Ο Ξηρομερίτης Αρχιμάγειρας Γιάννης Μανίκας στην 5η Γιορτή Πορτοκαλιού Μανταρινιού Ακτινιδίου και Ελιάς στην Ανέζα Άρτας

Με γεύσεις και αρώματα από τις συνταγές που παρουσίασαν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της Άρτας ξεκίνησε η 5η Γιορτή Πορτοκαλιού –Μανταρινιού-Ακτινιδίου και Ελιάς. Το πρώτο μέρος της Γιορτής έγινε στην Ανέζα, όπου Πολιτιστικοί Σύλλογοι είχαν μαγειρέψει συνταγές βασισμένες στα τοπικά προϊόντα της Άρτας και τις παρουσίασαν στο κοινό, αλλά και στη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος.
Συμμετείχε και ο συμπατριώτης μας Γιάννης Μανίκας με καταγωγή από τη Σκουρτού Ξηρομέρου ,ο οποίος διαπρέπει στο χώρο της γαστρονομίας με πολλές διακρίσεις και βραβεύσεις.
διαβαστε περισσοτερα

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αλέξανδρου Κυριαζή «ΝΙΣΑΦΙ»μια ζωή δύο αιώνες

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
διαβαστε περισσοτερα

Η ομιλία του Νίκου Μωραΐτη σε ημερίδα του ΓΕΩΤΕΕ για τις δασικές πυρκαγιές (ΦΩΤΟ)

«Η βασική κύρια και αποκλειστική αιτία για την κατάσταση που εμφανίζεται ήταν και είναι η μετατροπή της δασικής γης και της γης γενικότερα σε εμπόρευμα, στο πλαίσιο του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής που σαπίζει και παρασύρει ανθρώπινες ζωές, όπως άλλωστε και κάθε μέρα, στο βωμό της εκμετάλλευσης», σημείωσε ο Νίκος Μωραΐτης, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στην ημερίδα του ΓΕΩΤΕΕ για τις δασικές πυρκαγιές, το πρωί της Τρίτης 4 Δεκέμβρη 2018.
διαβαστε περισσοτερα

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑ(φωτο Τζένη Ππαπαδημητρίου)

Με θρησκευτική κατάνυξη έγινε και φέτος ο εορτασμός της Αγίας Βαρβάρας στο χωριό μας.
Παραμονή τελέστηκε ο Μέγας Εσπερινός μετ'αρτοκλασιας από τον πάτερ Δημήτριο Τέγα και Ιεροψάλτη τον Κον Παναγιώτη Βουρλέτση και πλήθος συγχωριανών μας.

διαβαστε περισσοτερα

Κάλεσμα τον Παλαιμάχων ποδοσφαιριστών Α.Ε.Κ. Αγίου Κων/νου Αγρινίου για συγκέντρωση τροφίμων σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

διαβαστε περισσοτερα

Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Καλεί σε Κατεπείγουσα Συνεδρίαση στις πέντε (5η) του μήνα Δεκεμβρίου του έτους 2018 ημέρα Τετάρτη και ώρα 11.00 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Λιμενικού Ταμείου (Δημοτικό Κατάστημα), σύμφωνα με το άρθρο 159 του Ν. 3463/2006 σε συνάρτηση με το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010, για λήψη Απόφασης στο κάτωθι θέμα:
διαβαστε περισσοτερα

6η ποιητική αγρυπνία με Γιάννη Γερογιάννη, Κατερίνα Μαρδακιούπη στο Κεραμεικό

Η ομάδα "ποίηση στην εποχή της εκποίησης" συνεχίζει και αυτή την Τετάρτη τις ποιητικές αγρυπνίες, ένα θεσμό που ήδη διανύει τον τέταρτο χρόνο ύπαρξης.
Την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου, στις 9:00μ.μ, θα γίνει η 6η φετινή ποιητική αγρυπνία στην "Πύλη 82", Κεραμεικού 82, στον Κεραμεικό. Θα παρουσιαστούν ποιήματα του Γιάννη Γερογιάννη και της Κατερίνας Μαρδακιούπη. Στον άμβωνα ο Θεοχάρης Παπαδόπουλος. Στο υπερώο των υγροακουστικών μέσων ο Αλβέρτος. Όσοι πιστοί και άπιστοι προσέλθετε. 
Μπορείτε να φέρετε και ποιήματα μαζί σας, δικά σας ή άλλων, γιατί όσο βαθύτερα μπαίνουμε στην ποίηση τόσο το πράγμα ανοίγει...
http://ekpoiisi.blogspot.com/

διαβαστε περισσοτερα

ΜΠΑΜΠΙΝΗ :Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου γιορτάζει ο Άγιος Νικόλαος Πολιούχος του Χωριού μας

Οι Μπαμπινιώτες θα τιμήσουν τον πολιούχο Άγιο Νικόλαοτην Πέμπτη 6 του μηνός Δεκεμβρίου 2018 όπου θα τελεσθεί Όρθρος μετ’ αρτοκλασίας και  πανηγυρική Θεια Λειτουργία.
διαβαστε περισσοτερα

Περιφέρεια: Προληπτικοί Οφθαλμολογικοί Έλεγχοι σε 1.595 μαθητές της Δυτικής Ελλάδας

Με την εξέταση 1.595 μαθητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ολοκληρώθηκε για την περίοδο 2017-2018 ο προληπτικός οφθαλμολογικός έλεγχος που οργάνωσε η Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε σχολεία των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας. Οι προληπτικές εξετάσεις θα συνεχιστούν με οδοντιατρικούς ελέγχους.
διαβαστε περισσοτερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΒΙΒΛΙΟΥ του Νικολάου Θεοδ.Μήτση ''ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΑΙΟΙ'' Προεστοί ,Λόγιοι,Οπλαρχηγοί,Πολιτικοί

ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΑΙΟΙ Προεστοί , Λόγιοι , Οπλαρχηγοί , Πολιτικοί
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου ( Ο.Π.ΣΥ.Ξ ) , η Αιτωλική Πολιτιστική Εταιρεία και οι εκδόσεις ΗΡΟΔΟΤΟΣ  , παρουσιάζουν στις 18 Δεκεμβρίου  2018 ημέρα Τρίτη και ώρα 6.00μ.μ στη Στοά  του Βιβλίου  Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου Αθήνα , το βιβλίο του συμπατριώτη μας Νικολάου Θεοδ. Μήτση , το οποίο και αναφέρεται λεπτομερώς και με αδιάσειστα στοιχεία για την προσφορά της  ιστορικής οικογένειας των Μαυρομματαίων, οι οποίοι  ως γνωστόν κατάγονταν από την  εύανδρο Κατούνα Ξηρομέρου Αιτωλ/νίας και που  διαδραμάτισαν σημαντικότατο ρόλο στα τεκταινόμενα του αγώνα της εθνικής Παλιγγενεσίας .
διαβαστε περισσοτερα

Σεργιάνι στις γειτονιές τις Μπαμπίνης (μέρος β' φωτο)

διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................