Δωρεές στο Λαογραφικό Μουσείο Μπαμπίνης

Στη μνήμη της Μαριάνθης Κατσαράκη - Αθανασίου  τα παιδιά της  Βασίλης και Νίκος Αθανασίου πρόσφεραν για το λαογραφικό μουσείο του χωριού μας το ποσό των 300 €.Ο τελευταίος λογαριασμός ρεύματος του Μουσείου πληρώθηκε (δωρεά) από τον Φώτη Δ. Μπενέκο.
Το Διοικητικό συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μπαμπίνης εκφράζει τις ευχαριστίες του στα αδέλφια  Βασίλη και Νίκο  Αθανασίου & στο Φώτη Δ. Μπενέκο.
https://enmpampini.blogspot.com/
διαβαστε περισσοτερα

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Ν. Φαρμάκη με τον Υπουργό Κ. Πιερρακάκη για τη νέα ψηφιακή εποχή της Δυτικής Ελλάδας

«Η ψηφιακή επανάσταση είναι εδώ, επιταχύνεται και εξελίσσεται με ολοένα και μεγαλύτερη ένταση. Στη Δυτική Ελλάδα έχουμε τη δυνατότητα αλλά και την υποχρέωση να μην χάσουμε αυτό το μομέντουμ. Οφείλουμε να εκμεταλλευθούμε όλες τις ευκαιρίες που σήμερα υπάρχουν, ώστε αφενός να δημιουργήσουμε μία σύγχρονη Περιφέρεια με υψηλού επιπέδου ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς τους πολίτες και αφετέρου, μία Δυτική Ελλάδα του 21ου αιώνα, στην οποία τα σύγχρονα ψηφιακά δίκτυα θα διαμορφώνουν ένα ελκυστικό επενδυτικό περιβάλλον».
Σε αυτή τη δήλωση προχώρησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, αμέσως μετά τη συνάντηση και συνεργασία που είχε με τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη.Ο κ. Φαρμάκης, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Υπουργό δέσμη προτάσεων που έχει υποβάλλει η Περιφέρεια προς το Υπουργείο για την ψηφιακή μετάβαση, καθώς και ένα σύνολο έργων και δράσεων που αναμένεται να υλοποιηθούν μέσω του Προγράμματος «Α. Τρίτσης» αλλά και του Ταμείου Ανά…
διαβαστε περισσοτερα

Ο ΥΦΥΠ.ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Γ.ΑΜΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΚΑΡΙΑΣ

Αυτοψία Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Αμυρά στη λίμνη ΒουλκαριάΑυτοψία στη λίμνη της Βουλκαριάς, στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Αιτωλοακαρνανίας, πραγματοποιεί σήμερα ο Υφυπουργός  Περιβάλλοντος και Ενέργειας,  Γιώργος Αμυράς, προκειμένου να ενημερωθεί για το φαινόμενο μεγάλης ποσότητας νεκρών  κυπρίνων,  που παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες στην «Διώρυγα Κλεοπάτρας».Τον Υφυπουργό συνόδευσε κλιμάκιο επιθεωρητών περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ για να εκτιμήσει την κατάσταση της λίμνης, που περιλαμβάνεται στο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών NATURA 2000 και βρίσκεται εντός του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Αμβρακικού, και να λάβει δείγματα νερού για τη διερεύνηση ενδεχόμενων ρυπογόνων ουσιών και τον προσδιορισμό τυχόν ιδιαίτερων συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί στο περιβάλλον της λίμνης και προκάλεσαν το φαινόμενο. Τα δείγματα θα αποσταλούν στα εργαστήρια του Δημόκριτου και του Εθνικού Κέντρου Βιοτόπων Υγροτόπων (ΕΚΒΥ) ενώ τα αποτελέσματα αναμένονται σε δέκα ημέρες.Στο σημείο βρέθ…
διαβαστε περισσοτερα

ΑΣΤΑΚΟΣ. ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΛΑΒΗΣ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.Σας ενημερώνουμε ότι αποκαταστάθηκε η βλάβη στην υδροδότηση στις περιοχές παλιό Χοβολιό, οικισμός Γυφτοκάλυβα και οικισμός Λούτσαινα, από τα συνεργεία του Δήμου Ξηρομέρου.
Ευχαριστούμε για την κατανόηση τους κατοίκους.Εκ του Δήμου Ξηρομέρου
διαβαστε περισσοτερα

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ ΟΡΟΣ : Ο ΤΕΛΕΥΤΑIΟΣ ΕΝΑΠΟΜΕIΝΑΝΤΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ!(βιντεο)Φίλιππος Φαρμάκης

Ο τελευταίος εναπομείναντας Ελεύθερος κτηνοτρόφος, Κωνσταντίνος Ντούπης, στο όρος Παναιτωλικό θέση Κουτουπας 2 Ιουλίου 2021..! Συνέντευξη Φίλιππος Φαρμάκης .

