Π.Δ.Ε.Άλλοι 20.000 νέοι ταξιδεύουν στην Ευρώπη - Νέος γύρος αιτήσεων για το πρόγραμμα DiscoverEU

Την ευκαιρία να ταξιδέψουν και να ανακαλύψουν την Ευρώπη θα έχουν όλοι οι νέοι και νέες ηλικίας 18 ετών και άνω, στο πλαίσιο του προγράμματος DiscoverEU, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε νέο γύρο αιτήσεων για χορήγηση ταξιδιωτικών καρτών.
διαβαστε περισσοτερα

ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΕΙΟ. Του Άρη Μπιτσώρη

Στο δρόμο που σε πάει ντουγρού προς την Καμάρα ίσια στη Δημητρίου Γούναρη πιο πάνω απ’ τα Ιλίσια στο εκκλησάκι απέναντι προ της  Διαγωνίου ψάχνω να βρω την πρόσοψη παλιού φωτογραφείου.
Εκεί με το χακί μπερέ βγήκα φωτογραφία κι ο φωτογράφος έβαλε όλη τη μαεστρία. Στα εικοστρία χρόνια μου κλεισμένα στην κορνίζα εστίαζαν τη δέσμη τους τα φώτα απ’ τη μαρκίζα.
Συνέχεια εδώ
διαβαστε περισσοτερα

Πολυσπόρια (ένα έθιμο της εορτής των εισοδίων της Θεοτόκου)

Τα πολυσπόρια είναι ένα είδος χυλού,με διάφορα δημητριακά.
Παλιά,βάζανε και όσπρια.
Σιτάρι,καλαμπόκι με φακές,ρεβύθια,φασόλια.
Τα έβραζαν στις 21 Νοεμβρίου της Πολυσπορίτισσας και στις 30 Νοέμβρη του Αγίου Αντρέα( τ’ Αντριός),για να έχουν καλή σοδειά,αφού το Νοέμβριο,έσπερναν ( σιτάρι,καλαμπόκι) τότε δεν τα πότιζαν.
Και σήμερα ακόμα στο Ξηρόμερο βράζουν πολυσπόρια.
Προτιμώ τα πολυσπόρια μόνο με σιτάρι και καλαμπόκι.

ΣΥΝΤΑΓΗ  Ξηρομερίτισσα blog
διαβαστε περισσοτερα

Κώστας Γεωργούλας.Απάντηση σε Λευτέρη Μάντζαρη

Κώστας Γεωργούλας: Κύριε Μάντζαρη θα καταθέσω τις απόψεις μου δημοκρατικά στα δημοτικά συμβούλια του Δήμου μας και όχι στα blog!Αγαπητέ κ. Μάντζαρη .
διαβαστε περισσοτερα

Απαντήσεις του Λευτέρη Μάντζαρη προς τον δημοτικό σύμβουλο Κώστα Γεωργούλα και το Blog Xiromeritis.

Διάβασα την ανάρτηση του xiromeritis σχετικά με τις δυο αναθέσεις που έκανε η κοινωφελής και δε μπορώ να καταλάβω τι επιδιώκει ο κ.Γεωργούλας.

διαβαστε περισσοτερα

Π.Δ.Ε.Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (26/19-11-2019) της ΕΜΥ/ΕΜΚ, που ισχύει από την Τρίτη 19-11-2019 μέχρι και την Πέμπτη 21-11-2019και δημοσιοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προβλέπει νέα επιδείνωση του καιρούαπό σήμερα Τρίτη (19-11-2019) από τις βραδινές ώρες και από τα δυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Α. Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:
διαβαστε περισσοτερα

Το πρόγραμμα του εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων στη Δυτική Ελλάδα

Με λαμπρότητα και επισημότητα γιορτάζεται και φέτος στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεωντην Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019. Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας έχουν ως εξής:
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................