Πάνος Χαραλάμπους - Amvrakia.Mia: Ξηρομερίτικο πανηγύρι σε ένα αστικό διαμέρισμα του Κολωνακίου

Πηγή: https://www.athensvoice.Ο καλλιτέχνης από την Ακαρνανία σε μια έκθεση αφιερωμένη στο μεγαλείο του τόπου του Πάνος Χαραλάμπους - Amvrakia.Mia: Παρουσίαση της έκθεσης-εγκατάστασης που παρουσιάζεται στη Citronne Galery. Αναρωτιέμαι τι σημαίνει «μεταφραστικά» ο τίτλος Amvrakia. Mia. Αν διαβαστεί ντιρέκτ, ναι, αυτή είναι η δική του Αμβρακία-μνήμη, αλλά την ίδια στιγμή (κατά το μάνα είναι μόνο μία!) το όνομα της έκθεσης υποδηλώνει πως η Αμβρακία για τον Πάνο Χαραλάμπους δεν είναι μόνο ο τόπος που τον γέννησε και τον συγκρότησε, αλλά και η γη που συνεχίζει έως σήμερα να τον καθορίζει και να τον αναγεννά. Είτε έτσι, όμως, είτε αλλιώς, ο εκ Ξηρόμερου ορμώμενος εικαστικός, τέκνο του 20ού αιώνα μα ανήσυχη και δημιουργικά παλλόμενη ψυχή έως σήμερα, ποτέ δεν έκρυψε την αγάπη για τον τόπο και τις πολλαπλές σημάνσεις με τις οποίες η (ψυχο)γεωγραφία του είναι χαραγμένη εντός του. Ένα «εντός» διττό, μνήμη εγκεφάλου αλλά και σώματος, ακτινογραφία νου και άκρων, χεριών, ποδιών και κάθε οργάνου του π…
διαβαστε περισσοτερα

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ Ο Ταχυδρόμος: Μια Ζωή γεμάτη Ιστορίες και Χιλιόμετρα(βίντεο)

Γράμματα και Αναμνήσεις, η Ζωή ενός Ταχυδρόμου, το Τέλος μιας ΕποχήςΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΟ Ταχυδρόμος: Μια Ζωή γεμάτη Ιστορίες και Χιλιόμετρα Στο χωριό Ποταμούλα της Αιτωλοακαρνανίας, συναντάμε τον κύριο Γιώργο. Για 34 χρόνια, από το 1973 έως το 2007, υπηρέτησε ως ταχυδρόμος, διανύοντας αμέτρητα χιλιόμετρα με τα πόδια, διανέμοντας γράμματα, δέματα και νέα σε κάθε γωνιά της περιοχής.
διαβαστε περισσοτερα

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ. Έφυγε σήμερα από την ζωή ο καθηγητής τού Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτης Κοντός μετά από 30 έτη συνεχούς προσφοράς και παρουσίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, με πολλαπλές ιδιότητες και καθήκοντα:

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΤΟΣΈφυγε σήμερα από την ζωή ο καθηγητής τού Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτης Κοντός  μετά από  30 έτη συνεχούς προσφοράς και παρουσίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, με πολλαπλές ιδιότητες και καθήκοντα: α) ως πανεπιστημιακός δάσκαλος. Ουδέποτε έπαυσε να διδάσκει, ό,τι καθήκοντα άλλα κι αν είχε. Δίδαξε διάφορα σημαντικά αντικείμενα τής Γλωσσολογίας: Ιστορία τής ελληνικής γλώσσας, Θεωρητική Γλωσσολογία, Κοινωνιογλωσσολογία, Διαλεκτολογία, ελληνική Γραμματική κ.ά. β) ως εκπρόσωπος τού Επιστημονικού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΠ) για πολλά χρόνια, γ) ως μέλος τής Συγκλήτου και άλλων διοικητικών οργάνων επί μακρόν, δ) ως Προϊστάμενος Γραμματειών (δηλ. ως Γενικός Γραμματέας τού Πανεπιστημίου μας)  και ως εκπρόσωπος σε πλήθος Συμβουλίων, Αντιπροσωπιών και Οργάνων.
διαβαστε περισσοτερα

Η Αντιπεριφερειάρχης Γεωργία Ντάτσικα στο συνέδριο για τη μετεξέλιξη του ΟΠΕΚΑ

Η Αντιπεριφερειάρχης Γεωργία Ντάτσικα στο συνέδριο για τη μετεξέλιξη του ΟΠΕΚΑ
Η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής και Οικογένειας  Γεωργία Ντάτσικα συμμετείχε στο πρώτο ετήσιο συνέδριο απολογισμού, λογοδοσίας και προοπτικής με τίτλο «ΟΠΕΚΑ: Χθες, Σήμερα, Αύριο», που πραγματοποίησε το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και ο Οργανισμός  Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, την Πέμπτη 28 Μαρτίου στην Αθήνα.
διαβαστε περισσοτερα

Συλλυπητήρια ανακοίνωση του Συλλόγου Απανταχού Αστακιωτών για την απώλεια του καθηγητή Παναγιώτη κοντού

Ο Σύλλογος Απανταχού Αστακιωτών   εκφράζει την βαθιά του οδύνη για την απώλεια ενος εξαιρετικού επιστήμονα   του Αιτωλοακαρνάνα καθηγητή  Παναγιώτη Κοντού που έφυγε από την ζωή πολύ πρόωρα
διαβαστε περισσοτερα

Φ. Ζαΐμης: «Έγκαιρη προετοιμασία και βελτιστοποίηση της πρόληψης εν όψει της επερχόμενης αντιπυρικής περιόδου»

Φ. Ζαΐμης: «Έγκαιρη προετοιμασία και βελτιστοποίηση της πρόληψης εν όψει της επερχόμενης αντιπυρικής περιόδου»Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψης του  Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελου Τουρνά, παρουσία του Υπαρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου, Ν. Ρουμελιώτη και του Περιφερειακού Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ΔΕ, Β. Σολδάτου.Στη συνάντηση, όπου συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, οι Αντιπεριφερειάρχες Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας, Φωκιών Ζαΐμης και Θανάσης Μαυρομμάτης αντίστοιχα, συζητήθηκαν η οργάνωση και η βέλτιστη προετοιμασία ενόψει της αντιπυρικής περιόδου με σκοπό την κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου διακλαδικού σχεδίου που θα εστιάζει στην ετοιμότητα και ευελιξία την ώρα των έκτακτων συμβάντων για  τη διαφύλαξη της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Ελλάδας.
διαβαστε περισσοτερα

Κ.Κ.Ε. Ομιλία Νίκου Παπαναστάση στον Αστακό

διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................