Το Βασιλόπουλο υποδέχεται τον νέο Μητροπολίτη

Με αισθήματα πνευματικής ευφροσύνης, σας ανακοινώνουμε ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ, θα πραγματοποιήσει την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στην ενορία μας και θα τελέσει την Ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου την προσεχή Παρασκευή 4 Αυγούστου και ώρα 8 μμ. Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε ώστε να καλωσορίσουμε τον νέο Μητροπολίτη μας και να λάβουμε την επισκοπική ευχή του.Εκ του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου.
enmpampini
διαβαστε περισσοτερα
Διοργάνωση 2ου κολυμβητικού διάπλου «Μύλος Κάστρο Καλάμου (Μπένελόρδου) – Φάρος Μύτικα».

Διοργάνωση 2ου κολυμβητικού διάπλου «Μύλος Κάστρο Καλάμου (Μπένελόρδου) – Φάρος Μύτικα».

https://www.dimosxiromerou.gr Ημερομηνία 2/8/2023 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ Ν.Π.Δ.Δ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ, ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ Ταχ. Δ/νση: Αστακός Αιτ/νίας, Τ.Κ. 300 06 Τηλ.: 2646041204, 2646360644 e-mail: npdddimouxiromerou@yahoo.gr ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Διοργάνωση 2ου κολυμβητικού διάπλου «Μύλος Κάστρο Καλάμου (Μπένελόρδου) – Φάρος Μύτικα».
διαβαστε περισσοτερα
Πρόσκληση για τακτική συνεδρίαση Δ.Σ. Λιμενικού Ταμείου τη Δευτέρα 7 Αυγούστου.

Πρόσκληση για τακτική συνεδρίαση Δ.Σ. Λιμενικού Ταμείου τη Δευτέρα 7 Αυγούστου.

https://www.dimosxiromerou.gr
Αστακός, 1.8.2023 Αριθ. πρωτ: 401 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ  Ν.Π.Δ.Δ. 'ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ' ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Προς: Τα μέλη του Ν.Π.Δ.Δ. (ως Πίνακα Αποδεκτών) ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Καλεί τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, σε τακτική δημόσια συνεδρίαση την εβδόμη (7η) του μηνός Αυγούστου, του έτους 2023, ημέρα Δευτέρα και ώρα 14.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου (Δημοτικό Κατάστημα Αστακού), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 78 του Ν. 4954/2022, το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010, όπως συμπληρώθηκε από το άρθρο 184 του Ν. 4635/19 και σε συνδυασμό τις διατάξεις των άρθρων 234 και 240 του Ν. 3463/2006, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κάτωθι θέματα ημερήσιας διάταξης:
διαβαστε περισσοτερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΣΤΑΚΟΥ-ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΩΝ

Σας περιμένουμε όλους να μας επισκεφθείτε το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Αυγούστου, στην παραλία Αστακού για να απολαύσετε τα τοπικά μας προϊόντα και τις γυναικείες δημιουργίες.
Το Δ.Σ.
διαβαστε περισσοτερα

Σε εξέλιξη το έργο καταπολέμησης κουνουπιών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκεται το διάστημα που διανύουμε το έργο καταπολέμησης κουνουπιών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με εργασίες πεδίου που υλοποιούνται καθημερινά από ομάδα πενήντα επιστημόνων και τεχνικών, με υποστήριξη από επιστήμονες υψηλής εξειδίκευσης της αναδόχου εταιρίας, υπό τον έλεγχο και την εποπτεία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας. Για τις εφαρμογές χρησιμοποιείται εξειδικευμένος εξοπλισμός που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων δεκαέξι ψεκαστικά οχήματα, έξι ΣμηΕΑ (Συστήματα μη-Επανδρωμένων Αεροσκαφών), καθώς και ελικόπτερο και  αμφίβιο όχημα, ενώ οι ψεκασμοί αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι το Νοέμβριο.
διαβαστε περισσοτερα

Ολοκληρώθηκαν τα Εργαστήρια «Δημιουργώ με Φαντασία» για παιδιά ωφελούμενων ΤΕΒΑ Κ.Σ. Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ




