD, MSc (pelvic surgery) - Χειρουργός – Λαπαροσκόπος - Επ. συνεργάτης Ασκληπιείου Λάρισα. Σάββατο 18 Μαρτίου 6:30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων στο Δημαρχείο στον Αστακό Μετά την ομιλία θα ακολουθήσουν ερωτήσεις- συζήτηση κοινού και θα υπάρξει η δυνατότητα ατομικών ερωτήσεων. Συντονίζει ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Ι. Τριανταφυλλάκης – Ιατρός. Εκ του Δήμου Ξηρομέρου
διαβαστε περισσοτερα

ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ-Παραδοσιακό λαχανόψωμο Αγράφων(βίντεο)

Το λαχανόψωμο είναι μια παραδοσιακή πίτα με χόρτα που αντί φύλλου χρησιμοποιούμε ένα χυλό από αλεύρι καλαμποκιού. Τη συναντάμε με μικρές παραλλαγές και διάφορες ονομασίες (πλαστός, μπλατσάρα, λαχανόψωμο) σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Συνεχίζοντας το οδοιπορικό μας στην Λίμνη Κρεμαστών, μας περίμενε η κυρία Αλεξάνδρα, που μετά το λιομάζεμα θα μας πει ιστορίες και θα μας ετοιμάσει ένα παραδοσιακό κολατσιό "λαχανόψωμο στη γάστρα" .
ΒίντεοGreek Village Life
διαβαστε περισσοτερα
Πρόσκληση για τακτική δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τρίτη 21 Μαρτίου.

Πρόσκληση για τακτική δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τρίτη 21 Μαρτίου.

https://www.dimosxiromerou.gr/nea Αστακός, 17/3/2023 Αριθ. πρωτ.: 3064 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Προς: Τα τακτικά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου (ως Πίνακα Αποδεκτών) ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ H ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ Καλεί σε Τακτική Δημόσια συνεδρίαση, δια ζώσης, την 21η Μαρτίου 2023, ημέρα της εβδομάδας Τρίτη και ώρα 07:30 μ.μ, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημοτικό Κατάστημα Αστακού), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 για συζήτηση και λήψη απόφασης στα κάτωθι θέματα ημερήσιας διάταξης:
διαβαστε περισσοτερα

Παρουσίαση του νέου βιβλίου «Ο άνθρωπος με την ενδόμυχη φωνή».του Χρυσόστομου Πατούλα: στις 29 Μαρτίου 2023, ημέρα Τετάρτη και ώρα 6 μ.μ., στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

διαβαστε περισσοτερα

ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ-ΑΡΕΟΠΟΛΗ : Επετειακές εκδηλώσεις 17 Μαρτίου 1821(φωτο -βίντεο)

Σαν σήμερα 17 Μαρτίου 1821.Οι πρόκριτοι της Μάνης, υπό την αρχηγία του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, υψώνουν τη σημαία της επανάστασης στο χωριό Τσίμοβα (σημερινή Αρεόπολη) της Λακωνίας. Με κάθε λαμπρότητα και με κάθε επισημότητα πραγματοποιούνται σήμερα στην Αρεόπολη η επετειακές εκδηλώσεις της  17ης Μαρτίου 1821(φωτο -βίντεο)
διαβαστε περισσοτερα

Ενημέρωση για προσπάθεια εξαπάτησης σε βάρος πολίτη συναλλασσόμενου με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ενημερώθηκε σήμερα, Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023, για απόπειρα εξαπάτησης σε βάρος πολίτη, συναλλασσόμενου μαζί της.Συγκεκριμένα, άγνωστοι επικοινώνησαν με τον πολίτη και προσποιούμενοι υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας, του ανέφεραν ότι έχει εκδοθεί ένταλμα πληρωμής στο όνομά του αλλά προκειμένου να λάβει τα χρήματα θα πρέπει να υποβάλλει τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού του σε υπερσύνδεσμο (link) που του έστειλαν σε εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων στο κινητό του τηλέφωνο.
διαβαστε περισσοτερα

Επικαιροποιημένα αποτελέσματα για 1.689 δικαιούχους του προγράμματος «Νέων Γεωργών», συνολικής δημόσιας δαπάνης 63.180.000 ευρώ

Στην υπογραφή απόφασης προχώρησε οΕντεταλμένος Σύμβουλος / Βοηθός Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας σε θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, για την έκδοση επικαιροποιημένων αποτελεσμάτων διοικητικού ελέγχου αιτημάτων στήριξης προς ένταξη στο Υπομέτρο 6.1«Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του ΠΑΑ 2014–2020 κατά τη μεταβατική περίοδο 2021 και 2022.Σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσιοποιήθηκαν:
διαβαστε περισσοτερα

Σπήλιος Λιβανός : Προκηρύσσονται εννέα θέσεις μόνιμων ιατρών στα Νοσοκομεία Μεσολογγίου και Αγρινίου

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                     Αθήνα, 17/03/2023Σπήλιος Λιβανός : Προκηρύσσονται εννέα θέσεις μόνιμων ιατρών στα Νοσοκομεία Μεσολογγίου και Αγρινίου Την προκήρυξη εννέα θέσεων μόνιμων ιατρών στα Νοσοκομεία Μεσολογγίου και Αγρινίου ανακοίνωσε ο π. Υπουργός & Βουλευτής της ΝΔ, Σπήλιος Λιβανός, σε νέα  συνάντησή του  στο Αγρίνιο με τους εκπροσώπους της διοίκησης και των εργαζομένων των δύο νοσοκομειακών ιδρυμάτων της Αιτωλοακαρνανίας.
διαβαστε περισσοτερα

