«Μείνετε σπίτια σας»: Έκκληση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

Με επείγον μήνυμά της κι ενώ ο καιρός «χτυπά» ανελέητα την Αττική, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή και ζητά από τα ΜΜΕ να μεταδώσουν το μήνυμα! Ο καιρός «ντύνεται» χειμωνιάτικος και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας… ανησυχεί. Με μήνυμά της στο Twitter, αναφέρει: «Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στο Λεκανοπέδιο, παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους, να αποφεύγουν να μετακινούνται στις περιοχές όπου εκδηλώνονται τα φαινόμενα και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των Αρχών». Όλα αυτά ενώ σφοδρές καταιγίδες «χτυπούν» ανελέητα δεκάδες περιοχές του νομού Αττικής. Δρόμοι έχουν πλημμυρίσει, έχουν αναφερθεί διακοπές ρεύματος, ενώ σε πολλές περιοχές οι θυελλώδεις άνεμοι παίρνουν στο διάβα τους ότι βρουν! Δείτε τις αναρτήσεις της Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας,


Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.tilestwra
διαβαστε περισσοτερα

Μουσικοχορευτική Παράσταση στη Βόνιτσα .Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

Σας περιμένουμε όλους-ες για μια υπέροχη βραδιά
διαβαστε περισσοτερα

Επίσκεψη Στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο(εκτίθεται το όπλο του Μπιτσιώρη Κώστα ασημένια αραβίδα)

Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο στεγάζεται μόνιμα στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής στην οδό Σταδίου (πλατεία Κολοκοτρώνη) από το 1960. Αντικείμενό του, η ιστορία του νεότερου Ελληνισμού: η περίοδος της τουρκοκρατίας και φραγκοκρατίας, η Επανάσταση του 1821, οι απελευθερωτικοί αγώνες, η δημιουργία του ανεξάρτητου κράτους, η πολιτική, κοινωνική και πνευματική εξέλιξη του Ελληνισμού μέχρι σήμερα.  Είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά αυθεντικά εκθέματα μεταξύ αυτών και το ασημένια αραβίδα του συγχωριανού μας Μπιτσιώρη Κώστα

Μπιτσιώρης Κώστας  η ''καπεταν Μπιτσιώρης'' . Οργάνωσε σώμα ανταρτών με αξιόλογη ένοπλή δράση στη Β  Ήπειρο  στα γεγονότα του Α΄ παγκοσμίου πολέμου. Έλαβε μέρος στης νικηφόρες μάχες στο Κουβετσιέτ και στη Ποστάνιανη στις 28 Μαρτίου 1914. Έπεσε μαχόμενος κοντά στο βεράτι σε αντεπίθεση Αλβανών. Το όπλο του ασημένια αραβίδα εκτίθεται στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας (αίθουσα Βορειοηπειρωτικού Αγώνα).

Περισσότερα εδώΜΠΑΜΠΙΝΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ στον 20ο ΑΙΩΝΑ 1912-1922-2012

διαβαστε περισσοτερα

Απάντηση του Υπουργείου σε Ερώτηση του ΚΚΕ, σχετικά με το περιβαλλοντικό έγκλημα με την εγκατάσταση αιολικού πάρκου στα Ακαρνανικά όρη από την εταιρεία «Περγαντή Ακαρνανικών Α.Ε.

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησηςγια το περιβαλλοντικό έγκλημα με την εγκατάσταση αιολικού πάρκου στα Ακαρνανικά όρηαπό την εταιρεία «Περγαντή Ακαρνανικών Α.Ε.που κατατέθηκε στη Βουλή από τους Βουλευτές του ΚΚΕ,  Νίκο Μωραΐτηκαι Νίκο Καραθανασόπουλο, το ΥπουργείοΠεριβάλλοντος και Ενέργειαςδήλωσε αναρμόδιο, και κρύβεται πίσω από τις αποφάσεις της Αποκεντρωµένης ∆ιοίκησης Πελοποννήσου-∆υτικής Ελλάδας-Ιονίου. Επί της ουσίας δεν απάντησε σε κανένα ερώτημα που έθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ. Στις απαντήσεις που επισυνάπτουμε παρακάτω,αρμόδιες υπηρεσίες δήλωσαν αναρμόδιες και άλλες επικαλέστηκαν την Αποκεντρωµένη ∆ιοίκηση Πελοποννήσου-∆υτικής Ελλάδας-Ιονίου ως μόνη αρμόδια για την αδειοδότηση του έργου.
διαβαστε περισσοτερα

Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης: "ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΗΛΙΩΝΗΣ"

ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ- ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ.
Το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη "Χρήστος Μηλιώνης" στο Μοναστηράκι Βόνιτσας, Δευτέρα 30 Ιουλίου 9μμ . Ενα διήγημα που ταυτίζεται σε όλα του τα σημεία με την αρχαία τραγωδία. Το μοναδικό διήγημα του Παπαδιαμάντη με κεντρικό ήρωα και τόπους δράσης στο Ξηρόμερο. Ο βασικός ήρωας ως μια άλλη Αντιγόνη να ακολουθεί τους  τοπικούς ηθικούς κανόνες χωρίς να υπολογίζει την ζωή του..

·  Την Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018 στο Δημοτικό Σχολείο στο Μοναστηράκι Βόνιτσας στις 9.00 μ.μ θα παρουσιαστεί το μοναδικό διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη  ''ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΗΛΙΩΝΗΣ '' που εξελίσσεται στο Ξηρόμερο, κάπου ανάμεσα στην Παλήμπει, την Ντερσοβά και το Παραδείσι. Η εκδήλωση είναι μια συνδιοργάνωση της Αμφικτιονίας Ακαρνάνων Σύλλογος Έρευνα και Ιστορίας και του Κέντρου Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας Λίγα λόγια για το έργο:
διαβαστε περισσοτερα
check page rank