Συνταγές
Της ΕΦΗΣ ΚΑΡΑΛΗ-ΜΠΕΝΕΚΟΥ
Γλυκό μήλο φιρίκη ΥΛΙΚΑ 16-18 φιρίκια ( ίδιου μεγέθους) 850-900 γρ. ζάχαρη 450ml νερό Νερό με λίγο χυμό λεμονιού( για να μην μαυρίσουν) Λίγη βανίλια .αστεροειδής, γλυκάνισος ,ξύσμα λεμονιού. 1 κουτ. σούπας γλυκόζη ( η χυμός λεμονιού) Ασπρισμένα αμύγδαλα ( για τη διακόσμηση )
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Καθαρίζετε τα φιρίκια και αφαιρείτε με το ειδικό εργαλείο για τα κολοκυθάκια το κεντρικό τους μέρος με τα κουκούτσια . Έπειτα τα αδειάζετε σε μια λεκάνη με νερό που έχετε βάλει λίγο χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν. 2Σε μεγάλη κατσαρόλα , βάζετε τα μήλα μαζί με τη ζάχαρη , τα μυρωδικά, τη γλυκόζη το νερό και τα σκεπάζετε με ένα πιάτο ώστε να παραμένουν βουτηγμένα στο σιρόπι καθώς βράζουν. Βράζετε μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα , για περίπου 30 λεπτά .Αν δεν έχει δέσει το σιρόπι μέχρι εκείνη την ώρα , αποσύρετε τα μήλα με τρυπητή κουτάλα , τα βάζετε στα βάζα ( προσθέτετε και τα ασπρισμένα αμύγδαλα) και όταν το σιρόπι δέσει , το προσθέτετε στα σκεύη .Αν δεν έχετε γλυκόζη, βάζετε το χ…
διαβαστε περισσοτερα
Γλυκό μήλο φιρίκη ΥΛΙΚΑ 16-18 φιρίκια ( ίδιου μεγέθους) 850-900 γρ. ζάχαρη 450ml νερό Νερό με λίγο χυμό λεμονιού( για να μην μαυρίσουν) Λίγη βανίλια .αστεροειδής, γλυκάνισος ,ξύσμα λεμονιού. 1 κουτ. σούπας γλυκόζη ( η χυμός λεμονιού) Ασπρισμένα αμύγδαλα ( για τη διακόσμηση )
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Καθαρίζετε τα φιρίκια και αφαιρείτε με το ειδικό εργαλείο για τα κολοκυθάκια το κεντρικό τους μέρος με τα κουκούτσια . Έπειτα τα αδειάζετε σε μια λεκάνη με νερό που έχετε βάλει λίγο χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν. 2Σε μεγάλη κατσαρόλα , βάζετε τα μήλα μαζί με τη ζάχαρη , τα μυρωδικά, τη γλυκόζη το νερό και τα σκεπάζετε με ένα πιάτο ώστε να παραμένουν βουτηγμένα στο σιρόπι καθώς βράζουν. Βράζετε μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα , για περίπου 30 λεπτά .Αν δεν έχει δέσει το σιρόπι μέχρι εκείνη την ώρα , αποσύρετε τα μήλα με τρυπητή κουτάλα , τα βάζετε στα βάζα ( προσθέτετε και τα ασπρισμένα αμύγδαλα) και όταν το σιρόπι δέσει , το προσθέτετε στα σκεύη .Αν δεν έχετε γλυκόζη, βάζετε το χ…