Λίγα λόγια για τον Φίλιππο Φαρμάκη Γεννημένος στο Πεντάκορφο ο Φίλιππος Φαρμάκης, τελείωσε το Λύκειο στον Άγιο Βλάση. Από το 1979 μέχρι τέλους του 1982 δούλεψε σε εταιρεία αναψυκτικών. Αφού υπηρέτησε τη μονοετή στρατιωτική του θητεία, το 1983 προσλήφθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθήνας σε προκήρυξη πλήρωσης προσωπικού .Εκεί υπηρέτησε στην Δ/νση προσωπικού σε διάφορα τμήματα και θέσεις υπευθυνότητας. Διακρίθηκε για την εργατικότητα του και για την αγάπη προς τον ασθενή συνάνθρωπο σε θέματα υγείας και όχι μόνο , με ιδιαίτερο ενδιαφέρον προς τους αιτωλοακαρνάνες πατριώτες.Ο κ. Φαρμάκης συμμετείχε στα προβλήματα και στα τοπικά δρώμενα της περιοχής. Στον πολιτιστικό τομέα ανέπτυξε ιδιαίτερη δραστηριότητα και  υπήρξε ένα από τα πρώτα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου Πεντακόρφου και μαζί με τους συνεργάτες και μέλη, προσπάθησε  με παραστάσεις…
διαβαστε περισσοτερα
Διακοπή υδροδότησης σε τμήμα του οικισμού του Αστακού.

Διακοπή υδροδότησης σε τμήμα του οικισμού του Αστακού.

https://www.dimosxiromerou.gr/nea
Ημερομηνία, 02/07/2021 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Σας ενημερώνουμε ότι υπάρχει διακοπή υδροδότησης στις περιοχές παλιό Χοβολιό, οικισμός Γυφτοκάλυβα και οικισμός Λούτσαινα, λόγω βλάβης που παρουσιάστηκε στο δίκτυο ύδρευσης στη θέση δεξαμενή Αστακού. Τα συνεργεία του Δήμου εργάζονται ήδη για την αποκατάσταση της βλάβης και επαναφορά της υδροδότησης το συντομότερο δυνατό.
Ευχαριστούμε για την κατανόηση. Εκ του Δήμου Ξηρομέρου
διαβαστε περισσοτερα

Οδηγούς Ηλεκτροκίνησης, Κυκλικής Οικονομίας και Εξυπνης Βιομηχανίας εξέδωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Στην έκδοση οδηγών Ηλεκτροκίνησης, Κυκλικής Οικονομίας και Έξυπνης Βιομηχανίας, προχώρησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ύστερα από πολύμηνη προετοιμασία των υπηρεσιών της, αλλά και συνεργασία άλλων φορέων, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Φυσικών Πόρων  Λάμπρου Δημητρογιάννη.Στόχος είναι η καταγραφή και  συγκέντρωση της εξειδικευμένης γνώσης και εμπειρίας που κατέχουν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας, καθώς επίσης η στοχευμένη ενημέρωση για τομείς που πρόκειται να απασχολήσουν τα επόμενα χρόνια έντονα.Με αυτό τον τρόπο θεσμικοί φορείς, πολίτες και άνθρωποι της επιχειρηματικότητας είναι πλέον γνώστες κοινωνικών και αναπτυξιακών αντικειμένων που θα κάνουν έντονη την παρουσία τους στο μέλλον, ενώ παράλληλα, οι «οδηγοί» διευκολύνουν ώστε να υπάρχει η απαραίτητη προετοιμασία για έγκαιρη και έγκυρη απορρόφηση των νέων χρηματοδοτικών πόρων, με σκοπό την καθιέρωση της βιώσιμης ανάπτυξης.Ο Οδηγός για την Ηλεκτροκίνηση περιλαμβάνει τα εξής:
Την στόχευση τ…
διαβαστε περισσοτερα

