Την Πέμπτη 27 Ιουνίου το τελευταίο αντίο στον Δημήτρη Κοθρούλα στην Κωνωπίνα Ξηρομέρου

Την Πέμπτη 27 Ιουνίου και ώρα 11 π.μ συγγενείς φίλοι και συγχωριανοί θα αποχαιρετήσουν  στην Κωνωπίνα Ξηρομέρου  στον Ιερό Nαό Εισόδια της Θεοτόκουτον γνήσιο Ξηρομερίτη Δημήτρη Κοθρούλα που άφησε την τελευταία του πνοή   τη Δευτέρα 24 Ιουνίου έπειτα από τροχαίο .
διαβαστε περισσοτερα

Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Γυναικών Αστακού :Εκδρομή στις Δαλματικές Ακτές.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Γυναικών Αστακού, προγραμματίζει εκδρομή - μέσα στο 1ο δεκαπενθήμερο του Σεπτέμβρη - στις Δαλματικές Ακτές.


διαβαστε περισσοτερα

Αποφάσεις της Λαϊκής Συνέλευσης Φυτειών ενάντια στα βιορευστά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αποφάσεις της Λαϊκής Συνέλευσης Φυτειών ενάντια στα βιορευστά Η Λαϊκή Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις Φυτείες στις 22/62019 με θέμα τον αποτελεσματικότερο συντονισμό του αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από καύση βιορευστών, πήρε αναλυτικά τις παρακάτω αποφάσεις:



διαβαστε περισσοτερα

Ο Μαραθώνιος του Βασίλη Φεύγα στην Αιτωλοακαρνανία(video)

Μετά από ένα χρόνο που έχει οργώσει το νομό μας ο Βασίλης Φεύγας γυρίζοντας παντού και συνομιλώντας με τους συμπολίτες μας, μας κάνει γνωστή και μια άλλη πλευρά του, αυτή του Μαραθωνοδρόμου. 




διαβαστε περισσοτερα

ΠΑΝ.ΣΥ.Ανακοίνωση για το θάνατο του Μέλους της ΠΑΝ.ΣΥ, της Ο.Π.ΣΥ.Ξ και των Πολιτιστικών Συλλόγων ΔΗΜΗΤΡΗ(ΤΑΚΗ) ΚΟΘΡΟΥΛΑ

Τη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019 έφυγε αναπάντεχα και άδικα από τη ζωή, σε τροχαίο δυστύχημα στην Αθήνα , ο συνοδοιπόρος, ο συνεργάτης, ο εθελοντής των πολιτιστικών σωματείων και λάτρης της κοινωνικής προσφοράς, ο ακούραστος Ξηρομερίτης, ο φίλος,    ΔΗΜΗΤΡΗΣ(ΤΑΚΗΣ)ΚΟΘΡΟΥΛΑΣ.





διαβαστε περισσοτερα

Ψήφισμα της Ο.Π.ΣΥ.Ξ για την απώλεια του μέλους του Κεντρικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Δημήτρη (Τάκη) Κοθρούλα

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α                      
           Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΟΠΣΥΞ με θλίψη ανακοινώνει την απώλεια του μέλους του Κεντρικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας μας Δημήτρη (Τάκη) Κοθρούλα του Θεοδώρου από την Κωνωπίνα. Το νήμα της ζωής του κόπηκε χθες 24.6.2019 σε ηλικία 58 ετών, σε τροχαίο δυστύχημα στην γέφυρα Π. Ράλλη και Κηφισού.
         Το Κεντρικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (Ο.Π.ΣΥ.Ξ.), το οποίο συνήλθε σήμερα 25.6.2019 ειδικά, ύστερα από επείγουσα πρόσκληση του Προέδρου κ. Δημήτρη Στεργίου, μετά την θλιβερή είδηση του θανάτου του

διαβαστε περισσοτερα

Yψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019 στη Δυτική Ελλάδα – Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες

Σύμφωνα με πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ολόκληρη η Δυτική Ελλάδα, την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019, θα βρίσκεται στην κατηγορία κινδύνου 3 (υψηλή), όπως φαίνεται στον επισυναπτόμενο ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς. Υπενθυμίζεται ότι υψηλός παραμένει ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς και σήμερα Τρίτη 25 Ιουνίου 2019, ιδιαίτερα στις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας και Ηλείας.



