Μόλις κυκλοφόρησε (20 Ιουνίου 2023) από τις εκδόσεις ΗΡΟΔΟΤΟΣ το νέο βιβλίο του Νικολάου Θεοδ. Μήτση με τίτλο : ΗΠΕΙΡΟΣΟΥΛΙΩΤΕΣ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ (1823-1845) ΕΠΟΙΚΗΣΗ ΣΤΟ ΒΡΑΧΩΡΙ ΣΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ.

ΗΠΕΙΡΟΣΟΥΛΙΩΤΕΣ  ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ (1823-1845)ΕΠΟΙΚΗΣΗ ΣΤΟ ΒΡΑΧΩΡΙ ΣΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ
Μόλις κυκλοφόρησε  (20 Ιουνίου 2023) από τις εκδόσεις ΗΡΟΔΟΤΟΣ το νέο βιβλίο του Νικολάου Θεοδ. Μήτση με τίτλο : ΗΠΕΙΡΟΣΟΥΛΙΩΤΕΣ  ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ (1823-1845)ΕΠΟΙΚΗΣΗ ΣΤΟ ΒΡΑΧΩΡΙ ΣΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ. Πρόκειται για το δωδέκατο (12ο) στη σειρά μέχρι στιγμής  βιβλίο που έχει γράψει ο Ξηρομερίτης ιστορικός -ερευνητής Νικόλαος Θεοδ. Μήτσης και αφορά την περιπλάνηση των Ηπειροσουλιωτών από  αρχές του 1823 που πρωτοήρθαν στη Δυτική Ελλάδα ως την τελική εγκατάστασή τους στην Αιτωλοακαρνανία στα 1845 και  ιδιαίτερα στο Αγρίνιο, στη Ναύπακτο, στο Μεσολόγγι , αλλά και στο Ξηρόμερο.
διαβαστε περισσοτερα

ΚΚΕ_Νέες δηλώσεις στήριξης, για τις επικείμενες εκλογές της 25ης Ιουνίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΔήλωση στήριξης του ΚΚΕ, στις επικείμενες εκλογές της 25ης Ιούνη 2023, του  Χριστόφορου Κομπλίτση, Γεωπόνου ΕΛΓΑ Αγρινίου, Αντιπροέδρου του Συνδέσμου Γεωπόνων Νομού Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Μέλους του Διοικητικού  Συμβούλιου του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων ΕΛΓΑ και Αιρετό μέλος του πρωτοβάθμιου υπηρεσιακού συμβουλίου του ΕΛΓΑ.
διαβαστε περισσοτερα

Επιτυχημένη η συμμετοχή της ΠΔΕ στην 1η Συνάντηση Εργασίας του Ευρωπαϊκού Έργου “CHERRY” του Προγράμματος Interreg Europe στην Τεργέστη της Ιταλίας

Ολοκληρώθηκε στην Τεργέστη της Ιταλίας στις 12 & 13 Ιουνίου 2023, η 1η συνάντηση εργασίας του ευρωπαϊκού έργου με τίτλο ¨CHERRY¨ «Making Culture the N°1 ally of European Recovery – Καθιστώντας τον Πολιτισμό τον Νο 1 σύμμαχο της Ευρωπαϊκής Ανάκαμψης» του ευρωπαϊκού προγράμματος Interreg Europe.
διαβαστε περισσοτερα

Οι ελιές της Δυτικής Ελλάδας ταξιδεύουν με το “Mediterranean Aperitivo” στη Νέα Υόρκη

Σε τροχιά υλοποίησης βρίσκεται το Πρόγραμμα ΜΑΡ - Mediterranean Aperitivo στο οποίο η Αγροδιατροφικη Σύμπραξη ΠΔΕ συμμετέχει ως εταίρος, με στόχο την προώθηση της ελληνικής βρώσιμης ελιά στην Αγγλία, τις ΗΠΑ και τον Καναδά.
διαβαστε περισσοτερα

Οι αλλαγές στα εκλογικά τμήματα της Δυτικής Ελλάδας

Σε πλήρη ετοιμότητα είναι ο μηχανισμός της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τη διεξαγωγή των εκλογών της 25ης Ιουνίου 2023 και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες. Οι περισσότεροι εκλογείς ψηφίζουν στο ίδιο εκλογικό τμήμα όπου ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές, ωστόσο συνιστάται η εκ νέου ενημέρωση από την ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών "Μάθε πού Ψηφίζεις".
διαβαστε περισσοτερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ υποψηφιότητας Δημήτρη Φ.Μπενέκου με τον συνδυασμό του Δημάρχου Γιάννη Τριανταφυλλάκη (τοπικό Μπαμπίνης)

Καλωσορίζουμε στον συνδυασμό μας Ξηρόμερο Δύναμη Ελπίδας τον Δημήτρη . Έναν νέο άνθρωπο  με έντονη κοινωνική δράση και συμμετοχή . 
Καλή επιτυχία ! 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ
διαβαστε περισσοτερα

Ανακοίνωση υποψηφιότητας του Ανδρέα Ταμπάκης με τον συνδυασμό του Δημάρχου Γιάννη Τριανταφυλλάκη.

Μετά την πρόταση του δημάρχου μας κύριου Γιάννη Τριανταφυλλάκη, αποφάσισα να είμαι υποψήφιος στο γενικό ψηφοδέλτιο της Αλυζίας, σαν δημοτικός σύμβουλος. Πιστεύω ότι εμείς οι νέοι που αποφασίσαμε να μείνουμε στον τόπο μας οφείλουμε να είμαστε ενεργοί  στην κοινωνία .
Με εκτίμηση Ταμπάκης Ανδρέας του ΝικολάουΕλεύθερος ΕπαγγελματίαςΠηγή Σελίδα Facebook Δημάρχου Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη
διαβαστε περισσοτερα

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΙΚΟΣ-Ευτυχώς που στην Δημόσια Υγεία υπάρχουν λίγοι παθιασμένοι Χειρουργοί .

Ευτυχώς που στην Δημόσια Υγεία υπάρχουν λίγοι παθιασμένοι Χειρουργοί .Σε αυτούς ανήκει και ο Διευθυντής της Α Χειρουργικής Κλινικής του Ευαγγελισμού ο Νίκος Ρουκουνάκης ,ο οποίος έχει ως πρώτο του σπίτι τον Ευαγγελισμό και μετά το σπίτι της οικογένειας του ,αφού δεν γνωρίζει πότε  είναι Κυριακή ή Χριστούγεννα ή γιορτή και όταν παραστεί ανάγκη βρίσκεται στο Χειρουργείο του Ευαγγελισμού .!!!
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................