ΒΟΝΙΤΣΑ: Σε γήπεδο στολίδι αγωνίστηκε ο Πας Αμβρακικός

Ξεχωριστή η σημερινή ημέρα, για εμένα . Από εκείνες, που σου θυμίζουν ότι αξίζει να κυνηγάς κάτι το καλύτερο για το χωριό σου, για τον Δήμο σου . Σήμερα, η ομάδα της Βόνιτσας, ο Πας Αμβρακικός, αγωνίστηκε στο νέο γήπεδο με συνθετικό χλοοτάπητα, στο νέο στάδιο της Βόνιτσας, με ένα υπέροχο στίβο. Από την πρώτη στιγμή ενασχόλησης μου, με την τοπική αυτοδιοίκηση, αυτό το γήπεδο ,αυτό το στάδιο, ήταν προσωπικό στοιχημα και ταυτόχρονα υπόσχεση κ δέσμευση του Δημάρχου Γιώργος Αποστολάκης και παράλληλα της δημοτικής αρχής.
Το Εθνικό Στάδιο Βόνιτσας διαθέτει προς το παρόν, συνθετικό χλοοτάπητα, στίβο (6 κουλουαρ, μήκος ,τριπλούν) ,φωτισμό και σκεπαστή εξέδρα 500 θέσεων . Έρχονται νέα αποδυτήρια ,νέα γήπεδα τένις ,μπάσκετ, βόλεϋ ,επιπλέον εγκαταστάσεις στίβου, εξέδρες και φωτισμό σε όλα τα τερέν και τέλος και άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις έκπληξη . Είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτό το στολίδι που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τον αθλητισμό της περιοχής μας .
Αναφέρει σε ανάρτηση …
διαβαστε περισσοτερα

Θύμησες: Σπερνό

Σπερνο!! Γλύκισμα ενόψει ονομαστικών εορτών που τείνει προς εξαφάνιση! Μείγμα με γεννήματα της γης σιτάρι βρασμένο ανακατεμένο με σουσάμι ζάχαρη αμύγδαλα καρύδια σταφίδες λίγο κανέλα διακοσμημένο με ρόδι καθαρισμένο..μία γεύση ξεχωριστή ιδιαίτερα αγαπητή στα παιδιά...Κάθε οικογένεια όταν γιόρταζε ένα μέλος της πήγαινε στην εκκλησία το πιάτο αυτό ,το σπερνό όπως το λέμε για ευχές και για τα χρόνια πολλά στη γιορτή του και το μοίραζε σε παιδιά κυρίως που παρευρίσκονταν εκεί ανυπομονώντας να δοκιμάσουν τη γεύση του... ποιος δεν το θυμάται;Όλα τα παιδιά τρέχανε μόλις χτυπούσε ή καμπάνα του εσπερινού και την άλλη μέρα στο σπίτι στο γιορτάσι για κουραμπιέδες ραβανί και χρόνια πολλά....!!! όμορφες παιδικές αναμνήσεις!!!!τόσο κοντά όλοι ..!!!!.
Δια χειρός Γ.Ι.Μ
διαβαστε περισσοτερα

Η καρδιά του Ξηρομέρου «χτύπησε» Στο Πανελλήνιο Συνέδριο Γενικής-Οικογενειακής Ιατρικής

Πανελλήνιο Συνέδριο Γενικής-Οικογενειακής ΙατρικήςΗ καρδιά του Ξηρομέρου «χτύπησε» και στο Συνέδριο με τους δύο εξαίρετους συναδέλφους και φίλους ,τον Δρ Γουλέ Δημήτριο (Ρευματολόγος) από τον Αστακό και τον Δρ Κέκο Γεώργιο (Γενικός Χειρουργός) από την Παλαιομάνινα . Ευχαριστώ την Οργανωτική Επιτροπή για την τιμητική πρόσκληση και την χαρά να συμμετάσχω στην Επιστημονική Επιτροπή ανάμεσα σε καταξιωμένους επιστήμονες και να προεδρεύσω σε ενδιαφέρουσες ομιλίες .

Giannis Triantafillakisf/b
διαβαστε περισσοτερα
Εφιστούμε την προσοχή σας στην αυστηρή τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

Εφιστούμε την προσοχή σας στην αυστηρή τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

Αστακός 30.10.2021 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Αγαπητοί συμπολίτες μας. Λόγω της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων covid-19 στην περιοχή μας και στους όμορους Δήμους, εφιστούμε την προσοχή σας στην αυστηρή τήρηση των υγειονομικών μέτρων. Παρακαλούμε πολύ να αποφεύγεται ο συνωστισμός και να τηρούνται όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας: Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας, δεδομένο ότι την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, το επιδημιολογικό φορτίο σε όλη τη χώρα είναι αυξημένο και απαιτείται η πλήρη συμμόρφωση στα μέτρα ατομικής προστασίας, καθώς και αύξηση του εμβολιασμού.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ
https://www.dimosxiromerou.gr/nea
διαβαστε περισσοτερα

Αύριο Κυριακή αλλάζει η ώρα.....