ΜΠΑΜΠΙΝΗ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ: Επανάσταση του 1821. Μπαμπινιώτες πεσόντες κατά τη διάρκεια της Επανάστασης

Από το χρονικό του ΤζούβαληΣας παραθέτουμε αποσπάσματα σε νεοελληνική έκδοση από το χρονικό του Τζούβαλη που αναφέρονται κυρίως σε πεσόντες Μπαμπινιώτες κατά την Επανάσταση του 1821.Το χρονικό εκδόθηκε για πρώτη φορά από το ''Παρόν τηςΕπαρχίας'' του Γ.Δ.Παπαδημητρίου το 1963ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΤΟ 1821Η Μπαμπίνη ήτανε ορδί στ΄ν επανάσταση δυο χρόνια κ΄είχε πολλά χαμένα παιδιά κ΄έδωσε τ΄βιός τ΄ς στον αγώνα,Στό γιουρούσι στο Μεσολόγγι πάει* το παιδί τ΄ Πίπη Κυριαζή ο Θοδωράκης κι τ΄Πέτρου Μπαμπινιώτη ο Μήτσος....κι ο Νάσος Γατσής με λάβωμα πάει στο Πλάτανο στα Κράβαρα, ήτανε με Γρίβα κι Δημοτσέλιο. Ο Τάκης τ΄Ηλία Μασσαλή πάει με το Γρίβα στ΄Αγγελόκαστρο κι ο Πάνος τ΄Γιάννη Βλαχάκη πάει στ΄ν αρχή τ΄πολέμ΄ στ΄ Βόνιτσα , ήτανε παρέα με τ΄ς Κατσικογιανναίους.Τ΄Παπανικολάκη το παιδί ο Χρίστος πήγε στον εξόριστο  Καραΐσκάκη στο Λιγοβίτσι κι πάει στο μοναστήρ΄τ΄ς Βράχας στο Καρπενήσι...Ο Νίκος τ΄Παναγή Θανασούλα κι τ΄ Γιώργ΄Τοντ΄ ο Σπύρος  πήγαν στο ορδί τ΄Καραΐσκάκη στο Δρα…
διαβαστε περισσοτερα

O Mύτικας το 1936 απέκτησε πολεοδομικό σχέδιο για να γίνει κώμη, και σχεδόν έναν αιώνα(!) μετά παραμένει ένα γραφικό(;) χωριό. Έτσι θα παραμείνει αν δεν εφαρμοσθεί το ισχύον σχέδιο πόλης με διάνοιξη όλων των κοινόχρηστων χώρων.

Του Γιώργου Πουρνάρα. Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.
Ο Μύτικας, ένας σχετικά νέος οικισμός αφού έχει ηλικία 2 αιώνων περίπου, από το 1830 αναπτύχτηκε ραγδαία λόγω κυρίως του παράλιου χαρακτήρα του, και κατέστη εμπορικό και διοικητικό κέντρο του τότε Δήμου Σολλίου και Καρνίων (Αλυζία - Κάλαμος - Καστός). Το 1936 (πριν 86 χρόνια !) με το Β.Δ 15/29 ΙΟΥΛΙΟΥ/ 311Α/1936 απέκτησε πολεοδομικό - ρυμοτομικό σχέδιο. Δηλαδή, με νόμο ορίστηκαν οι κοινόχρηστοι χώροι (δρόμοι, πλατείες κ.λπ) του οικισμού, καθώς και οι όροι δόμησης για την οικοδόμηση των δημιουργουμένων οικοπέδων, ώστε ο νέος οικισμός να διαμορφωθεί με κανόνες σαν κωμόπολη και να τεθεί από τότε το πλαίσιο ανάπτυξης του.

Το σχέδιο πόλης Μύτικα του 1936.
Ένας μικρός οικισμός λοιπόν, απέκτησε σχέδιο πόλης, πολύ πριν από άλλους μεγαλύτερους οικισμούς του νομού μας. Δυστυχώς όμως στην πορεία των χρόνων, ενώ θα έπρεπε να υλοποιηθεί το ισχύον σχέδιο πόλης, με εφαρμογή και διάνοιξη όλων των προβλεπόμενων από αυτό κοινόχρηστων χώρων, ώστε να λάβει τη μο…
διαβαστε περισσοτερα

Πρόταση χρηματοδότησης προς το Υπουργείο Υποδομών, προϋπολογισμού 1.000.000 €, για ασφαλτικά στις Κοινότητες.

Πηγή: Σελίδα Facebook Δημάρχου Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη.
Νέο Τεχνικό Δελτίο και αίτημα στο Υπουργείο Υποδομών ύψους 1.000.000 €, μετά από μελέτη που συνέταξαν οι ειδικοί συνεργάτες του Δήμου Ξηρομέρου, για ασφαλτοστρώσεις σε Κοινότητες του Δήμου.
διαβαστε περισσοτερα

Ν. Φαρμάκης: «Η Δυτική Ελλάδα της επόμενης 5ετίας πρέπει να είναι μία ευρωπαϊκή περιφέρεια καινοτομικής επιχειρηματικότητας»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ
Ν. Φαρμάκης: «Η Δυτική Ελλάδα της επόμενης 5ετίας πρέπει να είναι μία ευρωπαϊκή περιφέρεια καινοτομικής επιχειρηματικότητας»
Στην επιτάχυνση που καταγράφεται σε πολλούς δείκτες κατά την τελευταία τριετία επικέντρωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά την ομιλία του την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023 στην συνάντηση εργασίας με θέμα  την Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης για την προγραμματική περίοδο 2021-2027.
διαβαστε περισσοτερα

Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Βάρνακα. Εθελοντική αιμοδοσία -Κυριακή 19-03-23

διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................