Μήνυμα του Δημάρχου Ακτίου - Βόνιτσας Γιώργου Αποστολάκη για την γενοκτονία των Ποντίων

19η Μαΐου είναι ημέρα μνήμης, τιμής και σεβασμού στον Ποντιακό Ελληνισμό. Κοντεύουν 100 χρόνια από τότε, από τότε που οι Νεότουρκοι εξόντωσαν 353.000 Έλληνες, από τότε που ξερίζωσαν 500.000, από τότε που ο ιστορικός Ποντιακός Λαός έγινε ένας λαός της διασποράς, ένας λαός προσφύγων. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε τους αγώνες και τις θυσίες του Ποντιακού Ελληνισμού, της Γενοκτονίας των Ποντίων. Ευλογημένη η μνήμη των αδικοχαμένων αδελφών Ποντίων
Γιώργος Αποστολάκης.Δήμαρχος Ακτίου - Βόνιτσας
διαβαστε περισσοτερα

Εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Σύνταγμα

Με τη συγκέντρωση και την αλλαγή φρουράς στην πλατεία Συντάγματος, και συγκεκριμένα στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, σήμερα Σάββατο 19 Μαΐου, η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (ΠΟΕ) ολοκλήρωσε τις εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων.
διαβαστε περισσοτερα

Παπαδάτου Ξηρομέρου. Λιτάνευση Ιερής Εικόνας Αγίου Νικολάου

Σήμερα  το απόγευμα ο Μεγάλος πανηγυρικός εσπερινός στη   γιορτή Ανακομιδής λειψάνου του Αγίου Νικολάου στην Παπαδάτου Ξηρομέρου ακολούθησε λιτάνευση Ιερής Εικόνας Αγίου Νικολάου, με μεγάλη παρουσία πιστών από τη Παπαδάτου και τα γύρω χωριά.

Αύριο  Κυριακή 20 Μαΐου 2018 ώρα 7:00 ο Όρθρος και την πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

διαβαστε περισσοτερα

Κλιμάκιο της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ θα περιοδεύσει την Δευτέρα 21/5 στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές του Αγρινίου που δεν έχουν αποζημιωθεί ακόμη.

Κλιμάκιο της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ με επικεφαλής το Νίκο Μωραΐτη βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, θα περιοδεύσει την Δευτέρα 21/5 στις πληγείσες από τις πλημμύρες (του περασμένου Δεκέμβρη) περιοχές του Αγρινίου, καθώς αν και έχει περάσει σχεδόν μισός χρόνος από τις πλημμύρες, δεν έχουν αποζημιωθεί οι πληγέντες, ούτε έχουν γίνει αντιπλημμυρικά έργα.
διαβαστε περισσοτερα

Μεγάλο παραδοσιακό ημερήσιο γλέντι στο εξωκλήσι του Αγίου Νικολάου στη Στάνο Αμφιλοχίας την Τετάρτη 23 Μαίου2018

Μεγάλο παραδοσιακό ημερήσιο γλέντι στο εξωκλήσι του 

Αγίου Νικολάου στη Στάνο Αμφιλοχίας την Τετάρτη 23 

Μαίου2018

Το γλέντι αποτελείται από πολλούς εθελοντές και πολλές 

προσφορές από κτηνοτρόφους, επαγγελματίες και τους 

κατοίκους του χωριού.

Φαγητά , ποτά ΔΩΡΕΑΝ

διαβαστε περισσοτερα

Παν/μιο Πατρών: Η προσπάθεια υποβάθμισης της εκπαίδευσης, του Αλέξανδρου Τσιμέρη*

Παν/μιο Πατρών: Η προσπάθεια υποβάθμισης της εκπαίδευσης Η οικονομική κρίση και η κρίση των αξιών φέρνουν για άλλη μία φορά αντιμέτωπους τους φοιτητές με την διοίκηση του τμήματος των πολιτικών μηχανικών του πανεπιστημίου Πατρών. Βρισκόμαστε σε μία κατάσταση που μας οδηγεί στην υποβάθμιση και στην πλήρη διάλυση του τμήματος μας.
διαβαστε περισσοτερα

Φούρνος -Ζαχαροπλαστική Προδρομίτης Βόνιτσα.Στηρίζουμε τους συμπατριώτες μας

Με οδηγό την παράδοση και με μεγάλη αγάπη στις παλιές αυθεντικές παραδοσιακές συνταγές, στον Παραδοσιακό Φούρνο της Βόνιτσας, της οικογένειας ''ΠΡΟΔΡΟΜΙΤΗ'' προσφέρουν πάντα φρέσκα προϊόντα και μια πλούσια ποικιλία παραδοσιακών παρασκευασμάτων από αγνά υλικά. Φιλική εξυπηρέτηση και πάντοτε με σεβασμό στο πελάτη. 
διαβαστε περισσοτερα

19η ΜΑΐΟΥ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗς ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

Ένα εκλεκτό τμήμα του Ελληνισμού ζούσε στα βόρεια της Μικράς Ασίας, στην περιοχή του Πόντου, μετά τη διάλυση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Η άλωση της Τραπεζούντας το 1461 από τους Οθωμανούς δεν τους αλλοίωσε το φρόνημα και την ελληνική τους συνείδηση, παρότι ζούσαν αποκομμένοι από τον εθνικό κορμό. Μπορεί να αποτελούσαν μειονότητα -το 40% του πληθυσμού, αλλά γρήγορα κυριάρχησαν στην οικονομική ζωή της περιοχής, ζώντας κυρίως στα αστικά κέντρα.

διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................