ΚΚΕ_Συγκέντρωση ομιλία στην Τρύφο, ομιλητής Νίκος Μωραΐτης

Τομεακή ΟργάνωσηΑιτωλοακαρνανίαςΙ. Σταΐκου 2 ,30100  ΑΓΡΙΝΙΟ,τηλ. :2641057875, Fax :2641026654,e-mail : kke_ne_aitnias@yahoo.gr


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΗ ΚΟΒ Ακτίου-Βόνιτσας του ΚΚΕ, διοργανώνει ομιλία-συγκέντρωση, στην Τρύφο, το Σάββατο 3 Ιουλίου, στις 11:30 το πρωί στο καφενείο «Κατσιγιάννη Γιώργου», με θέμα: “Οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και οι θέσεις τους ΚΚΕ”. Θα μιλήσει ο Νίκος Μωραΐτης, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
διαβαστε περισσοτερα

Πρόσκληση για τακτική εκ περιφοράς συνεδρίαση Δ.Σ του Λιμενικού Ταμείου τη Δευτέρα 5 Ιουλίου

Αστακός, 1.7.2021Αριθ. πρωτ: 303 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ  Ν.Π.Δ.Δ. 'ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ' ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Προς: Τα μέλη του Ν.Π.Δ.Δ. (ως Πίνακα Αποδεκτών) ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Καλεί τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου όπως συμμετέχουν την πέμπτη (5η) του μηνός Ιουλίου, του έτους 2021, ημέρα Δευτέρα και ώρα 11:00 π.μ. στην 12η Τακτική Συνεδρίαση δια περιφοράς σύμφωνα με το αριθ. πρωτ. 77233/13.11.2020 (ΑΔΑ: 6ΩΚΛ46ΜΤΛ6-ΥΔ4) έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 74 του Ν. 4555/18 σε συνδυασμό με τις διατάξεις των άρθρων 234 και 240 του Ν. 3463/2006 για συζήτηση και λήψη Απόφασης στο κάτωθι θέμα:
ΕΓΚΡΙΣΗ 1ου ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΑΠΟΣΦΡΑΓΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΕΣΩ ΕΣΗΔΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΑΠΟΞΗΛΩΣΗ ΑΣΦΑΛΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΟΥ ΣΤΑΜΠΩΤΟΥ ΔΑΠΕΔΟΥ ΣΕ ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ». Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΤΙΝΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ. Τακτικά μέλη. 1. …
διαβαστε περισσοτερα

Αύριο Σάββατο 3 Ιουλίου η Πολιτιστική Επιστημονική Ημερίδα "ΒΕΛΑΝΙΔΟΔΑΣΟΣ, ΒΑΛΤΙ, ΑΣΤΑΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΜΝΗΜΗ"

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥΝ.Π.Δ.Δ. «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ, ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ»
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αστακός, 24/06/2021
To Ν.Π.Δ.Δ. «Πολιτισμός Περιβάλλον, Αθλητισμός, Παιδεία και Κοινωνική Πρόνοια στον Δήμο Ξηρομέρου» ανακοινώνει τη διοργάνωση πολιτιστικής-επιστημονικής ημερίδας με θέμα «ΒΕΛΑΝΙΔΟΔΑΣΟΣ, ΒΑΛΤΙ, ΑΣΤΑΚΟΣ:  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΜΝΗΜΗ», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και με τη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος.

Σκοπός της ημερίδας είναι η ανάδειξη της σχέσης ανάμεσα στον πλούτο του φυσικού τοπίου και την κληρονομιά του πολιτισμού στην περιοχή του Ξηρομέρου. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά το Σάββατο 3 Ιουλίου 2021 από τις 09:30 ως τις 13:30 και μπορούν να την παρακολουθήσουν όσοι επιθυμούν ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:https://youtu.be/dIdM18bmnoY
Τα θέματα των εισηγήσεων αφορούν:τον φυσικό πλούτο του Βελανιδοδάσους και του Βαλτίουτον ρόλο που διαδραμάτισαν στην οικιστική, κοινωνική και οικονο…
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................