ΔΗΜΟΤΙΚΟ -ΛΑΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ ΒΑΡΝΑΚΑ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ.

διαβαστε περισσοτερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΣΤΑΚΟΥ:ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ για ΤΟΠΙΚΑ & ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι εκδηλώσεις του Συλλόγου μας στην παραλία Αστακού στις  7 και 8 Αυγούστου.
διαβαστε περισσοτερα

ΜΠΑΜΠΙΝΗ:Μέγας εσπερινός στο παρεκκλήσιο της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Τελέσθηκε σήμερα παραμονή της εορτής της Παναγίας χοροστατούντος του πατρός Νικοδήμου Μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετά θείου κηρύγματος στο παρεκκλήσιο της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του κοιμητηρίου της Μπαμπίνης το οποίο παρακολούθησε πλήθος κατοίκων του χωριού μας .
Στη συνέχεια ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών και στη συνέχεια η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον συχωριανό μας Αλέξανδρο Κυριαζή.
διαβαστε περισσοτερα

ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ:Περίπατος στη Λίμνη Αμβρακία

Προς τους Παπαδατιώτες και όχι μόνο...
Στις 16 Αυγούστου, ημέρα Παρασκευή, ο πολιτιστικός σύλλογος του χωριού μας θα πραγματοποιήσει περίπατο από την Πλατεία του χωριού προς στη λίμνη Αμβρακία.

Πιο συγκεκριμένα θα ακολουθήσουμε την παρακάτω διαδρομή:

διαβαστε περισσοτερα

Σπήλιος Λιβανός: Είμαστε δίπλα στους συνανθρώπους μας, οι οποίοι έχασαν τις περιουσίες τους από την πύρινη λαίλαπα.

Οι τελευταίες μέρες ήταν εξαιρετικά δύσκολες για την πατρίδα μας, με φωτιές σε όλη τη χώρα να ξεσπούν συνεχώς, κυρίως όμως στην Εύβοια, η οποία έχει υποστεί και τις μεγαλύτερες υλικές ζημιές.
διαβαστε περισσοτερα

Yψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς την Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019 σε όλη τη Δυτική Ελλάδα – Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες

Σύμφωνα με πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, οι Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας, την Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019, θα συνεχίσουν να βρίσκονταιστην κατηγορία κινδύνου 3 (υψηλή), όπως φαίνεται στον επισυναπτόμενο ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς. Για το λόγο αυτό οι πολίτες πρέπει να αποφεύγουν εργασίες και ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένου τσιγάρου, καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών, χρήση μηχανημάτων που μπορούν να προκαλέσουν σπινθήρα, χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά. Ιδιαίτερα συνιστάται η προσοχή στους αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους για την αποφυγή ενεργειών πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια οφειλόμενη σε εργασίες στην ύπαιθρο. Υπενθυμίζεται ότι κατά την αντιπυρική περίοδο απαγορεύεται η χρήση πυρός στην ύπαιθρο για διαφόρους λογούς καθώς και η καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών χωρίς απαιτούμενη άδεια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελ…
διαβαστε περισσοτερα

Π.Δ.Ε .Επαγρύπνηση για την αντιμετώπιση της Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων(λήψη μέτρων)

Σύ

Σύσταση Τοπικών Κέντρων Ελέγχου του νοσήματος
Η νόσος δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο


Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδαςμε αφορμή την εμφάνιση επιζωοτίας της Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρωνστην Βουλγαρία και στο πλαίσιο της αναγκαιότητας για αυξημένη επαγρύπνηση για τον έγκαιρο εντοπισμό και διερεύνηση οποιασδήποτε υποψίας, προχώρησε στην σύσταση Τοπικών Κέντρων Ελέγχου του νοσήματος στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας, έργο των οποίων θα είναι η καταπολέμηση, η εκρίζωση της ΑΠΧ στην περιοχή αρμοδιότητάς τους, σε περίπτωση εμφάνισης της νόσου. Τονίζεται ότι το νόσημα δεν έχει εμφανιστεί ακόμα στην Ελλάδακαι οι ανωτέρω ενέργειες είναι καθαρά προληπτικές.
διαβαστε περισσοτερα

Λιγοβιτσίου ανάβαση .......Προσκύνημα στην Παναγία .σήμερα

Προσκύνημα στην Παναγία στο Λιγοβίτσι πραγματοποίησαν οι Μπαμπινιώτες σήμερα παραμονή  14 Αυγούστου όπως γίνεται κάθε χρόνο έτσι και εφέτος , με πρωτοβουλία τουΠολιτιστικού Συλλόγουξεκινώντας πεζοπορία από την Μπαμπίνη στο Μοναστήρι της Παναγίας για να προσκυνήσουν τη Μεγαλόχαρη, οι συμμετοχή ήταν μεγάλη κυρίως από τους νέους του χωριού. Δείτε foto:
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................