ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΑΔΕ ΕΦΗ-ξορκίζοντας ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ του Άρη Μπιτσώρη

εξώφυλλο: Η. Κουτσούκος η πρώτη στροφή από το ποίημα ΚΟΡΑΚΙEdgar Allan Poe1Once upon a midnight dreary, while I pondered weak and weary,Over many a quaint and curious volume of forgotten lore,
While I nodded, nearly napping, suddenly there came a tapping,
As of some one gently rapping, rapping at my chamber door.
“’Tis some visitor,” I muttered, “tapping at my chamber door—Only this and nothing more.”
Μία φορά, αργά πολύ, κοντά στο μεσονύχτιπου ’χε, το μελαγχολικό, ρίξει, η βραδιά, το δίχτυένα βιβλίο σπάνιο στα χέρια μου κρατούσαγνώσεις παλιές, αλλόκοτες, άγνωστες μελετούσα.Κι ως ήμουνα κατάκοπος και μισοκοιμισμένοςριγμένος σ’ έναν καναπέ σε σκέψεις βυθισμένοςξάφνου μου εφάνη, υπόκωφο, πως άκουσα ένα κρότοχτύπο απαλό, διακριτικό στης πόρτας μου το ρόπτρο.Και σκέφτηκα όπως σκέφτεται τέτοιων θορύβων δέκτηςμουρμούρισα από μέσα μου: ¨θα είναι επισκέπτης¨.Αυτό μόνο μουρμούρισα, αυτό και τίποτε άλλο.
η πρώτη στροφή από το ποίημα ΛΕΝΩΡΑEdgar Allan PoeAh, broken is the golden bowl! the spirit fl…
διαβαστε περισσοτερα

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΠΑΡΣΙΣ ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ "ΠΑΤΡΙΔΑ ΞΕΝΗ" ΤΗΣ ΜΑΓΔΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ-ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣΠατρίδα ξένηΜάγδα Παπαδημητρίου-Σαμοθράκη
Πόσο ξένη είναι η πατρίδα για τους ήρωες του μυθιστορήματος «Πατρίδα ξένη»; Μέσα από πέντε δεκαετίες του εικοστού αιώνα (1935-1975), οι ζωές τους βιώνουν την ιστορία της αλυσοδεμένης Ελλάδας που αγωνίζεται για την Εθνική Ανεξαρτησία της, χωρίς ντόπιους και ξένους προστάτες, κάτω από το μαύρο πέπλο του φασισμού και του ναζισμού.

Τραγικές προσωπικές περιπέτειες που προξένησαν ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, ο Εμφύλιος και η δικτατορία των συνταγματαρχών.
Αγρίνιο, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Άουσβιτς, Κροστσιένκο οι τόποι, όπου διαδραματίζεται το μυθιστόρημα. Πρωταγωνιστεί ο Γιώργος Παππάς, περσόνα του αγωνιστή της Δημοκρατίας και υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Δ. Παπαδημητρίου (1916-1999).
Γύρω από αυτόν, περιστρέφονται οι Σεφαραδίτες Έλληνες Εβραίοι Ζαχαρίας και Ελισεβά Ναχμίας, καθώς κι ο ταγματασφαλίτης χωροφύλακας Κοσμάς Ξυπολυτέας με τη γυναίκα του Ελευθερία, αγωνίστρια επί Κατοχής.
Το ψηφιδωτό της πρωταγωνιστικής ομάδας, συμπληρώνει ο νέος…
διαβαστε περισσοτερα

''Τώρα'' Κλειδωμένες ομπρέλες και ξαπλώστρες στις παραλίες ......και στη Πελοπόννησο

Για άλλη μια φορά στο προσκήνιο οι τσαντιρομαχαλάδες τα γουρνοκάλυβα στη παραλία Βελάς και οι κλειδωμένες (ιδιωτικές ) ομπρέλες και ξαπλώστρες σε Λύσιμο-και Παλιόβαρκα στο Μύτικα. (εδώ)Έργα και ημέρες των εξυπνάκηδων και τον υπολοίπων υμών που τα αποδεχόμαστε !!!Βρισκόμενος αυτές της ημέρες σε ένα χωριό της Πελοποννήσου διαπίστωσα και εδώ την ίδια νοοτροπία .κλειδωμένες ομπρέλες και ξαπλώστρες στις παραλίες  (φωτο).Κρατικές υπηρεσίες άφαντες!!!Αποστόλης Κομπλίτσης 
διαβαστε περισσοτερα

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΟΙΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΕΙΡΑ; Γράφει ο Παναγιώτης Ηλ. Χολής

Κοινωνίες, χωρίς κινήματα, δεν έχουν καλή εξέλιξη.Κοινωνίες, χωρίς κινηματικού τύπου δράσεις, δεν έχουν μέλλον.Κοινωνίες, σε λήθαργο τις ποιο δραστήριες ηλικίες ,είναι καταδικασμένες στα χειρότερα.Κοινωνίες ,χωρίς κοινωνικά ενδιαφέροντα, καταλήγουν  σε βαριεστημένο κύκλο ζωής .
Οι κοινωνίες με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά ,τελικά καταλήγουν να χάνουν την ελευθερία τους ,να χάνουν την ίδια τους την προσωπικότητα και να γίνονται άθελά τους πιόνια στην σκακιέρα των εξουσιαστών ,καταστρέφοντας την ίδια τους τη ζωή και των οικείων τους.Τώρα κλείνει και το τραπεζικό κατάστημα της ΠΕΙΡΑΙΩΣ στον ΑΣΤΑΚΟ!!! και η κοινωνία του τόπου μας τι κάνει; Αυτό που έκανε πάντα ,γυρίζει πλευρό, αλλάζει θέση στον καναπέ, κλείνει τραπέζι στη παραλία,  με παγωμένη μπύρα , ελπίζοντας το βράδυ να νικήσει η Α ή η Β ομάδα στο Πανευρωπαϊκό!!! Και εν τω μεταξύ οι θάλασσες καταστράφηκαν, η βιοποικιλότητα  απειλείτε ,η Ποσειδωνία ,που εκτός των άλλων συγκρατεί το μεγαλύτερο ποσοστό διοξειδίου του άνθρακα, εξαφανίσθηκε!!!…
διαβαστε περισσοτερα

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Παρασκευή στην Αχαΐα και σε περιοχές της Ηλείας

Πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπει η Γενική ΓραμματείαΠολιτικής Προστασίας την Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021 για την ΠΕ Αχαΐας και περιοχές της ΠΕ Ηλείας, όπως αποτυπώνεται στον επισυναπτόμενο ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς. Κατά τις ημέρες υψηλού κινδύνου ή κατάστασης συναγερμού (κατηγορία 4 και 5 του ημερήσιου χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς) απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων και η παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές τις νυκτερινές ώρεςκαι συγκεκριμένα από 21.00 μέχρι 06.00, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης δασικών πυρκαγιών.
Η προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων, αφορά τις εξής περιοχές της ΠΕ Αχαΐας: ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝΔάσος Στροφυλιάς από θέσεις: α) Δένδρο, β) Γεφυράκι, γ) Αγριλίτσα προς ΚουνουπέλιΔάσος Κομποβουνίου α) Από Κώμη και άνω, β) Από Μιτόπολη και άνωΦιλοκάλι - Μαρίτσα - Άγιο Νικόλαο Σπάτων (Δάσος Μόβρης)Πευκοδάσος Καλλιθέας σε θέσεις: α) Από Γήπεδο και άνω, β) Από Δε…
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................