Εφιστούμε προσοχή προς τους πολίτες του Ξηρομέρου για τα ακραία καιρικά φαινόμενα (θυελλώδεις άνεμοι).

Εφιστούμε προσοχή προς τους πολίτες του Ξηρομέρου για τα ακραία καιρικά φαινόμενα (θυελλώδεις άνεμοι).

https://www.dimosxiromerou.gr/nea
Ημερομηνία 25.11.2023 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ξηρομέρου, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας από τους κινδύνους που προέρχονται από τον καιρό, με κύρια χαρακτηριστικά τους πολύ θυελλώδεις ανέμους σε όλη σχεδόν τη χώρα και τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική και νότια νησιωτική Ελλάδα. Ειδικότερα, η Πολιτική Προστασία του Δήμου, σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, συνιστά στους δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να:
διαβαστε περισσοτερα

Γυναίκες Λιομαζώχτρες στο Ξηρόμερο Αιτωλοακαρνανίας… «Γυναίκες σκυφτές σαν σε ικεσία γονατιστές μες στον πλατύ, βαθύγνωμο ελαιώνα…»

Γράφει η Δρ Μαρία Ν. Αγγέληe-mail:agelimaria@yahoo.gr   Στα χωριά του Ξηρομέρου οι βασικές εργασίες των κατοίκων ήταν η κτηνοτροφία και το μάζεμα του βελανιδιού. Αργότερα προστέθηκε και ο καπνός. Μερικά αμπέλια, λίγες ελιές, αμυγδαλιές και καρυδιές καλλιεργούσε κάθε οικογένεια για τις ανάγκες της. Σημαντική καλλιέργεια ελιάς υπήρχε στην Κανδήλα Ξηρομέρου. Όποιος δεν είχε δικές του ελιές πήγαινε σε κοντινά χωριά και σε νησιά για να μαζέψει και να πάρει το ανάλογο μερίδιο το οποίο είχε συμφωνήσει με τον ιδιοκτήτη. Από προφορικές αφηγήσεις προκύπτει ότι αρκετοί ξηρομερίτες μετακινούνταν για τη συλλογή ελιών στα νησιά Κάλαμο, Ιθάκη (Θιάκι), Καστό κ.ά.
διαβαστε περισσοτερα

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών ΦαινομένωνΤο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στις 24-11-2023/1200 αναβαθμίζεται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, λόγω της σημαντικής και γρήγορης βάθυνσης του βαρομετρικού χαμηλού Bettina που σχηματίστηκε στην Αδριατική και κινείται προς τη χώρα μας, με αποτέλεσμα τη σημαντική ενίσχυση των ανέμων που θα φτάσουν στα 9 και πιθανώς τοπικά στα 10 μποφόρ. Πιο συγκεκριμένα:
διαβαστε περισσοτερα

ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ: Καμία νέα μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας και καμία επέκταση, στο παράκτιο μέτωπο Αστακός - Μύτικας και τη Νήσο Κάλαμο.

ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ: Καμία νέα μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας και καμία επέκταση, στο παράκτιο μέτωπο Αστακός - Μύτικας και τη Νήσο Κάλαμο.
ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 12:00 μ.μ.
Όλοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίαςΔιεκδικούμε το μέλλον του τόπου μας
Όλοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορείαπρος την περιοχή Καμπλάφκα Αστακού,παραλιακή ζώνη Αστακού – Μύτικα
Διεκδικούμε:
διαβαστε περισσοτερα

ΚΚΕ_ΚΝΕ_ Αύριο η εκδήλωση για την Παλαιστίνη

Τομεακή ΟργάνωσηΑιτωλοακαρνανίαςΙ. Σταΐκου 2 ,30100  ΑΓΡΙΝΙΟ,τηλ. :2641057875, Fax:2641026654,e-mail : kke_ne_aitnias@yahoo.gr



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΕκδήλωση με θέμα «Η ιστορία έχει μία σωστή πλευρά: Με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά! - Όχι στην ισραηλινή κατοχή της Παλαιστίνης, που πληρώνει και ο λαός του Ισραήλ!», διοργανώνουν η ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και το ΤΣ Αιτωλοακαρνανίας της ΚΝΕ, την Κυριακή 26 Νοέμβρη, στις 10:30 πμ, στην Αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου.Θα μιλήσει ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ
διαβαστε περισσοτερα

Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!

Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!Η Λαϊκή Συσπείρωση Ξηρομέρου στηρίζει τη δράση φορέων που δραστηριοποιούνται ώστε να μην παραδοθεί η παραλιακή ζώνη Αστακού-Μύτικα και Εχινάδων νήσων στους μονοπωλιακούς ομίλους των ιχθυοκαλλιεργειών. Απαιτούμε την κατάργηση του προεδρικού διατάγματος .
Τα κέρδη τους μολύνουν τις ζωές μας!
Όχι στην εκμετάλλευση του παραλιακού μετώπου Αστακού-Μύτικα και Εχινάδων νήσων από τα μονοπώλια των ιχθυοκαλλιεργειών.
Οι συνέπειες ενός τέτοιου εγχειρήματος θα επιδράσουν αρνητικά στο βυθό της θάλασσας τον οποίο θα μολύνουν, θα οδηγήσουν σε ιδιωτικοποίηση και αποκλεισμό μεγάλων παράκτιων περιοχών με ό,τι συνεπάγεται για τους κατοίκους της περιοχής και τις μικρές τουριστικές επιχειρήσεις, θα επιταχύνουν τον αφανισμό των μικρομεσαίων ψαράδων που ήδη πλήττονται από την κοινή Ευρωπαϊκή πολιτική της Ε.Ε
Η Λαϊκή Συσπείρωση θα αποτελέσει την φωνή του λαού και των φορέων που αντιτίθενται σε αυτή και κάθε αρνητική -αντιλαϊκή εξέλιξη και θα συμβάλλει με κάθε μέσο για την κατάργηση τ…
διαβαστε περισσοτερα

Από τα Χωράφια της Ευρυτανίας στα Φώτα της Αμερικής | Στην Αγκαλιά Δύο Πατρίδων(βίντεο)

ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ"Από την Ελλάδα στην Αμερική: Η Συναρπαστική Ιστορία του Παναγιώτη" Στο γραφικό χωριό Κρέντης Ευρυτανίας, η συνάντηση μας με τον κύριο Παναγιώτη αποδείχτηκε μια συναρπαστική εξερεύνηση στη ζωή ενός ανθρώπου που αντιμετώπισε τη φτώχεια, προσφέροντας τη ζωή του μια νέα πορεία προς την ευημερία.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................