O ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΜΠΑΜΠΑΛΙΟΥ ΒΑΛΤΟΥ ''ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ'' στο μνημόσυνο για τα θύματα της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στο μνημείο της πλατείας Αλεξάνδρας Πειραιά(φωτο)

Με  ελάχιστη παρουσία κόσμου   λόγω  των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό τελέσθηκε σήμερα (παραμονή της γενοκτονίας)Δευτέρα 18 Μαίου 2020 επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου  στο μνημείο της πλατείας Αλεξάνδρας Πειραιά.
Παρών και εκπρόσωποι από το ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΝΤΙΩΝ ΜΠΑΜΠΑΛΙΟΥ ΒΑΛΤΟΥ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ  ''ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ'' με τον πρόεδρο & ταμία της Παμποντιακής ομοσπονδίας Νότιας Ελλάδος &Νήσων  Φάνη Κοντοχρήστο και τη Γραμματέα του Συλλόγου Άννα Μαρία Προκοπίδου.

διαβαστε περισσοτερα

Κυκλοφόρησε ο νέος τηλεφωνικός κατάλογος του Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων " Τα Κόροντα "

Ανάρπαστος έγινε ο νέος τηλεφωνικός κατάλογος που εκδόθηκε ( Β ' έκδοση ) από το Σύνδεσμο Χρυσοβιτσάνων και περιλαμβάνει τα σταθερά και κινητά τηλέφωνα των συγχωριανών. Η τιμή του είναι 5 ευρώ και μπορείτε να τον προμηθευτείτε στο χωριό στο σούπερ μάρκετ της Καλλιρρόης Χασιώτη, στην Αθήνα από το φωτογραφείο του Λεωνίδα Ζορμπά, Κειριαδών 158 κ. Πετράλωνα τηλ 210 3421609 και από τα μέλη του Δ. Σ. του Συλλόγου.
διαβαστε περισσοτερα

19 Μαϊου ημέρα Γενοκτονίας Ποντίων .Γράφει ο Γιάννης Γερογιάννης

19 Μαϊου ημέρα Γενοκτονίας Ποντίων "Αλλοι επρότεινον να βάλωμεν φωτιά στα σπίτια μας και να καώμεν μέσα· άλλοι ψυχραιμότεροι επρότειναν να πάμε και όπου θέλει ο Θεός εκεί αποθάνωμεν· βεβαίως υπερίσχυσε η γνώμη των τελευταίων διά το γλυκύ της ψυχής».
διαβαστε περισσοτερα

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

Ν. Φαρμάκης: «Πόντος, έν άστρον φωτεινόν… Για πάντα!» Με αφορμή την Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων, που τιμάται στις 19 Μαΐου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, προέβη στην εξής δήλωση: «Περισσότερο από έναν αιώνα κρατάει πλέον το αδικαίωτο έγκλημα σε βάρος του Ποντιακού Ελληνισμού, το ίδιο όμως και η άσβεστη μνήμη, οι παραδόσεις και γενικότερα, η ζώσα ψυχή του Πόντου, στις καρδιές των απογόνων, εκείνων που βίωσαν τη γενοκτονία, τον εκτοπισμό, την προσφυγιά.  Αποτελεί χρέος μας, κάθε χρόνο τέτοια μέρα να επαναλαμβάνουμε ότι κανένας Έλληνας δεν ξεχνάει. Ο Ελληνισμός θα διεκδικεί τη δικαίωση των θυμάτων του Πόντου όσα χρόνια και αν απαιτηθούν.    
Πόντος έν, άστρον φωτεινόν… Για πάντα!»
διαβαστε περισσοτερα

Ανακοίνωση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ για την τοποθέτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του προέδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας

Ως Λαϊκή Συσπείρωση Ακτίου Βόνιτσας καταδικάζουμε με το πλέον κατηγορηματικό τρόπο την  τοποθέτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του προέδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας, καθώς μέσα από αυτήν την τοποθέτηση αποτυπώνεται πλήρως το πως αντιλαμβάνονται οι μεγαλοεπιχειρηματίες και οι μεγαλοξενοδόχοι το δικαίωμα στις διακοπές των λαϊκών στρωμάτων.  Για εμάς ο τουρισμός είναι η ανάγκη του εργαζόμενου, του αγρότη, του αυτοαπασχολούμενου, του νεολαίου για διακοπές - ξεκούραση - αναψυχή.
διαβαστε περισσοτερα

ΝΙΚΟΣ ΖΩΓΑΣ:ΑΓΑΠΑΩ , ΣΤΗΡΙΖΩ ΚΑΙ ΨΩΝΙΖΩ ΣΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ

Αγαπητοί Συνδημότισσες κ Συνδημότες, 
Περάσαμε μια πολύ δύσκολη περίοδο όπου επλήγησαν σε μεγάλο βαθμό οι επαγγελματίες, οι κτηνοτρόφοι, οι αλιείς και άλλοι κλάδοι.
Η ραχοκοκαλιά του τόπου μας χρειάζεται τώρα περισσότερο από ποτέ την αλληλεγγύη και την στήριξη μας!
Γι αυτό όλοι μαζί έχουμε ως σύνθημα μας:
ΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ!
ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ!
ΨΩΝΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ!
Με εκτίμηση 

Ζώγας Νικόλαος  Δημοτικός Σύμβουλος Ξηρομέρου  Με την παράταξη Αναζωογόνηση Ξηρομέρου 

διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................