ΚΟΥΡΙΜΑΣ Η ΚΟΥΡΑΜΑΣ: ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΥΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

Ένα παραδοσιακό γλυκό από το Μοναστηράκι Ξηρομέρου
Υλικά: 1 λίτρο λάδι,1κιλό και 1\ 4 αλεύρι,1 λίτρο νερό 1/3 του κιλού ζάχαρη.1 κιλό μέλι ,μια κουταλιά της σούπας κανελογαρούφαλα,ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι.
Εκτέλεση:
βράζουμε το λάδι και ύστερα από αρκετές βράσεις ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ξανθίσει το μείγμα και να γίνει σαν πηχτή κουρκούτι. Αδειάζουμε το μείγμα σε άλλο αγγειό βράζουμε το νερό με την ζάχαρη και το ρίχνουμε μέσα στη λεκάνη .
διαβαστε περισσοτερα

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυμων Καιρικών Φαινομένων

Όπως ανακοινώθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) και δημοσιοποιήθηκε από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το εν ισχύ Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων με α.α. 9/2020 που εκδόθηκε την Παρασκευή (11-12-2020) επικαιροποιείται ως ακολούθως:
Α. Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που ήδη εκδηλώνονται σε πολλές περιοχές της χώρας, θα επηρεάσουν:
1. ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ (13-12-2020)α. Την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, τα νησιά του Ιονίου από την Κεφαλλονιά και νοτιότερα, τη δυτική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, από τις απογευματινές ώρες την ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από τις βραδινές ώρες, την ανατολική Στερεά, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες.Το βράδυ τα φαινόμενα στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο θα εξασθενήσουν.
2. ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (14-12-2020)α. Την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, την ανατολική Θεσσαλία (κυρίως τη Μαγνησία), τις Σποράδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μέχρι το μεσημέρι.β. Την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα Δωδεκάνησα και κατά…
διαβαστε περισσοτερα

Δυτική Ελλάδα Δικαίωμα στην Πρόοδο-Ολοκαύτωμα Καλαβρύτων: Δεν ξεχνάμε

Σήμερα, η ανθρωπότητα σκύβει ευλαβικά και αποτίνει φόρο τιμής στο Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων.

Σήμερα ο χρόνος σταματάει σε αυτόν τον μαρτυρικό τόπο για να θυμίζει τη φρίκη του πολέμου, την απανθρωπιά του φασισμού και του ναζισμού.

Τα Καλάβρυτα, φάρος της καθολικής αντίστασης του Ελληνικού Λαού ενάντια στη Γερμανική κατοχή, θυμίζουν σε όλους εμάς το ιστορικό μας χρέος απέναντι στην Πατρίδα μας για τη διεκδίκηση των πολεμικών επανορθώσεων και αποζημιώσεων.

Ποτέ πια πόλεμος!

Ποτέ πια φασισμός!

Ποτέ πια ναζισμός!
διαβαστε περισσοτερα

Σαν σήμερα :Το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων

Ένα από μεγαλύτερα εγκλήματα της Ναζιστικής Γερμανίας κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Στις 13 Δεκεμβρίου του 1943 δυνάμεις της «Βέρμαχτ» σκότωσαν σχεδόν όλους τους άρρενες κατοίκους των Καλαβρύτων, σε αντίποινα για την εκτέλεση αιχμαλώτων Γερμανών στρατιωτών από τον ΕΛΑΣ.Το τελευταίο ιδίως έτος της Κατοχής είχαν αυξηθεί δραματικά οι ακρότητες των κατακτητών, καθώς η κυριαρχία τους βρισκόταν υπό διαρκή αμφισβήτηση από την ελληνική αντίσταση και οι δυνάμεις τους δεν επαρκούσαν για να ελέγχουν τη χώρα. Η τύχη των Καλαβρύτων φαίνεται να προδιαγράφτηκε μετά την ήττα των Γερμανών από τις δυνάμεις του ΕΛΑΣ στη Μάχη της Κερπινής (20 Οκτωβρίου 1943), κατά την οποία σκοτώθηκαν δεκάδες Γερμανοί στρατιώτες και αιχμαλωτίστηκαν 78.
Τότε τέθηκε σε εφαρμογή από το γερμανικό στρατηγείο η «Επιχείρηση Καλάβρυτα» («Unternehmen Kalavryta»), με αντικειμενικό στόχο την περικύκλωση των ανταρτών στην ορεινή περιοχή των Καλαβρύτων και την εξόντωσή τους. Την εκτέλεση της αποστολής ανέλαβαν μονάδες τη…
διαβαστε περισσοτερα

Μπαμπινιώτης για Clickaway: «Ούτε δύσκολο ούτε γελοίο να δοκιμάσουμε την ελληνική απόδοση»

«Για να αντέξουν γλωσσικά και να μην αλλοιωθούν οι μικρές γλώσσες χρειάζονται μεγάλες αντοχές! Αυτό ισχύει και για την Ελληνική» αναφέρει ο καθηγητήςΜε νέα ανάρτησή του στο Facebook του ο καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Μπαμπινιώτηςαναφέρεται στην χρήση ξένων λέξεων που έχουν υιοθετηθεί κατά κόρον την περίοδο της πανδημίας - όπως «lockdown», «take away» και «click away».Συγκεκριμένα αναφέρει:(εδώ)
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................