Μπαίνουμε σιγά σιγά σε… χειμωνιάτικο κλίμα, αφού αυτή την Κυριακή θα αλλάξει και η ώρα από θερινή σε χειμερινή. Αύριο Κυριακή λοιπόν, 31 Οκτωβρίου, την τελευταία δηλαδή Κυριακή του μήνα, θα περάσουμε από τη θερινή στη χειμερινή ώρα.Τα ξημερώματα, στις 04:00 θα γυρίσουμε όλοι τα ρολόγια μία ώρα πίσω, δηλαδή στις 03:00, κερδίζοντας ουσιαστικά και… μία ώρα ύπνου!
διαβαστε περισσοτερα

ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ -Επέστρεψε η Αποστολή του ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ Από την Χαλκίδα όπου συμμετείχε στα Πανελλήνια πρωτάθληματα Ταεκβοντο Εφήβων Νεανίδων και παιδων κορασιδων. -ΑΣΗΜΈΝΙΟ ΜΕΤΑΛΙΟ Η ΜΑΥΡΙΑΚΑ ΠΑΝΑΓΙΏΤΑ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ

Επέστρεψε σήμερα (χθες)29 Οκτωβρίου 2021 η Αποστολή του ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ Από την Χαλκίδα όπου συμμετείχε στα Πανελλήνια πρωτάθληματα Ταεκβοντο Εφήβων Νεανίδων και παίδων κορασίδων.Τα αποτελέσματα :
2η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΣΗΜΈΝΙΟ ΜΕΤΑΛΙΟ Η ΜΑΥΡΙΑΚΑ ΠΑΝΑΓΙΏΤΑ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΊΑ ΚΟΡΑΣΙΔΏΝ ΜΕΤΆ ΑΠΌ 5 ΑΓΩΝΕΣ..!!!(Αξίζει να σημειωθεί ότι η διάκριση της αυτή συνοδεύεται και με την απόκτηση μορίων για την εισαγωγή της στα Πανεπιστημια της χώρας)
ΤΗΝ 5η ΘΈΣΗ Μετά από Νικηφόρους και δυνατούς αγώνες κατέκτησαν οι :
ΤΟΜΠΑΣ ΓΙΏΡΓΟΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΈΑ ΜΆΚΡΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΙΩΆΝΝΗ ΜΆΚΡΗ ΑΛΕΞΆΝΔΡΑ ΤΟΥ ΙΩΆΝΝΗ
Δεν κατάφεραν να προχωρήσουν παρόλο την μεγάλη προσπάθεια οι ΠΑΠΑΖΩΗ ΔΈΣΠΟΙΝΑ ΤΌΜΠΑ ΕΥΣΤΑΘΊΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΈΑ ΚΑΙ ΔΟΥΡΟΥΚΗΣ ΖΩΗΣ.. Μετά από 2 χρόνια αναγκαστικής απουσίας από τα τερέν, οι αθλητές του ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ βρίσκοντας σιγά σιγά τα αγωνιστικά τους βήματα κατάφεραν να διακριθούν σε ΠΑΝΕΛΛΉΝΙΟ ΕΠΊΠΕΔΟ.. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλα παιδιά για την μεγάλη προσπάθεια, τις διακρίσεις και την αγωνιστικής τους παρουσια σ…
διαβαστε περισσοτερα

Τα βιντεοσκοπημένα πρακτικά του Δ.Σ., της τακτικής συνεδρίασης, την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021.

Στα πλαίσια της Δημοκρατίας, της διαφάνειας, της δημόσιας λογοδοσίας και της πλήρης ενημέρωσης των δημοτών, στην ιστοσελίδα του Δήμου Ξηρομέρου, αναρτώνται από την αρχή της παρούσας δημοτικής περιόδου και για πρώτη φορά, τα ηχητικά πρακτικά όλων των Δημοτικών Συμβουλίων, όπως ήταν και η προγραμματική δέσμευση της παρούσας δημοτικής αρχής. ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΘΕΜΑ 1ον: Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την υποβάθμιση του Δημητρούκειου Δημοτικού Σχολείου Καραϊσκάκη – Βασιλόπουλου του Δήμου Ξηρομέρου. Εισηγητής ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Κων/νος Μπαμπούρης. ΘΕΜΑ 2ον: Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2021 του Δήμου Ξηρομέρου. Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Σωτήρης Γερόλυμος. ΘΕΜΑ 3ον: Γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου σχετικά με την εκτροπή του Αχελώου και την λειτουργία του Υδροηλεκτρικού έργου (ΥΗΕ) της Μεσοχώρας. Εισηγητής ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Ιωάννης Τριανταφυλλάκης. ΘΕΜΑ 4ον: Αντικατάσταση μελών στην Δημοτι…
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................