ΜΠΑΜΠΙΝΗ: Εντυπωσίασαν τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Φυτειών ''ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΟ ΦΩΣ''(φωτο-βιντεο)

Εντυπωσίασαν τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Φυτειών ''ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΟ ΦΩΣ''σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μπαμπίνηςστις 10 Αυγούστου στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων στο χωριό μας .  Τα χορευτικά με τις επιβλητικές του παραδοσιακές στολές παρουσίασαν  χορούς από όλοι την Ελλάδα και καταχειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους ...ευχάριστη νότα οι μικροί χορευτές του Συλλόγου. ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΒΡΑΔΙΑ ΓΕΜΑΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗπου σημείωσε τεράστια επιτυχία
διαβαστε περισσοτερα

ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ:Μοναδικές στιγμές στον Άγιο Γεώργιο. Ετελέσθει μετά απο 43 χρόνια θεία λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ναό στο παλιό χωριό.

Το πρωινό τις 10ης Αυγούστου 2019 θα μείνει χαραγμένο στη Ιστορία του μικρού Χωριού μας. Μετά απο 43 χρόνια εγκατάλειψης ο Ναός γέμισε ξανά από πιστούς από το χωριό μας άλλα και από τα γειτονικά χωριά.
Η πανηγυρική θεία λειτουργία ετελέσθει προεξάρχονος του εκπροσώπου του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ Κοσμά,Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη κ.κΝεκτάριου Τριάντη συνλειτουργούντων του εφημέριου του οικείου εφημέριου Ναού πατηρ θεοδώρου Τριάντη και του εφημέριου Γουριωτίσσης και συγχωριανού μας, πατηρ Χρήστου Γιώτη. Τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.
διαβαστε περισσοτερα

ΜΠΑΜΠΙΝΗ: Ομιλία στο παρεκκλήσιο του Κοιμητηρίου από τον Αλέξανδρο Κυριαζή.

Αγαπητές κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι που παρευρίσκεσθε αυτό το βράδυ μαζί μας στο Κοιμητήριο του χωριού μας.  Μόλις προ ολίγου σε αυτόν εδώ το μικρό χώρο του Κοιμητηρίου σε αυτό το μικρό παρεκκλήσι που είναι αφιερωμένο στην Κοίμηση της Παναγίας μας , χοροστατώντας του πατέρα Νικόδημου αναπέμψαμε τις παρακλήσεις μας και τους ύμνους μας εις την υπέρ-αγία Θεοτόκο , όπως δια των πρεσβειών της αναπαύει τις ψυχές των ανθρώπων μας και των συνανθρώπων μας , που όλοι μας έχουμε ανά τους χώρους του Κοιμητηρίου θαμμένους παλαιά και πρόσφατα .
διαβαστε περισσοτερα

Ο Επιτάφιος της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Παπαδάτου Ξηρομέρου

Με την πρέπουσα λαμπρότητα και σε κατανυκτική ατμόσφαιρα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην Παπαδάτου Ξηρομέρου χθες Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019, τελέστηκε από τον πατέρα Εφραίμ ο Πανηγυρικός Εσπερινός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Κατά τη διάρκεια του εσπερινού εψάλησαν τα Εγκώμια μπροστά στον απλοϊκά και όμορφα στολισμένο Επιτάφιο και στη συνέχεια έγινε η Λιτανεία της εικόνας της Παναγίας και του επιταφίου από τον Ιερό ναό Αγίου Νιολάου στην Παναγιά τη Μαυρομάτα.
διαβαστε περισσοτερα

Βασιλόπουλο Ξηρομέρου: Εσπερινός στην Παναγία Οδηγήτρια

διαβαστε περισσοτερα

Ο εορτασμός του Δεκαπενταύγουστου στην Ελλάδα

Ο Δεκαπενταύγουστος, «το Πάσχα του καλοκαιριού», είναι αφιερωμένος στην Παναγία, τη μητέρα όλων των Χριστιανών και εορτάζεται με ιδιαίτερη ευλάβεια σε όλο τον ελληνικό χώρο.

Η Παναγία έχει για τους Έλληνες και εθνική σημασία, αφού έχει συνδεθεί με τους αγώνες του έθνους και έτσι ο ελληνικός λαός την τιμά και τη σέβεται περισσότερο από κάθε άλλο ιερό πρόσωπο. Αυτή η ιδιαίτερη λατρεία που έχει ο ελληνικός λαός για την Παναγία φαίνεται και από τα εκατοντάδες προσωνύμια που της έχουν αποδώσει, αλλά και από τα αναρίθμητα προσκυνήματα ανά την επικράτεια.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................