Ολοκληρώθηκαν τα Εργαστήρια «Δημιουργώ με Φαντασία» για παιδιά ωφελούμενων ΤΕΒΑ Κ.Σ. Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας
Την ευκαιρία να γνωρίσουν τη δραστηριότητα που αγαπούν, αλλά και να αναπτύξουν τις δεξιότητες και τα ταλέντα τους, είχαν δεκάδες παιδιά ωφελούμενων ΤΕΒΑ 6-16 ετών, που συμμετείχαν στα Εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης με τίτλο: «Δημιουργώ με Φαντασία»,πουπροσφέρθηκαν στο πλαίσιο υλοποίησης των Συνοδευτικών Μέτρων του ΕΠ ΕΒΥΣ Ι του ΤΕΒΑ 2015-2016, από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας Κ.Σ. Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.
διαβαστε περισσοτερα

Η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου SOS για τη Δυτική Ελλάδα!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου SOS για τη Δυτική Ελλάδα!
Γι άλλη μια φορά ζούμε το"ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα"!
Επτά μήνες από την έλευση της νέας διευθύντριας της ΜΕΘ κας Μιχαηλίδου και την άψογη λειτουργία ενός τμήματος που είχε τόσο δυσφημισθεί στο πρόσφατο παρελθόν, οι ιδιαίτερες συνθήκες που ορίζουν η διοίκηση και παράγοντες του νοσοκομείου την ωθούν σε παραίτηση.
διαβαστε περισσοτερα

ΑΣΤΑΚΟΣ-Αυγουστιάτικο φεγγάρι(φωτο Χρήστος Μπόνης

Αστακός    το πρώτο Αυγουστιάτικο φεγγάρι όπως  διακρίνεται από την παραλία του Αστακού αλλά και από την θέση ανεμόμυλος
διαβαστε περισσοτερα
Λειτουργία δωρεάν Κοινωνικού Ιατρείου.

Λειτουργία δωρεάν Κοινωνικού Ιατρείου.

Αστακός 2.8.2023 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ξηρομέρου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Χοβολιωτών, διενεργούν δωρεάν Κοινωνικό Ιατρείο ρευματολογικών – μυοσκελετικών παθήσεων, με τον ειδικό ρευματολόγο Δρ. Δημήτριο Γουλέ.
διαβαστε περισσοτερα

Ορκίστηκαν στο Δημαρχείο, οι εργαζόμενοι, ως μόνιμο προσωπικό, για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Ορκίστηκαν  στο Δημαρχείο, οι εργαζόμενοι, ως μόνιμο προσωπικό, για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», μετά από διαγωνιστική διαδικασία ΑΣΕΠ.
διαβαστε περισσοτερα

7ος ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ 2023

7ος ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ 2023Την Κυριακή 06/08/2023 και ώρα 19:00Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παπαδαταίων  «Ο Άγιος Νικόλαος» διοργανώνει με την υποστήριξη του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμός - Περιβάλλον και Αθλητισμός, Παιδεία και Κοινωνική Πρόνοια στοΔήμο Ξηρομέρουκαι του Τοπικού Συμβουλίου Παπαδάτου τον 7ο αγώνα δρόμου στην ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ την Κυριακή 06/08/2023 και ώρα 19:00.
διαβαστε περισσοτερα

ΚΝΕ_49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ_ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ

Τομεακή ΟργάνωσηΑιτωλοακαρνανίαςΙ. Σταΐκου 2 ,30100  ΑΓΡΙΝΙΟ,τηλ. :2641057875, Fax:2641026654,e-mail : kke_ne_aitnias@yahoo.gr



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΤο 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-“Οδηγητή”, ξεκινά το ταξίδι του στην Αιτωλοακαρνανίας από τη Ναύπακτο!Με το ΚΚΕ για τον σοσιαλισμό, “για να γενούνε τα σκοτάδια λάμψη” (Ν. Χικμέτ)». Αυτό είναι το σύνθημα του 49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή, εμπνευσμένο από το ποίημα “Όπως ο Κερέμ” του μεγάλου Τούρκου κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ, που φέτος συμπληρώνονται 60 χρόνια από τον θάνατό του: «Αν δεν καώ εγώ, αν δεν καείς εσύ, αν δεν καούμε εμείς, πώς θα γενούνε τα σκοτάδια λάμψη;».
διαβαστε περισσοτερα

ΒΟΝΙΤΣΑ: Δευτέρα 7Αυγούστου η παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Μήτση''Μάχες στη Βόνιτσα''

Η παρουσίαση γίνεται από τους: Νικόλαο Χούτα , Διδάκτορα Νεότερης Ιστορίας και τον Γεώργιο Τσούκα , π. Γενικό Διευθυντή υπ. Ανάπτυξης.Η εκδήλωση συντονίζεται από τον βετεράνο δημοσιογράφο και π. Πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ , Πάνο Σόμπολο.
Σας περιμένουμε στην εύανδρο Βόνιτσα !

διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................