διαβαστε περισσοτερα

Σύνδεσμος Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου «Τα Κόροντα» ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ 2019

Ο Σύνδεσμος Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου«Τα Κόροντα» διοργανώνει, με τη συνεργασία της Αθλητικής ΄Ενωσης Χρυσοβίτσας και της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ξηρομέρου, πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που είναι αφιερωμένες στην προσπάθεια για την ίδρυση Λαογραφικού Μουσείου, περιλαμβάνει: 




διαβαστε περισσοτερα

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ:Κατεπείγουσα Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η ΣΕ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Παρακαλούμε όπως προσέλθετε την εικοστή πέμπτη (25η) του μηνός Ιουνίου του έτους 2019 ημέρα Τρίτη και ώρα 11.00 π.μ. σε κατεπείγουσα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα της έδρας του Δήμου μας, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα κάτωθι θέματα ημερησίας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν. 3852/2010:


διαβαστε περισσοτερα

Πένθος στο Ξηρόμερο έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης (Τάκης) Κοθρούλας από την Κωνωπίνα

Τραγικό θάνατο σε τροχαίο δυστύχημα βρήκε χθες το απόγευμα ο Δημήτρης (Τάκης) Κοθρούλας, ετών 58, από την Κωνωπίνα Ξηρομέρου.
         Η είδηση του θανάτου του έχει προκαλέσει σοκ σε φίλους και γνωστούς, μιας και υπήρξε ιδιαίτερα αγαπητός και δραστήριος στους Ξηρομερίτες της Αθήνας αλλά και στο χωριό του, την Κωνωπίνα......
Καλό ταξίδι Τάκη
Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του





διαβαστε περισσοτερα

«Γούρνα να γίν’, δε μ’ ενδιαφέρ’ καθόλ’». Λαογραφικά Σημειώματα

Γράφει ο Χρήστος Α. Τούμπουρος
Η γούρνα είναι ένα μικρό γήινο βαθούλωμα, μια φυσική κοιλότητα, όπου συγκεντρώνονται νερά. Τέτοιες υπήρχαν πολλές στο Τζουμέρκο, όχι στον Άραχθο, αλλά στα παραποτάμια του. Και χρησίμευαν φυσικά ως «φυσικές πισίνες» με τη μόνη διαφορά πως δεν επρόκειτο για τεχνητή δεξαμενή όπως η πισίνα, αλλά για φυσική και κάτι ακόμη˙ εκεί δεν ήταν ελεύθερο το κολύμπι. Έτσι και γινόταν κάτι τέτοιο θα «έπεφτε χειροτονία Αρχιεπισκόπου». Ίσως γιατί «αυτό το παιχνίδι» ήταν απόλυτα επικίνδυνο, αλλά μάλλον γιατί οι Τζουμερκιώτες ορεσίβιοι καθώς ήταν δεν είχαν γεύση θάλασσας και δεν γνώριζαν τίποτε για «τα μπάνια του λαού». Γι’ αυτό κυρίως τα απαγόρευαν. Τα θεωρούσαν ανώφελα. 





διαβαστε περισσοτερα

Στους ετεροδημότες της Αθήνας Μίλησε ο Κώστας Καραγκούνης

Στο κατάμεστο γήπεδο του  Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου (Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 6).μίλησε χθες σε προεκλογική ομιλία στους ετεροδημότες της Αθήνας ο Κώστας Καραγκούνης .  Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν χρυσός Ολυμπιονίκης Ιωάννης Μελισσανίδης, ο δημοσιογράφος  Γιώργος Αυτιάς και ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς (φωτο)



διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................