ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΣΚΟΝΗΣ ΣΕ ΑΣΤΑΚΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΑ.(φωτο ΤΖΕΝΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ)

Επανεμφάνιση της Αφρικανικής σκόνης στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας ,μας επισκέφτηκε και στα χωριά του Ξηρομέρου (φωτο)

διαβαστε περισσοτερα

Αναμνήσεις : Πανηγύρι στο Καραϊσκάκη Ξηρομέρου (φωτο)

Πανηγύρι στο Καραϊσκάκη Ξηρομέρου 20-7-1986 για τη γιορτή του Προφήτη Ηλία. Στο κέντρο του μπάρπα Τάκη Ρηγάλου .(Που πάντοτε διοργάνωνε µεγάλα πανηγύρια και από εκεί πέρασαν  µεγάλοι καλλιτέχνες του Δηµοτικού Τραγουδιού) 

διαβαστε περισσοτερα

Η ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ LET'S DO IT GREECE 2018 (23-27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ)-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Αστακός, 17/4/2018 ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ, Ν.Π.Ι.Δ. ΤΗΛ.-ΦΑΞ: 26460-41482 E-mail: koinofelisxiromerou@gmail.com
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ “LETSDOITGREECE 2018”
Για μια ακόμα χρονιά, η ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ του ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ συμμετέχει στην ΠεριβαλλοντικήΕβδομάδα Εθελοντισμού «LetsdoitGreece 2018», που θα διεξαχθεί από τις 23-27 Απριλίου 2018.
Πρόκειται για μια εβδομάδα δράσεων, που δεν αποσκοπεί απλά στον καθαρισμό, αλλά στοχεύει στην αλλαγή της νοοτροπίας γύρω μας. Θέλοντας να δείξουμε στους συμπολίτες μας πόσο μεγάλη σημασία έχει το να διατηρούμε την καλή εικόνα της περιοχής μας και να εκφράσουμε την αγάπη μας γι’ αυτή, ως εθελοντές δεν περιμένουμε κάποιον να κάνει την αλλαγή για εμάς, αλλά προσπαθούμε όλοι μαζί να φέρουμε αυτή την αλλαγή.
Αρχικά, με κεντρική θεματική το «Εθελοντισμός και Νεολαία» και συνθημά μας το «Γίνε η αλλαγή που περιμένεις!», η εβδομάδα δράσεων …
διαβαστε περισσοτερα

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ:ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ πάσα χρήση πυρός λόγω αυξημένης επικινδυνότητας βάση της 1/2018 Πυροσβεστικής Διάταξης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

Βάση της Πυροσβεστικής Διάταξης 1/2018 της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας σας γνωρίζουμε ότι κατά την περίοδο από 1-5-2018 έως 31-10-2018:
Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι
Πάσα χρήση πυρός λόγω αυξημένης επικινδυνότητας , σε : 1. Δάση και Δασικές εκτάσεις .
2. Χορτολιβαδικές εκτάσεις , βραχώδεις πετρώδεις εκτάσεις που βρίσκονται σε πεδινά εδάφη , σε ανώμαλα εδάφη και σε λόφους . Επίσης απαγορεύεται η καύση αγροτικών εκτάσεων από 1-5-2018 μέχρι και 31-10-2018 , χωρίς την έκδοση άδειας από την αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία και αφού ληφθούν τα μέτρα που ορίζονται στο άρθρο 5 παρ. 1 της 9/2000 Πυροσβεστικής Διάταξης, όπως αυτή τροποποιήθηκε με την 9Α/2005 Πυροσβεστική Διάταξη .
Εκ του Δήμου Ξηρομέρου
διαβαστε περισσοτερα

Οικολογική Δυτική Ελλάδα για τις πυρκαγιές

Μπορούμε και πρέπει να θέσουμε τέλος στην καύση κλαδεμάτων. Δελτίο τύπου Τα τελευταία 24ωρα ξέσπασαν οι πιο απειλητικές πυρκαγιές  των τελευταίων ετών, με απώλεια και σπιτιών στην Ηλεία αλλά και τη Δυτική Αχαΐα. Πέραν της αυτονόητης έκφρασης συμπαράστασης και αναγνώρισης του έργου των δυνάμεων πυρόσβεσης τα μέλη της Οικολογικής Δυτικής Ελλάδας αισθανόμαστε την ανάγκη να υπογραμμίσουμε τα ακόλουθα:

διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................